Kladite se na Overwatch League 2024

Kao jedna od prvih profesionalnih esport liga, Overwatch League (poznata i kao OWL) predstavlja timove iz cijelog svijeta. Blizzard Entertainment pokrenuo je ligu 2018. s 12 timova. Nakon proširenja na 20 timova godinu dana kasnije, liga je započela stalni uspon, potaknut popularnošću Overwatcha, esport igre s 50 milijuna igrača 2018.

Plaće igrača počele su od 50.000 dolara za minimalne jednogodišnje ugovorne uvjete, uključujući mirovinu, zdravstveno osiguranje, smještaj i mjesta za vježbanje igrača. Timovi su igračima dijelili minimalno 50 posto prihoda u obliku bonusa. U prvoj sezoni prvaci lige dobili su minimalni bonus od milijun dolara. Prema izvješćima, uprava Blizzarda razgovarala je s Wesom Edensom, suvlasnikom Milwaukee Bucksa o upravljanju timom sa sjedištem u Chicagu za sudjelovanje na popisu esport turnira. Međutim, ovaj dogovor nije ostvaren.

O OverwatchuZajednicaZašto je Overwatch League popularna?Zašto je ovaj turnir popularan za klađenje?Popularne ekipe
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

O Overwatchu

Overwatch ušla je na tržište 2016. godine, kao timska pucačina za više igrača, koju je Blizzard Entertainment kreirao i objavio. Igra svakog igrača dodjeljuje jednom od dva tima. Svaki tim ima šest igrača s popisa likova ili "heroja". Svaki heroj se pridružuje igri s različitim sposobnostima, koje pomažu timu da završi ciljeve na karti.

Igrači počinju na razini potvrde 1, napredujući do razine 5. Svakim odobrenjem utječe se na razinu podrške igrača. Ako igrač ne dobije dodatne preporuke, njegova razina može se smanjiti. Kazne u sustavu izvješćivanja u igri mogu također oduzeti igraču njegove potvrde.

Nagrade

Igrači mogu dobiti kutije za plijen, ovisno o razini odobrenja. Više razine rezultiraju većim brojem dodijeljenih kutija za plijen. Nakon što igrač ostvari podvig ili pokaže talent, igra će otključati značku časti. Pregled svih trofeja dostupan je u odjeljku s pregledom karijere glavnog izbornika. Igrači mogu podijeliti ta postignuća s prijateljima.
Tijekom igre igrač dobiva više razine i otključava opcije za prilagodbu zvuka i izgleda junaka. Prilagodba lika također je dostupna u glavnom izborniku u Galeriji heroja.

Plijen

Loot Boxes također nude opcije za prilagodbu. Igrač otključava kutiju na svakoj razini gore. Igrači također dobivaju kredite za kupnju više opcija prilagođavanja. Igrač dobiva Portretni okvir na svakoj 10. razini, dok ih sve ne zaradi.

Zajednica

Nekoć živahna, plodna zajednica Overwatcha se posljednjih godina smanjila. Ipak, s gotovo 7 milijuna igrača mjesečno u 2022., igra je još uvijek živa i privlači sudjelovanje širom svijeta na stranicama za online esport klađenje. Uz većinu igrača aktivnih na društvenim mrežama, igra i dalje opada s 50 milijuna u 2018. na nedavne brojke. Iako većina igara bilježi pad sudjelovanja igrača iz godine u godinu, dramatični pad igrača Overwatcha ne sluti dobro za budućnost. Neki stručnjaci povezuju pad broja igrača u igri s nedostatkom novog sadržaja i ažuriranja.

U usporedbi sa sudjelovanjem igrača u League of Legends, Fornite i drugim popularnim igrama, Overwatchovih 6 milijuna igrača je kap u kantici. Ove online igre izvještavaju o velikom broju igrača, što ostavlja Overwatch iza rastućeg tržišta esporta i najboljih esport turnira.

Zašto je Overwatch League popularna?

Ipak, OWL ostaje popularan i najveći esport turniri ponuditi igračima prilike za natjecanje. Profesionalni timovi traže igrače iz drugih liga, kojima Blizzard upravlja. U 2017. Open Division otvorio je vrata amaterskim timovima mogućnost natjecanja u strukturi sličnoj profesionalnim ligama na glavnim esport turnirima. Kvalificirani igrači ulaze u amatersku post-sezonu nositelji za regionalne utakmice.

Mala nagrada dodjeljuje se igračima koji završe sezonske utakmice za momčad prije doigravanja. Kredit se može iskoristiti u Blizzard digitalnoj trgovini. Uspješni regionalni timovi mogu osvojiti isplate nagrada. Igrači iz Open Divisiona dolaze iz sedam regija, uključujući Južnu Ameriku, Pacifik, Sjevernu Ameriku, Koreju, Europu, Kinu i Australiju.

Uspješni igrači i timovi prelaze u nižu ligu, nazvanu Overwatch Contenders. 2018. Blizzard je pokrenuo Contenders za spajanje regionalnih turnira na način koji podržava Overwatch ligu. Natjecatelji su sastavljeni od globalnih divizija, koje uključuju nekoliko timova. Svaki tim može se sastojati od amatera i profesionalnih igrača. Tim Contender, ako je povezan s programom akademskih timova Overwatch lige, može imati dva igrača da potpišu ugovor za kretanje naprijed-natrag između akademskog tima i tima OWL.

Prvenstveni timovi iz Open Divisiona prelaze u Contenders kako bi se natjecali u esport prvenstvima. Blizzard se proširio dodavanjem dva odjela 2018., Južne Amerike i Australije. Kako bi promovirao jednakost, do 2019. Blizzard je ograničio broj igrača koji se mogu natjecati izvan regije tima na tri.

Zašto je ovaj turnir popularan za klađenje?

Overwatch pozdravlja nove igrače, i amatere i profesionalce. Razina težine igre čini je lateralnom opcijom za igrače Counter-Strike, koji mogu tražiti promjenu ili početnike koji traže uzbuđenje. S dobro organiziranim načinima rada, živopisnim bojama i zanimljivim likovima, igra je vizualno privlačna i poticajna za igrače. Vizualne animacije i efekti vode igrače da im pokažu potrebne radnje za postizanje pobjede tima.

Igrači i obožavatelji Overwatcha nisu jedini koji uživaju u igri. Mogućnosti za klađenje na esport turnire su brojne jer online sportske kladionice omogućuju entuzijastima da se klade na ishode klađenjem na ishode utakmica, timski uspjeh i pojedinačne igrače. Kao i kod većine esporta, Overwatch je popularan izbor za kockare koji su analizirali timove i odabrali favorite

Klađenje na Overwatch League

Važno je istražiti Overwatch ligu prije stavljanja oklade. Poznavanje igre je najvažnije za dobro okladu. Većina sportskih kladionica nudi mnoštvo informacija o igri i timovima, dopuštajući kockarima da dublje prouče pogledajte izbore i izglede prije klađenja sredstava. Detaljne informacije mogu uključivati ažurirane informacije o događajima, turnirima i prvenstvima. Vijesti o promjenama u igri i ažuriranjima o igračima također su korisne. Uz vitalne informacije o koeficijentima, utakmicama i pojedinim igračima, kockar ima dobre šanse za solidnu okladu.

Planiranje je bitan element za klađenje na esport turnire. Za početnike, praćenje OWL lige prije stavljanja oklade može pružiti vrijedan uvid u to kako igra funkcionira i zašto timovi pobjeđuju. Na primjer, poredak igrača i momčadi može pružiti vrijedne informacije za klađenje. Međutim, budući igrači koji su pokazali uspjeh u amaterskim ligama također mogu ostati konkurentni u OWL-u. Gledanje na pojedince i timove može pomoći kockaru da pobijedi izglede kada je vrijeme za klađenje.

Štoviše, istraživanje kladionice osigurava da kockar ima posla s licenciranom, pouzdanom platformom za klađenje. Ugledne kladionice pružaju najbolje koeficijente i ažurirane informacije o turnirima i igračima. Informacije su ključne za donošenje informirane odluke o klađenju. Kladioničar mora razumjeti rang tima ili igrača prije klađenja.

Nadalje, popularne platforme služe kao način druženja s istomišljenicima Overwatch entuzijasta. Kao središte, sportska kladionica olakšava raspravljati o strategijama klađenja s iskusnim kockarima. Konsenzus o klađenju nije uvijek uspješan, ali ponekad razmjena informacija sa zajednicom može poboljšati strategiju kockanja kladitelja.

Nakon što odaberete dobro recenziranu platformu za sportske kladionice, prijavite se za račun. Lako je uplatiti depozit i početi se kladiti. Popularne platforme kockarima nude pristup međunarodno priznatim digitalnim novčanicima, bankovnim prijenosom i opcijama depozita u kriptovalutama.

Popularne ekipe

Overwatch timovi su iskra, koja raspiruje uzbuđenje navijača zbog igre. Jedan od razloga zašto je igra još uvijek živa je dinamična igra igrača koji se vole natjecati. Pojedinačni igrači dostižu status ikone na internetu, što proizlazi iz dodvoravanja obožavatelja i entuzijasta igara. Od pobjeda u OWL utakmicama do natjecanja na turnirima diljem svijeta, ova tri timovi se ističu kao dominantni svjetski konkurenti.

Oblak 9

Još uvijek se smatra elektranom Overwatcha, Oblak 9 dosljedno zauzima prvo mjesto na svakom turniru. Često rangirana kao favorit, momčad ne uspijeva osvojivši drugu poziciju na mnogim turnirima. Čak i tako, Coud9 je osvojio neke cijenjene naslove, kao što su ONAG Invitational i Agents Rising.

TEAM ENVYUS/TEAM ENVYUS

Team Envyus, koji se sada zove Team Envy, i dalje se smatra jednim od najboljih timova na Zapadu. Rekord timova uključuje prva mjesta na Operation Breakout, OG Invitational i drugim velikim događajima. U prvoj sezoni OWL-a, u ligi je Team Envyus dominirao protiv južnokorejskih timova i napravio solidan niz protiv ostalih timova u ligi. Momčad je izborila plasman u doigravanje 2019. i poraz od Vancouver Titansa.

Neprilagođeni

Misfits dominiraju na turnirima, pobjeđujući u The Battle i European Atlantic Showdown Qualifier. Kako tim nastavlja pobjeđivati, svaki igrač i kolektivni tim postaju najbolji konkurenti Europskog Outreach-a na tržištu.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak