Najpopularnije Warcraft kladioničarske stranice 2024

Warcraft 3 je treći dio u Warcraft franšizi Blizzard Entertainmenta. To je jedna od starijih eSports igara, ali se još uvijek igra na profesionalnoj razini, a profesionalni turniri se održavaju redovito. Ovaj će se dio kasnije vratiti kada je ponovno objavljen kao Warcraft 3: Reforged 2020., zahvaljujući rastućoj popularnosti igre na sceni eSporta.

Nakon izlaska Reforgeda, Blizzard je potpisao trogodišnji ugovor s ESL-om, jamčići igrici mjesto u eSportovima u narednim godinama. Iako možda nije toliko popularan kao neki od većih naslova, zadržava bazu vjernih igrača, privlačeći obožavatelje iz cijelog svijeta.

Najpopularnije Warcraft kladioničarske stranice 2024
Zhang Wei
ExpertZhang WeiExpert
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Što je Warcraft esport igra?

Izvorno objavljena 2002. kao "Warcraft 3: Reign of Chaos", igru je razvio Mećava i izdana za Microsoft Windows kao dio već poznate Warcraft serije videoigara. Ali tek nakon izdavanja paketa za proširenje, 'The Frozen Throne', nekoliko godina kasnije, 2003., Warcraft 3 je postao bitna komponenta eSport scene.

Postao bi stalna prisutnost na nizu različitih eSports festivala, kao što su Electronic Sports World Cup, World Cyber Games i World Series of Video Games, da spomenemo neke. Posebno bi bio popularan u Južnoj Koreji i Kini. Iako je njegova popularnost lagano oslabila 2010. zbog uvođenja raznih drugih eSport naslova, zadržao je snažan broj sljedbenika koji je porastao posljednjih godina.

Warcraft 3 odvija se nekoliko godina nakon događaja u Warcraftu II i prati priču o pokušaju Burning Legiona da osvoji izmišljeni svijet Azeroth uz pomoć vojske Undead koju predvodi pali paladin Arthas Menethil. Prati Ljudski savez, Horde Orka i Noćne vilenjake dok rade zajedno kako bi ih zaustavili prije nego što pokvare Svjetsko stablo.

Warcraft 3 je strateška igra u stvarnom vremenu smještena u svijet fantazije. Strategija u stvarnom vremenu, ili RTS, je podžanr strateške video igre u kojem svi igrači mogu igrati u isto vrijeme u "stvarnom vremenu", a ne naizmjence.

U strateškoj igri u stvarnom vremenu, kao što je Warcraft, svaki igrač postavlja zgrade i manevrira jedinicama pod svoju djelomičnu kontrolu kako bi osigurao lokacije karte i/ili desetkovao resurse svojih protivnika. Moguće je izgraditi dodatne jedinice i zgrade u tradicionalnoj RTS igri, iako je to obično ograničeno potrebom za trošenjem prikupljenih resursa.

Ukratko, RTS igra poput Warcrafta uključuje prikupljanje resursa, izgradnju baze, tehnološki razvoj unutar igre i neizravnu kontrolu jedinice.

Klađenje na Warcraft

Kako je igrica postajala sve popularnija i kako se scena eSports klađenja razvijala, bilo je neizbježno da će kladionice, sportske kladionice i web stranice za wow eSports klađenje početi uključivati Warcraft 3 u svoju ponudu klađenja.

Nakon što se odlučite kladiti na Warcraft, morat ćete pronaći ispravnu stranicu za klađenje na eSportove za klađenje koje namjeravate staviti. Klađenje na eSport sada je dostupno na sve većem broju stranica za online kockanje, od tradicionalnih kladionica do specijaliziranih stranica za klađenje na eSport.

Klađenje na videoigre može se činiti drugačijim od tradicionalnog sportskog klađenja, ali kako se naviknete na eSports, vidjet ćete da je oklada na eSports radnju isto što i klađenje na nogomet, košarku ili konjske utrke.

Dakle, kako se kladiti na eSports i kako dobiti svoju okladu? To je isto kao sklapanje i dobivanje tradicionalne oklade. Odaberite tržište klađenja na eSport koje vas zanima i provjerite kvote za eSport kako bismo bili sigurni da je to pravo za vas.

Velika prednost klađenja na eSport je ta što je više interaktivno sa zajednicama, prijenosom uživo, statistikom, društvenim medijima i više od najboljih kladionica za eSport što klađenje na videoigre čini izvrsnim iskustvom klađenja.

Zašto je Warcraft popularan?

Warcraft 3 doživio je veliki uspjeh i ponovno je osmislio online videoigre za više igrača u kratkom vremenu otkako je objavljen. Igra je prodana u milijunima primjeraka, uspostavivši kultni status i iznimno vjernu bazu obožavatelja. Kada je igra ušla u natjecateljsko područje eSporta, iznjedrila je mnoštvo popularnih turnira i zvijezda.

Uz toliko istaknutih igara na tržištu klađenja na e-sport, Warcraft 3 je pomalo zanemaren od strane kladioničara, iako događaji profesionalnih turnira nastavljaju se održavati na raznim mjestima diljem svijeta gotovo svake godine.

Blizzard, s druge strane, zna kako oživjeti stari klasik. Kako je popularnost Warcrafta 3 opadala, Blizzard je igri odlučio udahnuti novi život. Warcraft 3: Reforged, vizualno poboljšana i ažurirana verzija klasične igre, objavljena je 2020.

Internet zajednica

Igra je bila osobito popularna u Kini, Južnoj Koreji, Njemačkoj, Švedskoj i Japanu. Milijuni ljudi diljem svijeta gledali su turnire kao što su Svjetsko prvenstvo u elektroničkim sportovima, Svjetske cyber igre, Svjetske eSport igre, Međunarodni eSport festival i Svjetska serija videoigara. A igra nije bila ograničena samo na profesionalna natjecanja; imao je stotine tisuća korisnika na raznim amaterskim natjecateljskim arenama poput Battle.neta.

Igranje Warcrafta online

Igrači u Warcraftu 3 postavljeni su na kartu i moraju skupljati resurse kao što su zlato i drvo kako bi razvili svoju bazu i izgradili dovoljno veliku vojsku da poraze svog protivnika.

A to je tek početak igre. Da bi pobijedio u igri, igrač mora braniti svoju bazu dok istovremeno uništava neprijateljsku bazu. Među brojnim novim značajkama, Reign of Chaos uveo je dvije nove rase: Noćne vilenjake i Undead koji idu uz izvorne Orke i ljude, što je povećalo broj rasa na četiri.

Warcraft 3 je jedna od rijetkih igara koje uključuju heroje u vojnim jedinicama, za razliku od igara kao što su Dota, League of Legends ili Starcraft 2, u kojima ili kontrolirate prvaka ili se koncentrirate samo na izgradnju baze. Svaka Warcraft 3 utrka ima jedinstvenog heroja, a svaki je heroj klasificiran na temelju svoje osnovne karakteristike - snage, agilnosti i inteligencije.

Neki od najboljih heroja iz svake rase su Planinski kralj za ljude, Orkov poglavica Taurena, favorit kasne igre Death Knight iz Undead i Lovac na demone vilenjačke rase, koja ima vjerojatno najgore heroje u igri .

Veliki Warcraft igrači

Warcraft 3 je najvjerojatnije prva računalna igra u povijesti koja je dovela do legendi eSporta. Bilo je puno poznatih imena na Warcraft 3 konkurentskoj sceni igranja.

Li 'Sky' Xiaofeng

Li Xiaofeng bio je kineski majstor Warcrafta 3 koji je revolucionirao način na koji je ljudska rasa predstavljena u igri. Osvojio je World Cyber Games u crvenom dresu Kine 2005. i 2006. Ovo natjecanje smatralo se vrhuncem međunarodnog igranja Warcrafta 3, a Lijeva pobjeda na njemu dvije godine zaredom donijela mu je mjesto u Kući slavnih World Cyber Games. .

Yoan 'ToD' Merlo

Yoan Merlo još je jedan poznati igrač koji je osvojio Svjetske eSport igre, Blizzard Worldwide Invitational i Cyberathlete Professional League. Zadivljujuće je nastupio i na World Cyber Games, gdje je osvojio srebrnu i brončanu medalju te je proglašen najboljim Warcraft 3 igračem 2007. godine.

Wang 'Infi' Xuwen

Dok je igrao igru, Wang Xuwen je bio poznat po podizanju brojnih napadačkih i obrambenih tornjeva. Osvojio je brojne turnire, uključujući International eSports Festival 2007., KODE5 u Moskvi, World eSports Games 2008., World Cyber Games 2009. i Warcraft 3 Champions League Season XIV s timom World Elite.

Postoji li Warcraft turnir ili liga?

Možda najveći i najočekivaniji turnir u Warcraftu je ESL Pro Tour ili ono što se ponekad naziva DreamHack Open.

Dreamhack je započeo ranih 1990-ih kao malo okupljanje kolega i prijatelja u podrumu osnovne škole u Malungu, Švedska. Preseljen je u školsku kantinu 1994., postavši jedan od većih regionalnih demo tehnoloških i gaming događaja u to vrijeme. Ovo je također bio prvi događaj koji je nazvan DreamHack.

Događaj, koji se održao 1997. u Areni Kupolen u Borlängeu, postao je najveći LAN party u Švedskoj i treći najveći party u Skandinaviji u to vrijeme. Osim toga, DreamHack 2001. i kasniji događaji održani su u izložbenom centru Elmia u Jönköpingu, gdje je i ostao od tada.

DreamHack je 15. studenog 2012. najavio partnerstvo s Major League Gaming (MLG) i Electronic Sports League (ESL) kako bi podržao rast i razvoj sjevernoameričke i europske eSport scene. Ta je suradnja uključivala univerzalno rangiranje, jedinstvene strukture natjecanja i druge značajke.

30. rujna 2020. ESL je objavio da se odlučio spojiti s DreamHackom. Dvije tvrtke djeluju kao jedna, ali se dvije marke vode neovisno. ESL Pro Tour 2020 je prva svjetska profesionalna turneja Warcraft 3. ESL, u suradnji s DreamHackom, organizira, sponzorira i vodi događaj.

Nije iznenađujuće, prva zemlja koja je nadmašila konkurenciju na svjetskoj sceni je Južna Koreja. Kada je Gen.G, kalifornijska tvrtka za e-sport, otvorila Gen.G Elite Esports Academy u Seulu 2019., otišli su toliko daleko da su rekli da se "Južna Koreja još uvijek smatra mekom eSporta" i da je "ovo tamo je većina talenta"

Južna Koreja je oduvijek bila definicija natjecateljske video igre. Online igranje je u Južnoj Koreji počelo rasti ranije i brže nego bilo gdje drugdje u svijetu. Kada je država prvi put uvela brzi internet kasnih 1990-ih, vidjela je porast broja 24-satnih gaming kafića poznatih kao PC bangs.

Ta su se intrigantna, često podzemna, mjesta razvila u epicentre kulture igara, u kojima su se naposljetku održavali neformalni turniri. Do 2000. godine južnokorejski kabelski kanali bili su prvi u svijetu koji su emitirali natjecanja u igrama na internetu.

Prema nedavnoj anketi Ministarstva obrazovanja, eSport je sada peti najzastupljeniji budući posao među južnokorejski studenti, iza njih su samo sportaši, liječnici, učitelji i kreatori digitalnog sadržaja. Godine 2022. eSport će čak biti uključen u Azijske igre.

Vrhunski igrači, kao npr liga legendi' Lee Sang-hyeok, kodnog imena Faker, postigao je istu razinu slave i bogatstva kao K-pop idoli. Milijuni ljudi uključuju se kako bi ih gledali kako igraju u stvarnom vremenu na internetu. Prije pandemije obožavatelji su se tiskali u eSports arenama koje su izgledale poput križanca rock koncerta i hrvačkog stadiona.

Najbolji igrač je, ne iznenađuje, korejskog podrijetla. Jang 'Moon' Jae Ho je peterostruki svjetski prvak u Warcraftu 3, bivši legendarni igrač Night Elf u Warcraftu 3 i Zerg igrač u Starcraftu II. Osvojio je tri televizijske nacionalne južnokorejske lige, kao i četiri sezone MBCGameovog svjetskog rata.

Moon je često viđen u Warcraftu 3 kako koristi strategije koje su postale standard za mnoge igrače Noćnih vilenjaka i nazvane su "5. rasa". Sudjelovao je i osvojio najviše televizijskih prijenosa Warcraft 3 igara od svih Warcraft 3 igrača.

Kada je Starcraft II objavljen, natjecao se u glavnim događajima i za Starcraft II i za Warcraft 3, ali Moon je na kraju prešao na Starcraft II s punim radnim vremenom kada se pridružio Fnatic u siječnju 2012.

Moon se pojavljuje u dokumentarnom filmu "Beyond the Game" kao jedan od igrača Warcrafta 3.

Klađenje na Warcraft kod pružatelja usluga

Stranice za klađenje na Warcraft 3 ovih su vremena praktički djetelina s četiri lista, ali postoje oklade dostupne online. Nedavno izdani Warcraft 3: Reforged, kao i odana baza obožavatelja koja se uzgaja desetljećima, te uspjeh klađenja na World of Warcraft i Heroes of the Storm oklade, pomogli su Warcraft 3 kladioničarskoj sceni.

Postoje brojne sportske kladionice u kojima se možete kladiti na Warcraft 3. Morate uzeti u obzir svoje potrebe i preferencije kada tražite najbolju online sportsku kladionicu. Čimbenici kao što su koliko često igrate i vrste oklada koje želite staviti mogu utjecati na vašu odluku. Neki ljudi možda više vole online kladionice sa sučeljem koje je jednostavno za korisnika, dok su drugi možda više zabrinuti za broj oklada koje mogu položiti dnevno.

Da biste se kladili, prvo se morate prijaviti kod renomirane kladionice. Kako biste smanjili svoje rizike, prvo biste trebali pregledati pravila kladionice za klađenje na Warcraft 3.

Najbolja mjesta za klađenje na Warcraft 3 su sljedeća:

  • 1xBet
  • Betwinner
  • 10bet
  • Parimatch
  • Betsson

Imajte na umu da to što stranica nudi eSport ne mora nužno značiti da nudi klađenje na sve utakmice. Opet, budući da neke internetske sportske kladionice samo uranjaju prste u vodu u smislu videoigara, mogu se odlučiti usredotočiti isključivo na glavne događaje kao što su međunarodni kupovi, dok ignoriraju rasporede za manje događaje.

Imajte na umu da se ne smijete ograničiti samo na jednu sportsku kladionicu. Kada je riječ o klađenju na Warcraft 3, nisu sve kladionice jednake. Neki mogu pružiti samo nekoliko tržišta, dok drugi mogu pružiti širi raspon.

Ono što je najvažnije, nisu sve esport kladionice tako marljive ili kompetentne u određivanju cijena na svojim tržištima kao druge. Dakle, prije nego što se kladite, razmislite o svim svojim mogućnostima. Možda ćete uskoro otkriti da imate dobar osjećaj kod kojih se kladionica najviše isplati kladiti.

Da biste se uspješno kladili na Warcraft 3, sljedeće su stvari najvažnije: naučiti igru i sagledati trenutni oblik svih relevantnih igrača i timova.

Imati ove stvari na umu pruža veliku podršku jer su one međusobno povezane. Također je dobra ideja pripaziti na kadrovske poteze, jer čak i manje promjene mogu imati veliki utjecaj na ukupni ishod Warcraft 3 meča.

Obratite pozornost na trenutne igre jer one mogu utjecati na buduće igre ako želite zaraditi više novca dok se kladite na Warcraft 3.

Pratite najbolje Warcraft timove i kladite se točno

Neki tvrde da je Warcraft 3 prva igra koja je stvorila prve legende eSporta. To može biti zato što je Warcraft 3 vrlo eSport 1 na 1, sa samo nekim kartama i turnirima koji zahtijevaju 2 na 2.

ESL Pro Tour 2021 je online turnir s igračima podijeljenim u tri regije: Amerika, Azija i Europa.

Uobičajeni put natjecanja, bez obzira na regiju, je prijava za otvorene kvalifikacije i zatim dobivanje mjesta u zatvorenim kvalifikacijama. Zatim sudjelujte u zatvorenim kvalifikacijama i dajte Challengeru mjesto. Najbolje rangirani igrači pozvani su na Challenger; ne natječu se u kvalifikacijama.

Ako želite pratiti najbolje igrače Warcrafta 3 i moći se točno kladiti, evo nekih od najboljih igrača na koje trebate paziti.

Iz Amerike morate paziti na Victora 'Hitmana' Lina, rođenog u Oregonu. On je aktivni Orc igrač, trenutno igra za DuSt Gaming i Zero Effort. Također iz Oregona, Abdulaziz "CrunCher" Abed aktivan je ljudski igrač. Trenutno je dio DuSt Gaminga.

Na azijskom bojnom polju Warcrafta 3, Lai "Colorful" Yongyun profesionalni je kineski igrač Noćnih vilenjaka. Naravno, Jang "Moon" Jae Ho je legendarni korejski igrač Night Elf-a, koji trenutno igra za DRX. Guo "eer0" Zixiang je igrao Orc dok je bio sa ZDR-om, ali sada igra Undead i trenira ga WFZ.

Eom "FoCuS" Hyo Sub, Park "Lyn" Joon i Jeon "Soin" Jin Hwan svi su profesionalni korejski orc igrači. Moon "Chaemiko" Chae Young, ne treba ga brkati s Jang "Moon" Jae Hoom, profesionalni je korejski igrač Human, koji je trenutno u savezu s RAPTOR Gamingom.

Xu "Fortitude" Yuxing, također nazvan slatkim nadimkom "Romantični", profesionalni je kineski igrač koji se specijalizirao za ljudsku rasu.

Na europskoj strani igre, na čelu ploče je renomirani Dmitry "Happy" Kostin, najbolji igrač Warcrafta 3 koji je ikada došao iz Rusije, koji se fokusira na rasu Undead. Andriy "Foggy" Koren je iz Ukrajine i specijalizirao se za rasu noćnih vilenjaka.

Sergey "HawK" Shcherbakov još je jedan ruski igrač, ali specijaliziran je za ljudsku rasu. Daniel "XlorD" Spenst je profesionalni njemački Undead igrač koji trenutno predstavlja mousesports. Još jedan ruski igrač, Ilya "JohnnyCage" Yashenkov, aktivni je ruski ljudski igrač koji trenutno igra za Thunder Ducks.

Za i protiv

Pros

Warcraft 3: Reforged poboljšava nekoliko aspekata originalne igre dok jezgra igre ostaje nepromijenjena, što je dobra stvar. Prekovano, većinom, poboljšava vizualni izgled. Strukture, NPC-ovi, čudovišta i većina jedinica poboljšani su u odnosu na izvorne igre.

