Kladite se na Call of Duty League 2024

Call of Duty League (CDL) je popularno online prvenstvo u esportu za seriju videoigara Call of Duty, koju izdaje Activision Blizzard. Liga je službeno potvrđena 2019. godine, a prva sezona počela je godinu dana kasnije. Esport liga ima skup stalnih, gradskih timova koji su u vlasništvu različitih grupa. Postavljen je kao i drugi veliki esport turniri u Sjevernoj Americi.

Umjesto ispadanja i promocije, liga koristi bodovni sustav prvenstva i format doigravanja. Igrači na popisu zajamčeno dobivaju godišnju plaću, beneficije i dio dobitaka i zarade na temelju uspjeha tima. Svaki glavni predmet emitira se uživo na LAN-u za publiku uživo.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Sve što trebate znati o Call of Duty ligi

Utakmice na esport prvenstvima sastoje se od formata mape najboljih od pet. Za svaku momčad potrebno je najmanje 7 igrača, a najviše 10 igrača. Hardpoint, Search & Destroy i Domination tri su načina igre koji se koriste u svakom meču.

Načini igre Hardpoint, Search & Destroy i Domination koriste se za igranje prve tri karte u susretu. Hardpoint mod igre koristi se za četvrtu kartu, dok se Search & Destroy mod koristi za petu.

Nakon regularne sezone, osam najboljih timova po broju bodova izborit će mjesto u doigravanju. Momčadi od 9. do 12. mjesta bit će raspoređene u skupinu poraženih u prvom krugu.

Međusobne grupne igre koje se prenose putem interneta tijekom tri kvalifikacijska tjedna prije svakog majora odredit će raspored timova u glavni turnir. Takvi kvalifikacijski tjedni sada su još važniji jer će se samo prvih osam nositelja kvalificirati za major.

Kako se vrši rangiranje

Bodovi se dodjeljuju timovima za svaku pobjedu u meču u svim esport ligama. Dodatni bodovi se dodjeljuju timovima na temelju rezultata na najvećim esport turnirima. Timovi žure kako bi osigurali tešku točku na karti dok se bore protiv protivničkog tima.

Tim zarađuje jedan bod za svaku sekundu u kojoj posjeduje tvrdu točku s najmanje jednim sudionikom na njoj. Kad god neprijatelj uđe u zonu, ona se označava kao osporena i ne zarađuju se bodovi dok svi neprijatelji ne odu.

Hardpoint se okreće oko karte svakih šezdeset sekundi. Timovi se mogu rotirati do sljedeće tvrdoće kako bi se pripremili za promjenu zone. Svaka karta ima različite lokacije hardpointa, ali redoslijed rotacije ostaje isti i nije nasumičan, dopuštajući timu da vježba svoje strategije rotacije.

Sve o CoD: Warzone

Call of Duty gleda na battle royale žanr, Warzone, debitirao prošlog proljeća uz veliko hvaljenje. U ožujku 2020. objavljena je Call of Duty: Warzone, besplatna Battle Royale video igra. Igra je dobila uglavnom pohvale od kritičara, s posebnim pohvalama za karte. Activision je u travnju 2021. objavio da je Warzone premašio 100 milijuna aktivnih igrača.

SnD način rada

Jedini način rada u Poziv dužnosti Liga koja ne dopušta ponovno rađanje je Search & Destroy (SnD). U ovom načinu rada, napadački tim mora prenijeti bombu na jednu od dvije lokacije na karti, postaviti je i spriječiti deaktiviranje. Ako je naprava podmetnuta, obrambeni tim ima samo nekoliko sekundi da je deaktivira prije nego što eksplodira.

Ako je uređaj deaktiviran, oni pobjeđuju. Alternativno, bilo koji tim može poraziti drugi uništavajući ga. U ovom slučaju, branitelji moraju deaktivirati napravu prije nego što vrijeme istekne.

U esport prvenstvu, kontrola je jedinstvena kombinacija S&D i hardpoint elemenata. Timovi naizmjenično napadaju i pokušavaju obraniti dva unaprijed određena ciljna područja na karti. Da bi zauzeli ovo brdo, napadači moraju stajati na njemu.

Svaki tim ima 30 života po rundi. Unutar vremenskog ograničenja uništite sve živote protivničkog tima ili zauzmite oba brda u napadu. Minuta se dodaje igri kada se osvoji kontrolna točka. Za pobjedu je potrebno eliminirati 30 protivnikovih života.

Zašto je Call of Duty League Championship popularan?

Gledanje zvijezda sportaša kako igraju igru na kojoj netko trenutno radi može povećati uzbuđenje doživljaja gledanja, a istovremeno pruža priliku za učenje. Inspirativno je vidjeti kako igrači uspijevaju u igri. Također, zapanjujuće je vidjeti što mogu otkriti i uspješno implementirati u istoj igri koju su upravo igrali.

Kako bi privukao što veću publiku, Activision je pripremio posebnu ponudu za one koji prate esport prvenstvo 2021. Gledatelji su mogli osvojiti niz ekskluzivnih nagrada u igri za jednostavno uključivanje, uključujući Open Beta kod za nasljedni naslov izdavača, Call of Duty: Vanguard.

Mnogi su se uključili, nedvojbeno motivirani mogućnošću dobivanja posebne nagrade, što je utjecalo na rezultate gledanosti događaja.

Što motivira ljude da prate ovaj događaj?

Iako ne postoji način da se sazna koliko je ljudi gledalo samo zbog nagrada, to je činjenica koju ne treba zanemariti kada se gledaju brojke o gledanosti. Esport liga se oblikuje kao jedan od najočekivanijih događaja na godišnjem popisu esport turnira.

Za ovo novoosnovano natjecanje temeljeno na franšizi obično se stvaraju očekivanja. eSport liga se emitira na raznim platformama, kao što su YouTube i Twitch, što pomaže privući više fanova.

Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste poboljšali izglede za pobjedu dok se kladite na Call of Duty League na internetskim stranicama za klađenje na esport. Najvažnije je pratiti esports online turnire kako biste znali formu svakog od njih tim i igrač.

Pobjednički timovi i najveći trenuci prvenstva Call of Duty League Championship

Esport liga sastoji se od regularne sezone podijeljene u dva dijela i doigravanja koja slijede. Sadrži 12 timova: devet iz Sjedinjenih Država, jedan iz Ujedinjenog Kraljevstva, jedan iz Kanade i jedan iz Francuske. Svaki tim je domaćin događaja Home Series u svakoj ligi tijekom regularne sezone. Nakon regularne sezone slijedi esport turnir doigravanja.

Prvenstvo u esportu stvoreno je kako bi se promovirala natjecateljska ravnoteža na COD profesionalnoj sceni i omogućilo igračima da se redovito natječu tijekom sezone, pomažući u razvoju igrača na svim razinama Call of Duty esporta.

Esports online turniri koristite najnoviji naslov igre Call of Duty – trenutno Black Ops: Cold War, koji je objavljen u studenom 2020. – kako biste održali korak s tradicijom prethodnih velikih esport turnira. Sve igre igraju se u formatu 5 na 5 na osobnom računalu koristeći unaprijed konfigurirane postavke igranja i bilo koji kontroler koji je odobrila liga.

Redovna sezona 2020. započela je 24. siječnja i završila u srpnju. U kolovozu je održano dvotjedno doigravanje nakon sezone kako bi se odredili sezonski prvaci. Od timova koji su sudjelovali očekivalo se da igraju utakmice u svojim matičnim gradovima. Od dvanaest timova u svakom gradu, osam je trebalo prisustvovati svakom događaju. Održana su samo tri događaja u stilu kućnog štanda.

Smjena online

Vlasnici timova i igrači glasali su da se liga preseli online kako bi se liga preselila online do kraja sezone. Zbog pandemije COVID-19, kada se veliko finale održalo 30. kolovoza, Dallas Empire pobijedio je Atlanta FaZe, prvog nositelja, postavši inauguracijski prvaci CoD lige.

Od prve sezone, raspodjela nagradnog fonda dramatično se promijenila. To je zato što se nagradni fond povećao i svih 12 timova se kvalificiralo za svaki veliki esport turnir. Svaki veliki događaj vrijedi 500.000 dolara, a doigravanje 2.500.000 dolara, za ukupni nagradni fond od oko 5.000.000 dolara za cijelu sezonu.

Za sezonu 2021. dvanaest momčadi ravnomjerno je podijeljeno u dvije skupine po šest. Sezona je podijeljena u pet faza, s timovima koji se natječu u grupnim utakmicama tijekom tri tjedna kako bi odredili nositelje za svaku etapu. Godinu dana nakon kratkog poraza protiv Dallas Empirea, Atlanta FaZe danas je osvojio naslov prvaka Call of Duty lige 2021. pobjedom od 5-3 nad Toronto Ultra.

Gdje i kako se kladiti na Call of Duty League Championship

Klađenje na esport sceni je na vrhuncu svih vremena zahvaljujući nevjerojatno unosnoj ligi. Došlo je do porasta potražnje za klađenjem na Call of Duty. Kao što je bio slučaj s događajima Svjetske lige Call of Duty, svi etablirani i dobro poznati internetska mjesta za klađenje na esport nude tržišta klađenja za Call of Duty događaje.

Nova sezona profesionalnih esport prvenstava bit će dočekana s više uzbuđenja i većom publikom, što će dovesti do više gledatelja i veće pokrivenosti na web stranicama sportskog klađenja.

Neke kladionice mogu ponuditi više razine Koeficijenti klađenja na CoD nego drugi. Uspoređujući koeficijente koji se nude na raznim web stranicama za klađenje na esport, može se dobiti dobra ideja o tome koje CoD timove kladionice preferiraju. Važno je zapamtiti da favorizirani timovi imaju manje koeficijente.

Na sjevernoj hemisferi esport prvenstva traju od sredine zime do kasnog ljeta. Oni pružaju obilje mogućnosti klađenja za svakoga tko se želi kladiti na izravnim tržištima, kao i na pojedinačnim igrama u esports ligi.

Klađenje na esport online turnire pružit će korisnicima mnogo opcija za klađenje na esport prvenstva jer su trenutno među najboljim esport turnirima.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak