Vijesti

May 23, 2024

Sjećanje na Chrisa "Zuna" Buechtera: pionir u esportu

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Ključni zahvati

  • Chris "Zuna" Buechter, pionir sjevernoameričkog igrača League of Legends, preminuo je u 33. godini.
  • GoFundMe stranica koju je postavio njegov brat Kenneth prikupila je gotovo 11.000 dolara za pokrivanje troškova pogreba.
  • Zajednica esporta, uključujući značajne figure poput Yilianga "Doublelift" Penga, pokazala je ogromnu podršku.

Chris "Zuna" Buechter, čije je ime sinonim za rane dane natjecateljske League of Legends u Sjevernoj Americi, napustio nas je prerano, preminuo je 20. svibnja u dobi od 33 godine. Vijest koju je prvi objavio njegov brat Kenneth preko iskrena GoFundMe kampanja usmjerena na financiranje Zuninih pogrebnih troškova izazvala je valove u esport zajednici. Kenneth je otkrio da je Zunin prerani odlazak bio posljedica "iznenadne neočekivane medicinske epizode"

Sjećanje na Chrisa "Zuna" Buechtera: pionir u esportu

U ovom trenutku, napori masovnog financiranja prikupili su značajnu potporu, skupivši blizu 11.000 dolara, dijelom zahvaljujući donacijama sadašnjih i bivših sportaša League of Legends esporta, uključujući značajan doprinos Yilianga "Doublelift" Penga. Ovaj neodoljiv odgovor naglašava usko povezanu prirodu esportskog bratstva i neizbrisiv trag koji je Zuna ostavio na sceni.

Zunino putovanje do zvijezde esporta počelo je njegovim kvalifikacijama za 2013. NA LCS Spring Split kao dio Team FeaR-a, koji je kasnije preimenovan u Team Vulcun. Pod njegovim vodstvom tim je osvojio treće mjesto u doigravanju, čime je izborio mjesto na prestižnom turniru Worlds 2013. Iako je 2014. doživio pad u njegovoj karijeri u League of Legends, Zuna je pronašao novu snagu u Blizzardovim Heroes of the Storm, pridružio se Cloud9 i kasnije igrao za cijenjene organizacije kao što su Tempo Storm i Team Naventic do svog umirovljenja 2018.

Vijest o Zuninoj smrti potaknula je izljev počasti na društvenim mrežama, ističući njegov veseli duh i strast prema igricama. Xmithie, bivši suigrač, prisjetio se Zune kao "najradosnije osobe" koju je imao zadovoljstvo poznavati. Ovaj osjećaj ponovili su mnogi unutar esport zajednice, oslikavajući sliku čovjeka čija su živahnost i entuzijazam za život bili jednako utjecajni kao i njegovo nasljeđe u igricama.

Zunina priča dirljiv je podsjetnik na ljudski element iza ekrana; snova, borbi i druženja koji definiraju esport putovanje. Dok zajednica tuguje, ona također slavi život igrača koji se usudio sanjati, natjecati se i inspirirati. Chris "Zuna" Buechter možda je napustio pozornicu, ali njegova ostavština zauvijek će biti dio povijesti esporta.

(Prvi izvještaj napisao: Kenneth Buechter, svibanj 2023.)

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Druga polovica sezone ALGS 2024: Duboko poniranje u fenomen esporta
2024-06-02

Druga polovica sezone ALGS 2024: Duboko poniranje u fenomen esporta

Vijesti