Kampanje za jednog igrača u Reforgedu okupirat će vas sate i sate jer sadrže proširene priče ispričane iz perspektiva raznih rasa. Osim toga, misije iz originalnog Warcrafta 3 i ekspanzije The Frozen Throne uključene su u Reforged.

Protiv

Otkrivanje Reforgeda obećalo je značajnu grafičku reviziju, i dok Reforged poboljšava vizualne elemente, čvrste animacije doprinose sveukupnoj vizualnoj jeftinosti. Neke teksture i karte imaju čudnu zamućenost zbog koje izgledaju niže rezolucije nego što jesu.

Budući da ne možete stvoriti posebna povezivanja tipki, morate ući u svoje datoteke igre i modificirati ih u DOC ili TXT datoteci kako biste ponovno stvorili iskustvo. Povrh svega, korisnički ugovor za Reforged je prepisan tako da Blizzard posjeduje sve prilagođene igre. Reforged ne nudi mnogo novog za veterane u kojima bi mogli uživati, i uklanja značajke na koje su ti igrači navikli.

Razumijevanje kvota klađenja na Warcraft

Ovih dana, online esport kladionica ponudite igračima četiri različite vrste Warcraft 3 oklada. Primjeri su oklade s tržišta klađenja na pobjednike utakmica, tržišta hendikepa, terminskih tržišta ili tržišta izravnih pobjednika i tržišta posebnih ponuda.

Tržište pobjednika utakmica najjednostavnija je vrsta tržišta klađenja za shvatiti. Igrači biraju koji će od dva tima pobijediti na kraju igre. Klađenje na hendikep stavlja jednu momčad (obično favorita) u nepovoljniji položaj kod bodovanja (na primjer, -0,5, -1 ili 1,5), a da bi dobila okladu, momčad mora postići jedan gol više od svog hendikepa.

Uz gore spomenuta tržišta, igrači koji se klade na Warcraft 3 mogu se kladiti na tržištu terminskih ili direktnih pobjednika, gdje mogu predvidjeti pobjednika određenog turnira prije nego što on počne, i na posebnim tržištima. Posebna tržišta posebno su uzbudljiva jer uključuju oklade kao što su točan rezultat ili broj ubojstava (više/manje) koje će samo pravi ljubitelj Warcrafta 3 moći točno predvidjeti.

Warcraft savjeti i trikovi

To je neizbježno igra na sreću, kao i kod svih klađenja; međutim, kladioničari koji znaju najviše o igračima i timovima koji se natječu uvijek će imati bolje šanse za polaganje oklade. Prije nego što se kladite na eSport, imajte na umu sljedeće savjete za klađenje na Warcraft 3.

Prije nego što se kladite, trebali biste se upoznati sa svim najboljim Warcraft 3 igračima i timovima. Provjerite rezultate timova i igrača kako biste lakše stavili oklade. Ako su se dva tima borila prije, to će vam dati ideju o tome kako će se ovaj posljednji meč odvijati. Ovo je vrsta informacija koju mnogi kladioničari koriste kako bi im pomogli izabrati najbolji tim u a raznih eSportova i tradicionalnih sportova.

Na primjer, ako je jedan od igrača pobijedio u zadnjih deset gemova između njih, igrač koji je izgubio tih deset gemova vjerojatno neće pobijediti u jedanaestom meču. Prije odabira pobjednika u timskom turniru, trebali biste ispitati igrače u svakom timu. Kako se svaki popis slaže? Potražite prethodne utakmice i rezultate natjecanja svakog igrača kako biste dobili bolju predodžbu o tome koja je momčad najjača.

About the author
Zhang Wei
Zhang WeiAreas of Expertise:
eSportovi
About

Zhang Wei, poznatiji u Esports areni kao "DragonMaster", stvorio je nišu kao misaoni vođa na raskrižju online kasina i Esporta. S nepogrešivim instinktom za trendove, u kombinaciji s pedantnom pažnjom za detalje, on je i strateg i vizionar na tom području.

Send email
More posts by Zhang Wei