Najpopularnije Age of Empires kladioničarske stranice 2024

Age of Empires je nagrađivana serija videoigara strategije u stvarnom vremenu (RTS) objavljenih u rasponu od više od dva desetljeća. Ovaj izniman povijesni RTS osvojio je srca milijuna entuzijasta igara, uključujući i one koji se bave klađenjem na esport. Popis ljubitelja Age of Empires je dugačak i nastavlja rasti. To bi se moglo objasniti njegovim vrhunskim značajkama, uključujući fascinantne povijesne teme, mnoštvo civilizacija, originalnu igru i epsku grafiku.

Zanimljivo je da su sposobnosti igrača serije s umjetnom inteligencijom (AI) donekle ograničene, tako da nemaju prednost nad ljudskim igračima. Ovo pruža fair play, što se većini potonjih sviđa.

Najpopularnije Age of Empires kladioničarske stranice 2024
Jun-ho Kim
ExpertJun-ho KimExpert
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Sve o seriji Age of Empires kroz godine

Od pisanja (siječanj 2022.), Age of Empires dolazi s devet igara. Pogledajte njegove glavne naslove ekskluzivne za PC:

Doba carstava (1997.)

Ovo je bila prva igra Age of Empires koju je Ensemble Studios izdao 1997. godine. Xbox Game Studios objavio je ovaj naslov, koji koristi Genie pogon za igre. Nije ih bilo puno RTS igre tada bio dostupan, a ovo je bio prvi s povijesnom tematikom.

GameSpot, popularno poznat po svojim sveobuhvatnim recenzijama igara, definirao je Age of Empires kao kombinaciju Warcrafta: Orcs & Humans tvrtke Blizzard Entertainment i Civilization Sida Meiera. Ali ova američka web stranica za videoigre također je svoj dizajn opisala kao pomalo konfuzan. Unatoč ovoj i drugim negativnim ocjenama kritičara, ova je igra bila dobro prihvaćena, prodana u više od tri milijuna primjeraka u tri godine.

Microsoft je objavio paket proširenja Age of Empires: The Rise of Rome za Age of Empires 1998.

Doba carstava II (1999.)

Poput prvog naslova Age of Empires, Age of Empires II: The Age of Kings koristi Genie motor igre. Igranja ovih naslova također su slična. No, za razliku od svog prethodnika koji nudi igračima dvanaest civilizacija na izbor, Age of Kings nudi ih trinaest s Bliskog istoka, Azije i Europe.

2000. je izašla ekspanzija Age of Kings, The Conquerors. Većina igrača bila je impresionirana što dolazi s dodatnim novim značajkama, uključujući još pet civilizacija.

Doba carstava III (2005.)

Ovo je treći glavni nastavak AoE serije. Age of Empires III može se pohvaliti mnoštvom novih značajki, kao što su domaći gradovi, kako bi igračima pružili resurse i nadogradnje. WarChiefs, prva ekspanzija ove igre, predstavljena je svijetu igara 2006. Godine 2007. Microsoft Game Studios objavio je svoju drugu ekspanziju, The Asian Dynasties.

Doba carstava IV (2021.)

Relic Entertainment je surađivao s tvrtkom World's Edge na razvoju igre Age of Empires IV, koja je prvobitno objavljena krajem listopada 2021. Dijeli nekoliko značajki s Age of Empires II. MobileSyrup, kanadski kladioničar koji recenzira različite tehnološke proizvode, čak je ovaj naslov opisao kao potonji, ali s novim slojem boje.

Također je vrijedno spomena da Age of Empires također ima ove spin-off igre:

 • Doba mitologije (2002.)
 • Doba mitologije: Titani (2003.)
 • Doba carstava: Doba kraljeva (2006.)
 • Age of Empires: Mythologies (2008)
 • Age of Empires Online (2011.)

Klađenje Age of Empires 2024 : sve što trebate znati

Većina entuzijasta videoigara voli se prepustiti klađenju na Age of Empires. To uključuje tvrtke koje žele maksimizirati svoj profit. No, nije sve u materijalnoj dobiti. Velik dio stranaka koje sudjeluju u ovoj aktivnosti hipnotiziran je uzbuđenjem koje nudi.

Osim toga, Age of Empires klađenje na esport je praktično jednostavno. Za početak, kladioničari moraju identificirati kladioničara s jedinstvenom kombinacijom značajki koje traže. Zatim moraju financirati svoje račune za kockanje kako bi se kladili na željeni AoE tim ili igrače. Tako je jednostavno!

Kao što su mnogi iskusni igrači već primijetili, klađenje na Age of Empires slično je klađenju na mnoge druge sportske događaje. Kockarima je ponuđeno mnogo utakmica na izbor. Ono što je još privlačnije je veliki bazen Stranice za eSport klađenje dostupni, a svi nude različita tržišta za njih.

Neophodno je naučiti osnovne pojmove koji se koriste u AoE klađenju kako biste izbjegli nepromišljene pogrešne procjene. Na primjer, postavljanje oklade na novčanu liniju zahtijeva od kockara da predvidi tim koji će vjerojatno pobijediti na određenom događaju. Ako netko ovo ne razumije, moglo bi biti teško igrati na ovom legendarnom esportu.

Zašto je Age of Empires popularan?

Bez sumnje, ova esport igra ima jednu od najvećih baza obožavatelja na svijetu. Zašto se ljubitelji esporta ne mogu zasititi ove serije strateških videoigara? Sljedeći su glavni razlozi.

Internet zajednica Age of Empires

Virtualna zajednica Age of Empires je široka i sastoji se od igrača iz svih dijelova svijeta. Ovi pojedinci se ne vežu samo zbog svoje ljubavi prema ovom esport naslovu. Također se međusobno prosvjetljuju o nizu tema, uključujući:

 • Kako se kretati forumima Age of Empires i izvući maksimalnu korist od njih
 • Age of Empires događaji i mogućnosti klađenja
 • Kako usavršiti svoje AoE vještine igranja i klađenja
 • Najbolje značajke trenutnih AoE naslova i ono što bi željeli vidjeti u budućim izdanjima

Kohezivnost ove zajednice svakim danom privlači sve više obožavatelja igre Age of Empires, čineći ovu igru još popularnijom.

Igranje Age of Empires online

Lakoća igranja Age of Empires još je jedan čimbenik koji nastavlja privlačiti pozornost igrača strastvenih prema esportu. Ne trebaju vam čak ni godine iskustva da biste uživali igrajući ovu igricu online, kod kuće, u pokretu ili na bilo kojem drugom prikladnom mjestu.

Kako igrati Age of Empires

Neki igrači više vole Age of Empires nego druge video igrice jer bez napora ispunjava zahtjeve sustava i uživa u raznim naslovima. To uključuje 64-bitni procesor, 8 GB RAM-a (memorija) i NVIDIA® GeForce® GT 420 (grafika). Imajte na umu da oni nisu fiksni; plus, oni mogu varirati od jednog dijela Age of Empires do drugog.

Najveći igrači i timovi Age of Empires za klađenje

Istaknuti igrači Age of Empires također su pridonijeli popularnosti ove serije videoigara. Češće nego ne, mlađi igrači se ugledaju na njih. Često igraju ovu igru kako bi poboljšali svoje vještine i nadamo se da će biti jednako dobri kao igrači kojima se dive.

Većina današnjih AoE vještih igrača ima obožavatelje koji prate svaki njihov meč. Osim toga, oni podupiru timove ovih igrača i potiču svoje prijatelje da uskoče u igru. Ovo je uvelike povećalo prihvaćanje ovog RTS-a na globalnoj razini.

Postoji li prvenstvo Age of Empires?

Da. Postoje različiti Age of Empires globalni turniri gdje se igrači i timovi bore jedni protiv drugih kako bi osvojili određeni iznos. U većini slučajeva, nagradni fond se dijeli između timova koji sudjeluju, ali u unaprijed određenom omjeru. Budući da ova serija videoigara ima različite naslove, druge značajke turnira se razlikuju.

Na primjer, turnir 2v2 Svjetsko prvenstvo 2020. održan je za timove Age of Empires II. Došao je s 2 protiv 2, GSL sustavom i formatom pojedinačne eliminacije te nagradnim fondom od 28.570 $. Timovi Age of Empires koji su završili prvi (Kina A) i drugi (Norveška A) dobili su 7200 dolara, odnosno 5100 dolara.

Postojalo je Globalno prvenstvo za igrače Age of Empires III 2021. Za razliku od 2v2 Svjetskog prvenstva 2020., ovaj turnir je imao nagradni fond od 5000 USD. Pobjednik, Haitch, otišao je kući s 1.500 dolara, dok je drugoplasirani, Mitoe, dobio 1.000 dolara.

Naime, različite jurisdikcije sudjeluju u svjetskim prvenstvima Age of Empires. To uključuje Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanadu, Finsku, Austriju, Sjedinjene Države, Tursku, Francusku, Nizozemsku, Australiju, Njemačku i Poljsku. Kao što se i očekivalo, igrači i timovi koji se natječu na ovim turnirima ulažu puno vremena u pripreme kako bi pobijedili svoje protivnike i učinili svoje zemlje ponosnima.

Postoje i AoE turniri za Age of Empires IV na koje se definitivno isplati kladiti:

Pronađite najbolje kladionice za esport Age of Empires

Kladitelji se mogu kladiti na AoE na bezbrojnim dostupnim internetskim stranicama za klađenje na esport. Ali uvijek je fantastična ideja prvo pregledati značajke kladioničara prije nego što ga odaberete. Provjerite neka od pitanja na koja bi svatko trebao odgovoriti prije registracije na platformi za klađenje na ovu seriju videoigara:

 • Nudi li povoljne izglede za Age of Empires?
 • Koji su dostupni načini plaćanja za uplate i isplate? Jesu li sigurni i brzi?
 • Prihvaćaju li ponuđene opcije uplate i isplate lokalnu valutu igrača?
 • Je li moguće kladiti se na Age of Empires na mobitelu?
 • Mogu li igrači pristupiti aplikaciji za klađenje na više jezika?
 • Je li korisnička podrška kladionice pouzdana i dostupna na prikladne metode?
 • Koje je tijelo izdalo licencu kladioničaru za rad u jurisdikciji kockara?
 • Je li kladioničar poduzeo neke posebne mjere kako bi onemogućio hakiranje korisničkih računa?

Dobivanje dovoljno dobrih odgovora na ova pitanja je ključno jer to određuje hoće li kladioničar imati fantastična iskustva s klađenjem na Age of Empires ili grozna. Dok pretražuju internet u potrazi za najboljim pružateljima usluge Age of Empires, evo nekoliko opcija najviše razine o kojima mogu razmisliti:

 • 22Kladite se
 • Casumo
 • 1xBet
 • TonyBet
 • Betsson
 • Betwinner
 • 10Kladite se

Pratite najbolje timove Age of Empires za točno klađenje

Ako se kladioničar želi kladiti na Age of Empires, trebao bi saznati ovaj video najbolji timovi igre i njihove nedavne izvedbe. To bi im moglo pomoći na putu klađenja olakšavajući predviđanje favorita i autsajdera.

Evo nekih značajnih timova iz Age of Empires koje vrijedi pratiti:

Posljedica

Ovaj tim je poznat po natjecanju na turnirima Age of Empires II, a njihov prvi je bio Into the Darkness (2016.), koji je osvojio. Tada su Aftermath činili MbL, Liereyy i Hearttt, ali Hera i Nicov su sada također dio ove ekipe.

Tim GamerLegion

Ova njemačka esport organizacija osnovana je 2017. Iako je većina ljudi poznaje po popisima igrača u League of Legends, također ima sjajan AoE tim.

Vijetnamske legende (VNA)

U početku su ga osnovali All, KoolPixel i Binh, Vietnam Legends sudjeluje na turnirima Age of Empires gotovo dva desetljeća. Od siječnja 2022. aktivnu momčad ovog tima činili su ACCM, SongSong, CooL, saymyname i BadBoy.

Suomi

Ovaj tim su osnovali finski igrači Age of Empires II koji su se željeli zajedno natjecati na turnirima ovog naslova. Njegovi aktivni igrači su Jupe, TheMax, Villese, Rubenstock i Zuppi.

Više timova poznatih po igranju Age of Empires su Team Secret, Infinity Legends, SalzZ, Tempo Storm, Rulers of Rome, Clown Legion, Dark Empire i Heresy.

Za i protiv

Većina igrača koji razmišljaju o započinjanju klađenja ili igranja igre Age of Empires žele znati što im je od toga. Pa, ovo su prednosti i mane koje možete očekivati.

