Vijesti

November 10, 2023

Top 5 najboljih CS2 karata: kultne lokacije i jedinstveno igranje

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Serijal Counter-Strike postoji već više od 20 godina, a njegove karte postale su kultne lokacije u svijetu videoigara. U ovom ćemo članku raspravljati o naših top 5 najboljih CS2 mapa koje bi svaki igrač Counter-Strikea trebao iskusiti.

Top 5 najboljih CS2 karata: kultne lokacije i jedinstveno igranje

CS karte tijekom godina

Prilikom rangiranja najboljih CS2 karata, važno je razumjeti njihovu evoluciju tijekom godina. Neke su karte uvedene s izvornim izdanjem Counter-Strikea prije 23 godine i primile su ažuriranja kako bi ostale svježe. Drugi su noviji dodaci, dolaze iz različitih unosa u franšizi ili čak od ljubitelja kartografa. Ove su karte dodane na temelju popularnih zahtjeva igrača.

5: Drevni

Ancient zauzima 5. mjesto na našoj listi. To je najnovija mapa, objavljena u CS:GO-u 2020. i dodana na popis aktivnih natjecateljskih dužnosti 2021. Ono što izdvaja Ancient od ostalih CS2 mapa je njena okomitost. Karta je podijeljena u 3 glavne linije napada s T strane, ali se pretvara u 2 različita mjesta bombardiranja. Kako bi se uravnotežila ova raznolikost, T pristup velikoj srednjoj točki ograničen je korištenjem snajperskog gnijezda. Ovo daje CT strani značajnu prednost, tako da su pravilna koordinacija i korištenje korisnosti ključni za T stranu.

4: Prašina 2

Dust 2 je bezvremenski klasik. To je prerađena verzija originalne mape prašine koja je predstavljena u CS 1.1 prije više od 2 desetljeća. Dust 2 nudi savršenu kombinaciju uskih točaka prigušenja i uzbudljivih otvorenih vidika. To je jedna od najopsežnije raspravljenih i analiziranih mapa u CS2. Unatoč svojoj starosti, Dust 2 ostaje uravnotežen između T i CT strane, što ga čini omiljenim i za ležerno i za natjecateljsko igranje.

3: Nadvožnjak

Overpass zaslužuje svoje mjesto na popisu zahvaljujući svom natjecateljskom pedigreu. Poznato je po jednoj od najlegendarnijih igara u povijesti natjecateljskog Counter-Strikea, The Olofboost s FNATIC-ovim Olofmeisterom. Ova je igra uključivala Olofmeistera koji je skakao po glavama svog tima kako bi stekao prednost na visokom terenu i eliminirao zbunjene članove LDLC-a. Remasteriran za CS2, Overpass je klasik za sva vremena.

2: fatamorgana

Mirage se ističe među ostalim kartama na ovom popisu jer ju je izradio član zajednice po imenu Michael Hüll. Iako je Mirage stekao popularnost već u CS 1.1, službeno je dodan u mapu nakon izlaska CS:GO. Mirage se smatra jednom od najboljih CS2 mapa za nove igrače zbog svog korisničkog izgleda i korisnih postava koje uče igrače kako učinkovito koristiti svoje alate.

1: Nuklearka

Nuke zauzima prvo mjesto kao jedna od najpopularnijih mapa u igri. Njegov dizajn osigurava novo iskustvo sa svakim igranjem. Držanje vanjskog područja može dovesti do brzih AWP ubojstava, ali dobro odmjereni bljeskovi mogu omesti obrambene igrače. Iznimna ravnoteža Nukea omogućuje da snaga svakog igrača zablista. Sa svojim podzemnim kretanjem, vertikalnošću na mjestima bombardiranja i uzbudljivim dugim linijama gledanja, Nuke je dio Counter-Strike serije od originalne CS Beta prije 23 godine, i ostaje jedna od najlegendarnijih lokacija u CS2.

Zaključno, ovo je naših top 5 najboljih CS2 karata koje nude jedinstvena iskustva igranja i ostavile su trajan utjecaj na Counter-Strike zajednicu. Bilo da ste novi igrač ili iskusni veteran, svakako istražite ove karte za nezaboravno Counter-Strike iskustvo.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti