Smite World Championship

Kada su u pitanju esport turniri bazirani na igrici Smite, SWC se ističe kao najpopularniji. Održava se svake zime u Atlanti, Georgia. Hi-Rez Studios organizira događaj. SWC je prvi put osnovan 2015. godine. Od tada se razvio u jedan od najvećih esport turnira. Internetske stranice za klađenje na esport favoriziraju SWC zbog njegovog formata. 10 momčadi natječu se u fazama dvostruke eliminacije prije nego započne finalna faza s jednim nokautom. To igračima daje obilje prilika da analiziraju izvedbu svakog igrača.

Mnogi esport događaji privlače pažnju kockarske zajednice zbog svojih visokih nagradnih fondova. Čak i na najnižem nivou i dalje je uspio ukupno iznositi impresivnih 785.000 dolara. Tako visoke nagrade privukle su najbolje Smite timove iz cijelog svijeta.

O SmiteuZašto je Smite Svjetsko prvenstvo popularno?Pobjednički timovi SWC-aGdje i kako se kladiti na Smite World Championship
O Smiteu

O Smiteu

Tijekom prve godine bilo je 2,6 milijuna dolara za preuzimanje. To ga je učinilo trećim najunosnijim nagradnim fondom esporta u 2015. Poznata natjecanja kao što je League of Legends World Championships imala su niže nagrade unatoč tome što su se u to vrijeme smatrala visoko profiliranim. Kockari mogu gledati SWC putem online streamova i stavljati oklade na utakmice. Niz kladioničara otvara tržišta temeljena na ovom turniru.

Smite pripada multiplayer online borbena arena (MOBA) žanr. Od izlaska igra je besplatna za igranje. Ovo je zajednički aspekt mnogih najpopularnijih esport naslova. Smite je trenutno dostupan na nekoliko različitih platformi. To uključuje PS4, Xbox One, Nintendo Switch i PC.

Igrač preuzima ulogu mitološke figure poput boga ili božice. Sudjeluju u timskim borbenim utakmicama. Svaki različiti lik imat će jedinstvenu sposobnost za korištenje tijekom borbe. Tim mora smisliti pobjedničku strategiju kako bi nadmudrio i protivničke igrače i NPC sluge.

Smite esport prvenstva kao što je SWC imaju tendenciju da se usredotoče na načine igranja protiv igrača. Stoga se kockari moraju upoznati s načinom na koji ti mečevi funkcioniraju. Također je važno naučiti o prednostima i nedostacima svakog pojedinog boga. Samo desetak njih dostupno je besplatno na mjesečnoj bazi. Međutim, moguće je otključati više trošenjem valuta u igri i ispunjavanjem izazova.

Profesionalni igrači vole personalizirati svoje likove boga jedinstvenim skinovima i emocijama. Međutim, događaji kao što je SWC obično će ograničiti nadogradnje performansi kako bi utakmice bile što poštenije. Važno je to uzeti u obzir prilikom klađenja.

Smite pravila

Prije klađenja na esport lige kockar mora pošteno razumjeti pravila igre. Conquest je najčešći način igre. Sličan je onom koji se vidi u liga legendi. Dvije ekipe sastavljene od pet igrača pokušavaju uništiti Phoenixe protivničkog tima. Tu je i divovski ratnik zvan Titan kojeg treba skinuti.

Timovi počinju utakmicu na suprotnim krajevima karte. Prije ulaska u igru igrač ima određenu količinu zlata koju može potrošiti na početne predmete. Pro Smite igrači razmišljaju taktički o tome koja poboljšanja će koristiti timu.

Da bi došli s jedne strane karte na drugu, igrači moraju putovati kroz jednu od tri trake. Svaki od njih brani stvorenje Phoenix zajedno s obrambenim kulama. Ako im se igrači previše približe, pretrpjet će veliku štetu.

Minioni su korisni NPC-ovi koji pomažu igračima u borbi protiv neprijatelja. Imaju prilično slab napad, ali se redovito mrijeste. Postoje četiri klase boga: ratnik, mag, lovac, ubojica i čuvar. Najbolji timovi osmislit će pobjedničku konfiguraciju razreda koja nadopunjuje skupinu u cjelini.

O Smiteu
Zašto je Smite Svjetsko prvenstvo popularno?

Zašto je Smite Svjetsko prvenstvo popularno?

Brojni su razlozi zašto igrači mogu smatrati SWC jednim od najboljih esport turnira. Svaki meč je brz i uzbudljiv. Umjetnički dizajn igre poznat je po tome što je šaren i privlačan. Kada se napadi izvedu, to često rezultira provalom nijansi.

Osim estetske privlačnosti, postoji i mnogo taktika koje kockari mogu primijeniti. Ako znaju snage/slabosti svakog lika boga, bit će lakše predvidjeti koja će momčad biti na vrhu. Popis esport turnira popularnih među ljubiteljima klađenja usredotočit će se na one koji eliminiraju element slučajnosti što je više moguće. Umjesto toga, igre će nagraditi igrače koji poznaju pravila i analiziraju učinak igrača. To je svakako slučaj sa Smiteom.

