Call of Duty League

Call of Duty League (CDL) je popularno online prvenstvo u esportu za seriju videoigara Call of Duty, koju izdaje Activision Blizzard. Liga je službeno potvrđena 2019. godine, a prva sezona počela je godinu dana kasnije. Esport liga ima skup stalnih, gradskih timova koji su u vlasništvu različitih grupa. Postavljen je kao i drugi veliki esport turniri u Sjevernoj Americi.

Umjesto ispadanja i promocije, liga koristi bodovni sustav prvenstva i format doigravanja. Igrači na popisu zajamčeno dobivaju godišnju plaću, beneficije i dio dobitaka i zarade na temelju uspjeha tima. Svaki glavni predmet emitira se uživo na LAN-u za publiku uživo.

Što je Call of Duty League?

Što je Call of Duty League?

Utakmice u esport prvenstvima sastoje se od najboljeg od pet formata karte. Za svaku momčad potrebno je minimalno 7 igrača i maksimalno 10 igrača. Hardpoint, Search & Destroy i Domination su načini tri igre koji se koriste u svakom meču. Načini igre Hardpoint, Search & Destroy i Domination koriste se za igranje prve tri karte susreta. Za četvrtu kartu koristi se način igre Hardpoint, dok se za petu koristi način Search & Destroy.

Nakon regularne sezone, osam najboljih momčadi po bodovima izborit će mjesto u doigravanju. Momčadi od 9. do 12. u prvom kolu bit će raspoređene u skupinu poraženih. Međusobne utakmice grupnih utakmica koje se prenose online tijekom tri kvalifikacijska tjedna prije nego što će svaki glavni turnir odrediti raspored momčadi u glavnim kategorijama. Takvi kvalifikacijski tjedni sada su još važniji jer će se samo osam najboljih nositelja kvalificirati za major.

Što je Call of Duty League?
Kako se vrši rangiranje

Kako se vrši rangiranje

Bodovi se dodjeljuju timovima za svaku pobjedu u utakmici u esport ligama. Dodatni bodovi dodjeljuju se timovima na temelju nastupa na najvećim esport turnirima. Timovi žure kako bi osigurali tvrdu točku na karti dok se bore protiv protivničke momčadi. Tim zarađuje jedan bod za svaku sekundu posjedovanja teškog boda na kojem stoji barem jedan sudionik. Kad god neprijatelj uđe u zonu, ona se označava kao osporavana i ne zarađuju se bodovi dok svi neprijatelji ne napuste.

Hardpoint se okreće oko karte svakih šezdeset sekundi. Timovi se mogu rotirati do sljedećeg tvrdog mjesta kako bi se pripremili za promjenu zone. Svaka karta ima različite lokacije tvrdog mjesta, ali redoslijed rotacije ostaje isti i nije slučajan, dopuštajući timu da vježba svoje strategije rotacije.

SnD način rada

Jedini način rada u Poziv dužnosti Liga koja ne dopušta ponovno pojavljivanje je Search & Destroy (SnD). U ovom načinu, napadački tim mora transportirati bombu na jednu od dvije lokacije na karti, postaviti je i spriječiti da se deaktivira. Ako je naprava postavljena, obrambeni tim ima samo nekoliko sekundi da je deaktivira prije nego što eksplodira. Ako je uređaj deaktiviran, oni pobjeđuju. Alternativno, bilo koja momčad može pobijediti drugu tako da je uništi. U tom slučaju, branitelji moraju deaktivirati uređaj prije nego što tajmer istekne.

U esport prvenstvu, kontrola je jedinstvena kombinacija S&D i hardpoint elemenata. Ekipe se izmjenjuju u napadima i pokušajima obrane dva unaprijed određena ciljna područja na karti. Da bi zauzeli ovo brdo, napadači moraju stajati na njemu. Svaki tim ima 30 života po kolu. Unutar vremenskog ograničenja uništite sve živote protivničkog tima ili napadnite oba brda. Minuta se dodaje igri kada se uhvati kontrolna točka. Za pobjedu, protivnikovih 30 života mora biti eliminirano.

O CoD: Warzone

Call of Duty je preuzeo žanr bitke Royale, Warzone, debitirao prošlog proljeća uz veliko priznanje. U ožujku 2020. objavljena je Call of Duty: Warzone, besplatna igra battle royale. Igra je dobila uglavnom pohvale kritičara, a posebno su pohvaljene karte. Activision je u travnju 2021. objavio da je Warzone premašio 100 milijuna aktivnih igrača.

Kako se vrši rangiranje
Zašto je prvenstvo Call of Duty lige popularno?

Zašto je prvenstvo Call of Duty lige popularno?

Vidjeti zvijezde sportaša kako igraju igru na kojoj se trenutno radi može dodati uzbuđenje doživljaju gledanja, a istovremeno pruža priliku za učenje. Inspirativno je vidjeti kako igrači uspijevaju u igri. Također, zapanjujuće je vidjeti što mogu otkriti i uspješno implementirati u istoj igri koju su upravo igrali.

Kako bi privukao što veću publiku, Activision je pripremio posebnu ponudu za one koji prate esport prvenstva 2021. Gledatelji bi mogli zaraditi niz ekskluzivnih nagrada u igri za jednostavno ugađanje, uključujući Open Beta kod za izdavačev nasljednički naslov, Call of Duty: Vanguard. Mnogi su se uključili, nedvojbeno potaknuti perspektivom da dobiju posebnu nagradu, što je utjecalo na gledanost događaja.

Što motivira ljude da slijede?

Iako ne postoji način da se zna koliko se ljudi uključilo samo zbog nagrada, to je činjenica koju ne treba zanemariti kada se gledaju brojke gledanosti. Esports liga se oblikuje kao jedan od najiščekivanijih događaja na godišnjoj listi esport turnira. Obično postoji iščekivanje za ovo novoosnovano natjecanje temeljeno na franšizi. Liga eSporta se emitira na raznim platformama, kao što su YouTube i Twitch, što pomaže privući više obožavatelja.

Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da poboljšate svoje izglede za pobjedu dok kladite na Call of Duty League na internetskim stranicama za esport klađenje. Najvažnije je pratiti esport online turnire kako biste znali oblik svakog od njih tim i igrač.

Zašto je prvenstvo Call of Duty lige popularno?
Pobjednički timovi i najveći trenuci Call of Duty lige prvenstva

Pobjednički timovi i najveći trenuci Call of Duty lige prvenstva

Esport liga se sastoji od regularne sezone podijeljene u dva dijela i naknadnog doigravanja. Sastoji se od 12 timova: devet iz Sjedinjenih Država, jedan iz Ujedinjenog Kraljevstva, jedan iz Kanade i jedan iz Francuske. Svaka momčad je domaćin turnira Home Series u svakoj ligi tijekom regularne sezone. Nakon regularne sezone slijedi postsezonski esport turnir doigravanja.

Esports prvenstvo je stvoreno kako bi se promicala natjecateljska ravnoteža na profesionalnoj sceni COD-a i kako bi se omogućilo igračima da se redovito natječu tijekom cijele sezone, pomažući u razvoju igrača na svim razinama Call of Duty esporta.

Esports online turniri koristite najnoviji naslov igre Call of Duty – trenutno Black Ops: Cold War, koji je objavljen u studenom 2020. – kako biste održali korak s tradicijom prethodnih velikih esport turnira. Sve igre se igraju u 5v5 formatu na računalu koristeći unaprijed konfigurirane postavke igranja i bilo koji kontroler odobren od lige.

Redovna sezona 2020. započela je 24. siječnja i završila u srpnju. U kolovozu je bilo dvotjedno poslijesezonsko doigravanje za određivanje prvaka sezone. Očekivalo se da će momčadi sudionice igrati utakmice uživo u svojim gradovima. Od dvanaest timova u svakom gradu, osam je trebalo biti nazočno na svakom događaju. Održala su se samo tri događaja u kućnom stilu.

Pobjednički timovi i najveći trenuci Call of Duty lige prvenstva
Prebacivanje na internet

Prebacivanje na internet

Vlasnici momčadi i igrači glasali su da se liga premjesti na internet kako bi se liga premjestila online do kraja sezone. Zbog pandemije COVID-19, kada se veliko finale održalo 30. kolovoza, Dallas Empire je pobijedio Atlantu FaZe, broj jedan nositelja, postavši nastupni prvak CoD lige.

Od inauguracijske sezone, raspodjela nagradnog fonda dramatično se promijenila. To je zato što se nagradni fond povećao i svih 12 timova se kvalificiralo za svaki veliki esport turnir. Svaki veliki događaj vrijedan je 500.000 dolara, a doigravanje je vrijedno 2.500.000 dolara, za ukupni nagradni fond od oko 5.000.000 dolara za cijelu sezonu.

Za sezonu 2021. dvanaest momčadi ravnomjerno je podijeljeno u dvije skupine od po šest. Sezona je podijeljena u pet faza, s timovima koji se natječu u grupnim utakmicama tijekom tri tjedna kako bi odredili nositelje za svaku glavnu fazu. Godinu dana nakon što su izostali protiv Dallas Empirea, Atlanta FaZe je danas izborila prvenstvo Call of Duty lige 2021. pobjedom od 5-3 nad Toronto Ultra.

Prebacivanje na internet
Gdje i kako se kladiti na Call of Duty League Championship

Gdje i kako se kladiti na Call of Duty League Championship

Klađenje na esport sceni je na vrhuncu svih vremena zahvaljujući nevjerojatno unosnoj ligi. Došlo je do porasta potražnje za Call of Duty klađenjem. Kao što je bio slučaj s događajima Call of Duty Svjetske lige, sve etablirane i poznate web stranice za online esport klađenje nude tržišta klađenja za događaje Call of Duty. Nova sezona profesionalnih prvenstava u esportu dočekat će se s više uzbuđenja i većom publikom, što će dovesti do većeg broja gledatelja i veće pokrivenosti na web stranicama za sportsko klađenje.

Neke kladionice mogu pružiti više razine koeficijenata od drugih. Uspoređujući ponuđene izglede na raznim internetske stranice za klađenje na esport, može se dobiti dobra ideja o tome koje CoD timove kladionice preferiraju. Važno je zapamtiti da favorizirane momčadi imaju niže koeficijente.

Na sjevernoj hemisferi prvenstva u esportu traju od sredine zime do kasnog ljeta. Pružaju obilje prilika za klađenje svima koji žele kladiti na izravnim tržištima, kao i na pojedinačnim igrama u esport ligi. Klađenje na esport online turnire će korisnicima pružiti puno mogućnosti za klađenje na esport prvenstva jer su trenutno među najboljim esport turnirima.

Gdje i kako se kladiti na Call of Duty League Championship