Pros

 • Dostupnost: Većini Age of Empires naslova prilično je lako pristupiti, zahvaljujući njihovoj dostupnosti na Steamu, Microsoft Storeu i Xbox Game Passu. Osim toga, većina rata je besplatna za igranje na iOS, Windows i Android uređajima.
 • Igrivost: Svaki zainteresiran igrač može igrati igru. Proći kroz nekoliko članaka o njemu dovoljno je da ih prosvijetli o njegovom igrivosti i temama kako bi točno znali što očekivati. Međutim, dosljedna praksa obavezna je za one koji se nadaju poboljšanju svojih vještina.
 • Edukativno: Intrigantno, Age of Empires pruža više od same zabave. Također oprema igrače praktičnim vještinama kao što su korištenje različitih resursa, napredovanje u visoko konkurentnom okruženju i inovacija.
 • Kvaliteta: Ova esport igra izvrstan je izbor za one koji trenutno traže najbolje esport igre na tržištu. Vizuali i grafika su mu se uvelike poboljšali tijekom godina. Došlo je i do značajnog poboljšanja u drugim značajkama, kao što su civilizacije, umjetna inteligencija i zvučni zapisi.

Con

 • Iako je ovu seriju igara prilično lako igrati, malo ju je teško svladati, posebno za igrače amatere.

Razumijevanje šanse Age of Empires

U eSport igrama kao što je Age of Empires, izgledi predstavljaju vjerojatnost određenog rezultata. To može biti kao da određena momčad osvaja turnir ili da igrač pobjeđuje drugoga.

Pomažu kladioničarima izračunati njihove moguće povrate nakon klađenja na razne utakmice Age of Empires. Obično se razlikuju od jednog do drugog kladioničara i mogu biti u različitim formatima. Kladitelji bi ih trebali razumjeti kako bi razlikovali favorite od autsajdera i stavili najrazumnije oklade.

Ispod su najpopularnije vrste AoE kvota koje nude kladionice:

 • Razlomci kvota: Ovi tečajevi su popularni među britanskim esport kladionicama. Većina kladioničara ih voli jer su prilično jednostavni. Na primjer, ako određena momčad Age of Empires ima izglede 2/5, igrači dobivaju 2 $ za svakih 5 $ koje ulože i pobijede.
 • Decimalni izgledi: Većina kladitelja također lako izračunava svoje potencijalne dobitke koristeći decimalne koeficijente. Oni samo trebaju pomnožiti svoje uloge s njima.
 • američki izgledi: Američke koeficijente uglavnom nude web-mjesta za esport klađenje u SAD-u ili Kanadi. Oni mogu biti pozitivni brojevi ili negativni brojevi. Prvi pokazuje moguću isplatu kada kladioničar uloži 100 USD, dok drugi pokazuje koliko se treba kladiti da bi imao šanse osvojiti 100 USD.

Savjeti i trikovi za klađenje

Kladitelji na Age of Empires mogu iskoristiti nekoliko praktične strategije uživati u klađenju na ovom eSportu. Za početak možete odabrati samo najbolje mjesto za klađenje na video igre koje prihvaća kockare iz njihove zemlje. U idealnom slučaju, kladioničar kojeg odaberu također bi trebao imati web mjesto prilagođeno mobilnim uređajima, različite mogućnosti plaćanja, nadolazeće agente korisničke službe i prikladne kvote za klađenje.

Još jedan koristan savjet za klađenje na Age of Empires je istraživanje ove igre prije stavljanja oklada. Kladitelji bi trebali provjeriti nadolazeće turnire i timove/igrače koji sudjeluju kako bi identificirali najbolje prilike za klađenje.

Amateri ne bi trebali dvaput razmišljati o savjetovanju s profesionalnim AoE kladioničarima; mogli bi naučiti nešto o tome kako pobijediti.

About the author
Jun-ho Kim
Jun-ho KimAreas of Expertise:
eSportovi
About

Jun-ho Kim, južnokorejski dinamični Esports maestro, stoji kao svjetionik znanja na EsportRankeru. Spajajući analitičko umijeće s urođenom ljubavi prema igricama, Jun-ho razotkriva zamršenu tapiseriju online natjecanja, osiguravajući da igrači ostanu informirani i nadahnuti.

Send email
More posts by Jun-ho Kim