Ovu igru vole i ljudi koji su fascinirani mitologijom. Likovi u Smiteu dolaze iz niza različitih panteona. Uključuju bogove grčkih, nordijskih, keltskih, staroegipatskih, kineskih i slavenskih legendi. Ako je netko ikada želio vidjeti ove figure kako se međusobno bore onda je Smite idealan naslov za njih. Biti u mogućnosti kladiti se na ove epske bitke s Bogom vjerojatno će biti vrlo privlačno.

Zašto je Smite Svjetsko prvenstvo popularno?
Pobjednički timovi SWC-a

Pobjednički timovi SWC-a

Kod klađenja na esport turnire uvijek je važno odabrati pravi tim. U Smiteu mora postojati dobar balans onih koji nanose štetu i liječe drugove. Ako se svi odluče za ratnika tipa tenk, vjerojatnije je da će njihovi protivnici iskoristiti njihove slabosti. Umjesto toga, pobjednici SWC-a pažljivo su birali svoje bogove.

Veliki esport turniri kao što je SWC imaju velike svote novca na liniji. Samo će najbolji igrači Smitea proći u finale. Ako kockar nije siguran koga će podržati, postoji nekoliko čimbenika na koje treba obratiti pažnju. Korisno je izračunati ukupan iznos štete koju grupa može nanijeti. Ako je to niže od njihovih protivnika onda bi mogli biti svladani. Brzina je još jedan ključni element. Ove igre su izuzetno brze. Pobjednici moraju izvesti napade što je brže moguće.

Sljedeći timovi su bili prvaci SWC-a u prošlosti. Stoga ih treba paziti ako nastave sudjelovati na turniru u budućnosti:

  • Epsilon Esports
  • NRG Esports
  • eUnited
  • Splyce
  • SK Gaming
  • Pittsburgh Knights
  • Atlantida Levijatan

Najveći trenuci

Budući da je SWC jedan od najuzbudljiviji esport online turniri, logično je da je postojao širok raspon ikoničnih trenutaka od njegovog početka. Na primjer, MLCSt3alth je oduševio gledatelje kada su probili cijeli protivnički tim TITAN. Isticala se kao jedna od najvisokooktanskih bitaka u povijesti Smitea.

Kada su se Epsilon i Cloud 9 natjecali jedan protiv drugog, igrač YAMMYN uspio je postići četverostruko ubojstvo u nekoliko sekundi. Ovaj švedski Smite profesionalac također je napravio impresivno ubijanje Celestial Beam u odvojenom meču između Luminosityja i NRG-a.

Kada se Team Rival borio protiv Euniteda, igrač PolarBearMike je koristio svoje specijalizirane napade boga za sjajan učinak. Na kraju je zadao smrtonosni udarac vatrenom divu. Ovaj potez osvojio je svoju momčad u igri. U drugim prilikama igrači su stvorili nezaboravne trenutke zahvaljujući svojoj stručnoj obrambenoj strategiji. To se dogodilo u utakmici između Dignitas i Splyce. Kapetan Splycea uspio se odbiti od cijele suparničke momčadi. Pošteno je reći da svake godine turnira postoji barem jedan trenutak koji na kraju ostane u sjećanju gledatelja.

Pobjednički timovi SWC-a
Gdje i kako se kladiti na Smite World Championship

Gdje i kako se kladiti na Smite World Championship

Budući da se ovaj turnir održava tijekom zime, igrači će morati pričekati ovu sezonu prije nego što kladionice otvore SWC tržišta. Klađenje na esport turniri su postali mnogo lakši posljednjih godina. To je zbog činjenice da je klađenje videoigara sve više popularno. U relativno nedavnoj prošlosti kockari su bili prisiljeni tražiti nišne esport kladionice. Međutim, sada je veliki broj tradicionalnih sportskih kladionica dodao odjeljke videoigara. Budući da je Smite vrlo popularan, neće biti teško pronaći prilike za klađenje na SWC.

Nakon što je osoba odabrala svog omiljenog kladioničara, vrijeme je da razmislite koju vrstu oklade napraviti. Većina kockara će se zadovoljiti predviđanjem momčadi koja će pobijediti u utakmici ili turniru. Ako kockar želi specijaliziranu okladu, postoji nekoliko opcija. Oni mogu pogoditi momčad ili igrača koji izvuče prvu krv. Budući da su uklanjanja strukture veliki aspekt igre, osoba može temeljiti svoju okladu na tome. Bez obzira na vrstu oklade, važno je pažljivo istražiti oba tima. To se može učiniti gledanjem njihovih prošlih utakmica.

Gdje i kako se kladiti na Smite World Championship