Kladite se na Six Invitational 2024

Ubisoftov Six Invitational stvara ime na svjetskim esport turnirima. Godišnji Rainbow Six Siege profesionalni online turniri u esportu privlače neke od najboljih gaming talenta na svijetu. Sa sjedištem u Montrealu, gdje Ubisoft radi na razvoju igre, turnir ugošćuje timove koji se natječu u prvenstvu poput Svjetskog prvenstva.

2021. godine organizatori događaja odgodili su natjecanje zbog zatvaranja granica u Francuskoj. Zakazano da se održi u Parizu 2022. godine zbog pandemije koja je u tijeku, igrači natjecanja sastat će se u Palais Brongniart. Iz sigurnosnih razloga, događaj neće imati nazočnu publiku. Kao prvi veliki događaj od 2020., organizatori Rainbow Sixa očekuju robusnu online gledanost.

O Six InvitationalRainbow Six SiegeR6 načini igrePopularnostGdje i kako se kladiti na Six Invitational?
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

O Six Invitational

Okuplja 19 timova koji će se natjecati u dvostrukom eliminacijskom, međuregionalnom turniru. Organizatori događaja povećali su broj turnirskih utakmica. Ekipe su podijeljene u dvije skupine prema rasporedu. Sudionici će odigrati u kombinaciji 81 utakmicu podijeljenu između četiri regije na pozornici. Najboljih 8 ekipa iz svake skupine nastavlja u doigravanje.

Igrači turnira dobivaju podršku od globalnih obožavatelja Rainbow Six Siegea i zajednica iz cijelog svijeta. Zajednice doprinose Battle Pass-u, koji pomaže u dostizanju maksimalnog nagradnog fonda od 3.000.000 USD. Novčana nagrada se dijeli u postocima. Prvoplasirani timovi osvajaju milijun dolara ili 33,3 posto nagradnog fonda. Drugo mjesto osvaja 450.000 dolara ili 15 posto. Treće mjesto osvaja 240.000 dolara ili 8 posto. Ekipe na devetnaestom i dvadesetom mjestu osvajaju 30.000 dolara ili 1 posto nagradnog fonda.

Natječući se u postavkama računala temeljenim na LAN-u, timovi su pod strogim sanitarnim zahtjevima. Six Invitational surađuje s ACEPS-om, agencijom za zdravlje i sigurnost i ISMA-om, agencijom za medicinsku pomoć kako bi osigurao sigurnost igrača. Vlada Francuske također radi u suradnji s organizatorima događaja na implementaciji sigurnog, kontroliranog okruženja, koje slijedi smjernice koje su postavile lokalne vlasti i zdravstvene agencije.

Rainbow Six Siege

Pucač iz prvog lica Rainbow Six Siege igra omogućuje sudjelovanje različitih operatera po esport ligi. Igrači kontroliraju virtualne operatere različitih nacionalnosti, gadgeta i oružja. Uz asimetričnu strukturu, timovi možda neće dobiti jednake sposobnosti. Protuterorističke jedinice se u igri nazivaju FBI SWAT i spašavaju američke taoce.

Branitelji i napadači također su njemački GSG-9, britanski SAS, francuski GIGN i ruski Spetsnaz. Svaka jedinica sadrži za operatere. Igrači mogu angažirati operatera s mogućnošću odabira opreme i sposobnosti. Odabir novih operatera događa se na početku runde. Kupnje u igri omogućuju operaterima kupnju kredita za kozmetičke artikle, brže dobivanje operatera ili oružje.

Nakon početka runde, napadači odabiru točke za pokretanje napada, a branitelji također odlučuju o strategiji obrane. Tijekom kratkog vremenskog okvira pripreme, napadači kontroliraju bespilotne letjelice za izviđanje karata za traženje oporbenih operatera, namještaja, ciljeva i zamki. Karte dopuštaju blisku borbu, dopuštajući ponovno pojavljivanje samo nakon završetka runde.

Igrači čiji likovi umiru tijekom igre mogu koristiti način podrške za pristup dronovima i sigurnosnim kamerama te obavijestiti svoj tim o neprijateljskim aktivnostima i lokacijama. Ležerne utakmice traju četiri minute, a rangirane tri minute. Timski rad je bitan za R6 igrače kako bi porazili protivničku momčad. Komunikacijom sa svakim timskim igračem, član tima može u potpunosti iskoristiti svoje sposobnosti i završiti cilj.

U načinu gledanja, igrač može promatrati različite kutove utakmice. Zapravo, igra se usredotočuje na uništavanje okoliša. Igrači uništavaju strukture eksplozivom ili mecima. Nakon što uništi okruženje, tim može dobiti prednost u odnosu na neprijatelja. Igrači koji koriste kreativnost i strategiju u igri bolje su se kretali sustavom. Značajke igre uključuju sustav penetracije, koji manje oštećuje neprijatelja kada meci prođu kroz strukture.

Timovi koji se brane mogu učvrstiti zidove i koristiti štitove za zaštitu. Međutim, neprijatelj može probiti ili uništiti te zaštite eksplozivom i drugim napravama. Branitelji koriste zamke, uključujući bodljikavu žicu na svim kartama. Igrači se mogu spuštati kroz prozore, uništavati podove i napadati protivničku momčad. Granate i punjenja su vrijedan alat za uništavanje, koji je ograničen u svakoj rundi.

R6 načini igre

Na početku, igrači imaju 11 karata i 5 načina na izbor prije pokretanja. Dodatni sadržaj za preuzimanje uključuje ukupno 20 karata za igranje. Načini igranja uključuju sljedeće značajke:

 • Talac: Napadači uzimaju branitelje kao taoce u multiplayer modu. Branitelji nastoje uspješno osujetiti napade napadača eliminirajući svakog operatera u protivničkoj momčadi ili braneći taoce tijekom igre. Ako talac pogine, tim u napadu pobjeđuje u rundi.
 • Bomba: U načinu rada Bomba, napadači moraju pronaći i deaktivirati jednu od dvije bombe. Za pobjedu, branitelji su odgovorni za ubijanje napadača ili uništavanje defuzora bombe. Čak i ako branitelji ubiju sve napadače, moraju uništiti defuser, ako je već postavljen.
 • Područje: U načinu sigurnog područja, branitelji štite kontejnersku sobu od biološke opasnosti, dok se napadači pokušavaju boriti i osigurati kontejner. Na kraju načina rada napadači dobivaju spremnik za biološku opasnost ili svi igrači jednog tima poginu u igri.
 • Taktički: Ovaj način omogućuje igračima da označe protivnike i vide suigrače kroz zidove. S velikim naglaskom na timskom radu i realizmu, uklanja značajke heads-up zaslona.
 • Trening: U solo igrama ili multiplayeru, do pet igrača djeluje kao branitelji ili napadači dok se bore s valovima protivnika kontroliranih umjetnom inteligencijom kroz različite načine, uključujući taoca, bombu i eliminaciju.
 • Izbijanje epidemije: Za ograničeno vrijeme, Operacija Chimera predstavljala je timove od 3 igrača jedan protiv drugog. Jedan tim je ljudska mutacija kojom upravlja umjetna inteligencija zaražena vanzemaljskim parazitom. U ovom načinu, igrači moraju prevladati poteškoće, kao što je prijateljska paljba na teže od dvije poteškoće u načinu rada.

Popularnost

O popularnosti igre svjedoči činjenica da Šest Invitational esports prvenstava jedan je od najpopularnijih pojmova za pretraživanje na internetu s milijunima koji se klade na esport turnire. Po gledanosti, prihodima i popularnosti klađenja, Six Invitational zauzima visoko mjesto. Budući da je igra godinama bila na sceni klađenja, turnir je konkurentan nekim od najvećih esport turnira na tržištu.

Od samog početka, kreativni načini igre i timska suradnja zarobili su srca igrača diljem svijeta. U samo dvije godine, prvi događaj Six Invitational u Montrealu u Kanadi 2017. pomogao je povećati popularnost igre. Nagradni fond od 100.000 dolara bio je dovoljan da potakne uspjeh igre. Sljedeće godine nagradni fond bio je još veći na 500.000 dolara, a do 2019. se učetverostručio na 2 milijuna dolara. S ukupnim fondom od 3 milijuna dolara za turnir 2022., sretni dobitnik događaja vraća se kući s milijun nagradnog fonda.

Šest Invitationalovih pobjedničkih timova i najvećih trenutaka

Daleko, organizatori očekuju da će turnir 2022. biti jedan od takvih najbolji esport turniri. Interes je potaknut rastućom popularnošću igre i milijunskim nagradnim fondom. Neki od najpopularnijih timova su SSG, Penta, G2, cTm i Elevate, koji su prvaci. Elevate i cTm su zapravo osvojili Invitationals 2017, dok G2 i Empire konstantno uspješno pobjeđuju konkurenciju na najboljim esport turnirima.

Gdje i kako se kladiti na Six Invitational?

Učenje o klađenju na esport turnirima je teško. Kladionici moraju locirati uglednog internetske stranice za klađenje na esport s povoljnim koeficijentom Six Invitational za klađenje. Pretraživanje online i pregledavanje recenzija trenutnih kladionica može pomoći novim kladionicima da donesu informiranu odluku o tome gdje se kladiti.

Neke od najpopularnijih platformi za sportske kladionice nude sljedeće:

 • Brze oklade
 • Razne opcije plaćanja
 • Povoljni izgledi
 • Odlična usluga za korisnike
 • Velikodušni bonusi
 • Web stranice jednostavne za navigaciju
 • Jednostavna sučelja
 • Popis esport turnira

Nakon što kockar odabere web-mjesta za klađenje na esports na mreži za klađenje na glavnim esport turnirima, može pregledati opcije klađenja i koeficijente kako bi odabrao vrstu oklade. Nakon odabira određene utakmice, istraživanje statistike će vam pomoći birajući najbolje timove. Vrijeme je da položite okladu. Nakon završetka utakmice ili turnira, kladionica će obavijestiti vlasnika računa sportske kladionice je li pobijedio.

Six Invitational jedan je od najvećih esport turnira na svijetu. S nagradnim fondom od 3 milijuna dolara, turnir je najbolja reklama za Ubisoftovu igru Six Siege. Popularnost igre nastavlja rasti, potaknuta globalnom bazom obožavatelja, koja se prijavljuje online kako bi igrala i gledala profesionalce tijekom popularnih utakmica. U samo nekoliko godina, Invitational je izrastao u jedan od najpopularnijih događaja na webu, privlačeći gledatelje iz cijelog svijeta da uživaju u timovima koji ubijaju ili budu ubijeni u igri duhovitosti.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

5 najboljih kladioničarskih turnira u esportu 2022
2022-12-08

5 najboljih kladioničarskih turnira u esportu 2022

Esports se širi, a sve više natjecanja i igara uključeno je u tržišta klađenja. Nije iznenađujuće vidjeti da klađenje na esport raste u popularnosti, s obzirom na to koliko su sportska natjecanja postala popularna posljednjih godina.