Vijesti

March 23, 2024

Skriveni dragulji esporta za gledanje 2024

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Krajolik esporta je behemot koji se neprestano razvija, rasprostire se po žanrovima i osvaja srca milijuna diljem svijeta. Dok divovi poput MOBA i FPS igara dominiraju naslovnicama, nekoliko podcijenjenih esport zajednica strastveno podržava svoje omiljene igre, često prolazeći ispod radara mainstreama. Dok zaranjamo u 2024., bacimo malo svjetla na pet takvih esportova koji zaslužuju vašu pažnju.

Skriveni dragulji esporta za gledanje 2024

Ključni zaključci:

  • Doba carstava svjedoči ponovnom usponu, osvojivši više od 70.000 gledatelja svojom strateškom dubinom.
  • Magic: The Gathering ponovno se vratio na esport scenu, privukavši najviše 30.000 gledatelja za svoje Svjetsko prvenstvo.
  • Quake šampioni revitalizira žanr arkadnih pucačina, s rastućom bazom obožavatelja u natjecateljskoj areni.
  • udariti nudi jedinstveni zaokret u MOBA igrivosti, održavajući veliku gledanost i bogatu natjecateljsku scenu.
  • Super Smash Bros nastavlja napredovati, s velikim turnirima koji privlače stotine tisuća gledatelja.

Age of Empires: The King Returns

Nekad vrhunac strateških igara u stvarnom vremenu, Doba carstava imala uspona i padova. Međutim, nedavne prerade i proširenja, posebno lansiranje Doba carstava 4 i Sultani se uzdižu proširenje, udahnuli su novi život seriji. Uz najveći broj gledatelja od preko 70.000 u 2024., strateška dubina igre i natjecateljska scena življi su nego ikad.

Magic: The Gathering: A Resilient Competitor

Magic: The Gathering (MTG), rodonačelnik modernih kolekcionarskih kartaških igara, imao je burno putovanje u carstvu esporta. Unatoč raspuštanju svoje profesionalne lige 2021., MTG se ponovno probio do svoje važnosti. The Svjetsko prvenstvo u magiji 2023. privukao je 30 000 gledatelja, nagovještavajući obećavajuću budućnost za ovu legendarnu igru.

Quake Champions: The Fast-Paced Underdog

U carstvu FPS igara, Quake šampioni oživljava akciju dizanja adrenalina svojih prethodnika. Unatoč tome što je zasjenjen glavnim naslovima, stekao je posvećene sljedbenike, s najvećom gledanošću od 30.000 i ukupnim nagradnim fondom koji se približava 4 milijuna dolara. Za ljubitelje visokooktanskih natjecateljskih pucačina, Quake Champions moraju pogledati 2024. godine.

Smite: Borba s bogovima

udariti izdvaja se u pretrpanom MOBA žanru uranjanjem igrača u mitološke bitke među bogovima. Iako nije tako široko priznat kao njegovi parnjaci, Smiteov inovativni način igranja i uvjerljiva natjecateljska scena održali su njegovu gledanost jakom. S ukupnim nagradnim fondom koji premašuje 11 milijuna dolara, Smite ostaje titan sam po sebi.

Super Smash Bros: Fenomen borbe

Unatoč dominaciji serija kao što su Tekken i Street Fighter, Super Smash Bros stvorio je mjesto u zajednici borbenih igara. Uz unose kao što su Melee i Ultimate koji privlače desetke tisuća gledatelja na velike turnire, serija prikazuje trajnu privlačnost i natjecateljski duh Nintendove vodeće svađalice.

Kako idemo dalje u 2024., ovi podcijenjeni esportovi nude bogatu tapiseriju natjecateljskog uzbuđenja, strateške dubine i strasti zajednice. Bilo da ste stručnjak za strategiju, zaljubljenik u kartaške igre, stručnjak za pucačine, MOBA majstor ili fanatik borbenih igara, postoji nešto u svijetu esporta što čeka da vas osvoji.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti