Kladite se na PUBG Global Championship 2024

Malo je esport online turnira veći od PUBG Global Championshipa. Pozdravlja najbolje rangirane igrače besplatne igre Battle Royale. Ovaj naslov je postigao veliki uspjeh na mobilnim uređajima. Međutim, turnir se igra samo na PC-u. To je uglavnom zato što PUBG Mobile Club Open (PMCO) već nudi platformu za mobilne igrače. PUBG Corporation organizira PGC svake godine.

Mjesto održavanja može varirati ovisno o godini. 2021. održan je u Incheonu u Južnoj Koreji. Internetske stranice za esport klađenje obično se fokusiraju na događaje koji nude veliki nagradni fond za najbolje igrače. U slučaju PGC-a, radilo se o ogromnih 4.340.000 dolara. Kao rezultat toga, bilo je dosta tržišta kockanja za turnir. Na sudjelovanje su pozvani profesionalni igrači iz cijelog svijeta. Kineska delegacija sudjelovala je na LAN mjestu, a ne na lokaciji u Incheonu.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Format događaja

Unatoč tome što je jedna od industrije najveći esport turniri, PUBG-ov događaj tek je nedavno uspostavio dosljedan skup pravila. U 2021. godini najavljeno je da će momčadi o početnom plasmanu odlučivati na temelju bodovnog pravila. Tijekom prvog tjedna dijele se u skupine od po osam prije nego što se natječu u seriji mečeva u stilu runde.

Nakon završetka, najboljih šesnaest skupina mora sudjelovati u sljedećoj fazi, koja se zove Tjedno preživljavanje. Svaki radni dan održava se šesnaest visokooktanskih utakmica. Svaki tim koji se kvalificira ući će u tjedno finale. Međutim, kako bi to postigli, moraju postići pobjedu na "pilećoj večeri".

Tijekom faze Grand Survival, svi vrhunski timovi natječu se u nizu od petnaest mečeva. Ova faza će vjerojatno dobiti veliku pozornost od strane ljubitelja klađenja na esport turnire. Konačno, nakon prilično složenog kruga, okrunjen je svjetski prvak.

O PUBG-u

Tijekom igre, PUBG igrači moraju skočiti padobranom na kartu otoka. Mogu se natjecati samostalno ili kao dio četveročlanog tima. Trajanje standardne utakmice je 30 minuta. Tijekom tog vremena, veličina karte će se smanjiti, prisiljavajući igrača da se suoči s neprijateljima. Glavni cilj je boriti se do smrti dok ne ostane jedan igrač ili tim.

Plavo polje sile pomiče se dalje u unutrašnjost i svatko tko je uhvaćen izvan njegovog perimetra stalno će gubiti zdravlje. Kada igrači prvi put uđu, bit će nenaoružani. Moraju pretražiti zgrade u potrazi za raspoloživim oružjem, nadogradnjom i zdravstvenim predmetima. Pronalaženje zaliha ključna je vještina za uspjeh.

Pojavljuju se male privremene crvene zone u koje se baca niz bombi. Igrači moraju izbjegavati ova područja zbog visoke razine opasnosti. Povremeno će avion ispustiti sanduke posebne opreme. Međutim, mjesta sanduka također privlače neprijateljske timove.

Kako se dobivaju utakmice

Budući da je ovo jedan od najvećih esport turnira, igrač prvaka morat će imati visoku razinu vještine i strategiju. U ovoj igri postoji određeni element sreće. Mjesta preuzimanja artikala su nasumična. Dobri igrači će znati koje zalihe tražiti. To će ovisiti o njihovoj unaprijed planiranoj taktici.

Na primjer, neki timovi će tražiti vozilo za sigurno i brzo kretanje po karti. Ostali igrači će čuvati pakete zdravlja kako bi preživjeli što više neprijateljskih susreta. Pametno je unaprijed odabrati određeno oružje. U esport prvenstvima se preferira dalekometno oružje kao što su snajperske puške. Omogućuju igračima da s udaljenosti skidaju neprijatelje s preciznošću. Bez obzira na specifičnu taktiku, svi vrhunski igrači moraju imati brze reflekse. Tijekom 1v1 susreta, najbrža osoba je obično pobjednik.

Zašto je PUBG Global Championship popularan?

Najbolji esport turniri nude brojne važne sličnosti obožavateljima klađenja. Igra mora biti laka za razumijevanje. Što je jednostavnije, veća je vjerojatnost da će igrač moći predvidjeti potpunog pobjednika. Pravila za PUBG su jednostavna. Pobjeđuje zadnji igrač.

Međutim, također je bitno da esport lige budu zabavne za gledanje. Ako su kockaru utakmice dosadne, to će negativno utjecati na njegovo cjelokupno iskustvo kockanja. The PUBG globalno prvenstvo ispunjen je uzbudljivom akcijom. Pucnjave i eksplozije ključni su dio svake utakmice. Čak i ako se osoba okladi s gubitkom, i dalje može uživati u spektaklu.

Trajanje mečeva još je jedan razlog zašto toliko ljudi uživa u PUBG-u. U standardnom načinu, igra će zajamčeno završiti u roku od 30 minuta. Ako se više mečeva odvija brzo uzastopno, kockari imaju priliku postaviti seriju oklada. Brza stopa PUBG utakmica može se usporediti s tradicionalnim sportovima kao što su ragbi i nogomet. To je jasno objašnjenje porasta popularnosti esporta u cjelini.

Timovi koji su pobjednici PUBG Globalnog prvenstva

Do kraja PUBG globalnog prvenstva 2021 pobjednički esport tim bio NewHappy. Drugoplasirani su bili Heroic, Virtus.Pro i TSM. Team Liquid je dobio posebnu nagradu za najimpresivniji tim. Tri igrača su prepoznata po najviše ubojstava. To su bili Jeemzz iz Team Liquida, uz Pag3 i TeaBone iz Heroica. Iako Gen.G Esports nije dosegao nijedno od prvih mjesta, dobili su All-PGC nagradu.

S popisa esport turnira malo je onih koji odaju dovoljno priznanja više od jednog tima. PGC razumije da su čak i oni na petom mjestu još uvijek izvanredni konkurenti. Kockari obično stavljaju svoje oklade na temelju toga tko će na kraju dobiti najveći dio nagradnog fonda. Međutim, PGC im daje priliku da naprave više specijaliziranih oklada.

U jednomjesečnom natjecanju u finalnu fazu su se plasirale 32 ekipe. Na prvi pogled, tako visok broj mogao bi kockarima otežati predviđanje izravnog pobjednika. Ako je tako, mogli bi se umjesto toga kladiti na konkretniju okladu. Na primjer, mogu se kladiti na to za koga misle da će imati najveći broj ubojstava ili preći najdužu udaljenost na karti.

Najveći trenuci PUBG turnira

Nema smisla u online esport klađenje na turnirima ako događaj nije zabavan za gledanje. Apel PGŽ-a je da se u svakoj utakmici mogu dogoditi neočekivani trenuci. Tijekom posljednjeg natjecanja bilo je na izbor brojnih istaknutih mjesta.

U jednom trenutku u džipu je putovao južnokorejski igrač Salute. Počeli su pucati od neprijatelja koji se skrivao na brdu. Unatoč velikoj brzini, Salute je uspio uništiti svog neprijatelja u nekoliko sekundi.

Jeemzz iz Norveške ostao je bez pokrića u jednoj utakmici. Uočili su skupinu od troje koji su se zbili oko džipa. Ova situacija bi inače imala nisku stopu preživljavanja. Svaki od neprijatelja ga je lako mogao opaliti. Međutim, Jeemzz je jednostavno bacio seriju granata s velike udaljenosti. Sletjeli su s iznenađujućom točnošću i razbili svu trojicu.

Finski igrač Pag3 bio je izvanredan natjecatelj tijekom većeg dijela turnira. Trenutak koji mu se najviše pamtio je kada su ga potjerala dva vozila i odvezla ih direktno uz pomoć jurišne puške i granata. Pokazalo se da u ovoj igri igrači mogu pobijediti ako jednostavno stoje i brzo se kreću.

Gdje i kako se kladiti na PUBG Global Championship

Budući da je PUBG tako dobro poznat u esport zajednici, postoji mnogo kladioničarskih web stranica koje nude oklade za sudjelovanje u akciji. Dobra stranica će sadržavati tržišta s najvećim esport turnirima. To će uključivati PUBG Global Championship. Važno je malo istražiti kako biste utvrdili koji kladioničar nudi najjače koeficijente. Opklade ne moraju biti ograničene na jednostavno predviđanje pobjedničkog tima. Postoje web-lokacije koje nude bolje opcije i više prilagođenih značajki klađenja.

Kada se kladite na PUBG Global Championship, pametno je iskoristiti sve ponude dobrodošlice. Multi-bet multiplikatori su također poželjni. To je zbog velikog broja utakmica koje se održavaju tijekom natjecanja. Platforme za klađenje uživo će dobro funkcionirati za kockanje na PGC-u. Postoje brojne varijable koje mogu okrenuti situaciju u korist tima. Stoga bi dinamičniji stil klađenja mogao biti najpoželjniji.

Na početku jednomjesečnog natjecanja neće se sva tržišta otvoriti. Pozornost kladioničara na PGC bit će najveća tijekom završnih faza. Ako se igrači muče s pronalaženjem kockarskih stranica koje se bave događajem, mogu jednostavno pričekati dok turnir ne dosegne svoj vrhunac.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak