Vijesti

November 14, 2023

Optimiziranje udobnosti i performansi: Utjecaj Secretlaba na Worlds 2023 Esports

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Uvod

Worlds 2023 x Secretlab – Ergonomija za profesionalne esport sportaše

Optimiziranje udobnosti i performansi: Utjecaj Secretlaba na Worlds 2023 Esports

Worlds 2023. dolazi do svoje završne faze, s dugo očekivanom utakmicom između WBG-a i T1 na rasporedu 19. studenog. Kako se ova dva tima natječu za naslov prvaka, ključno je prepoznati značaj ergonomije u modernoj eri esporta. Razgovarali smo s Secretlabom, globalnim sponzorom i službenim Chair Partnerom LoL Esportsa, o njihovim neumoljivim naporima da osiguraju najbolju udobnost za igrače na Worlds 2023.

Uloga Secretlaba u LoL Esportu

Secretlab je već nekoliko godina ključni igrač u svijetu LoL Esporta, uspostavljajući dugogodišnje partnerstvo s Riot Games. Kao službeni Chair Partner pet uzastopnih godina, Secretlab je dokazao da igračima pruža vrhunski doživljaj sjedenja. Ovo partnerstvo dokaz je predanosti tvrtke pružanju iznimne udobnosti, omogućavajući igračima da daju sve od sebe u mečevima s visokim ulozima poput onih na Svjetskom prvenstvu. Iako su mehanika i strategija ključni u esportu, udobnost sjedenja također igra važnu ulogu, jer može značajno utjecati na izvedbu i zdravlje igrača, posebno u stresnom okruženju igranja.

Utjecaj igara na zdravlje igrača

Dr. Lindsey Migliore, liječnica za Esports Medicine & PMR i osnivačica GamerDoc-a, naglašava danak koji profesionalni esports uzima za tijelo i um. Zbog nemilosrdnog rasporeda, ponavljajućih pokreta potrebnih za igru ​​i ograničenog slobodnog vremena, igrači su osjetljivi na ozljede mišićno-koštanog sustava i živaca. U većini slučajeva igrači odgađaju liječenje i čekaju izvan sezone da se rehabilitiraju. Međutim, za timove koji se kvalificiraju za međunarodne turnire poput Svjetskog, njihov raspored je produžen, što rezultira još kraćim vremenima oporavka. Kombinacija intenzivnih trčanja, kasnonoćnih solo sesija u redu, deprivacije sna zbog jet laga i povećanog opterećenja treninga prije natjecanja dodatno pogoršava fizički i mentalni napor igrača.

Važnost dizajna u udobnosti

Zanemarivanje važnosti ergonomije može dovesti do sagorijevanja, ozljeda zapešća i drugih ozbiljnih problema koji mogu značajno utjecati na performanse igrača i timova. Secretlab surađuje s profesionalcima poput dr. Migliorea kako bi dizajnirao najbolju moguću gaming stolicu za duge sesije igranja. Tvrtka vjeruje da je kretanje ključno za oslobađanje tijela od stresa. Njihovi stolci dizajnirani su za poticanje prirodnog kretanja dok istovremeno pružaju pravu količinu udobnosti i potpore. Značajke poput zaštićene šljunčane baze sjedala u TITAN Evo vode tijela prema sredini za ravnomjerniju raspodjelu pritiska, dok prošireni rubovi stvaraju dovoljno prostora za kretanje. Osim toga, igračima koji se bore s održavanjem pravilnog držanja zbog blizine ekrana savjetuje se da se istegnu ili naprave pauze tijekom rundi ili timeouta.

Prijelaz s profesionalaca na obične korisnike

Stolice za igranje nisu korisne samo za esport sportaše, već i za pojedince koji provode duže vrijeme za svojim radnim stanicama. Secretlab prepoznaje različite aktivnosti kojima se ljudi bave, poput tipkanja izvješća, pohađanja virtualnih sastanaka, igranja, pa čak i drijemanja. Stolice tvrtke dizajnirane su za prilagođavanje prirodnim pomacima i prilagodbama držanja tijekom ovih aktivnosti. 4-smjerni L-ADAPT lumbalni sustav omogućuje korisnicima savijanje zakrivljenosti kralježnice dok prelaze iz jednog položaja u drugi. Uz lumbalnu potporu, pravilni položaji ruku i stopala ključni su za smanjenje stresa i poboljšanje iskustva sjedenja. Nasloni za ruke trebaju omogućiti podlakticama da leže vodoravno, izbjegavajući pretjerani pritisak na unutarnju stranu lakta. Stopala trebaju biti čvrsto postavljena na pod, a Secretlab nudi profesionalni oslonac za noge za osobe koje ne mogu dosegnuti tlo. Za optimalnu udobnost također se preporuča održavanje čvrstog donjeg dijela leđa uz naslon sjedala i održavanje pokretljivosti zglobova tijekom pauza.

Pedantan proces dizajna

Vodstvo Secretlaba u industriji gaming stolica proizlazi iz njihovog fokusa na ergonomiju i multidisciplinarni pristup dizajnu i razvoju. Njihov vodeći proizvod, TITAN Evo, dizajniran je kako bi osigurao ravnomjernu raspodjelu težine i nudi potpunu prilagodbu za individualnu potporu i željeni položaj. Svaki dizajn prolazi rigorozno korisničko testiranje, uključujući mapiranje tlaka, kako bi se osiguralo da korištenje u stvarnom životu podržava koncept vrhunske udobnosti. Dok drugi brendovi mogu pokušati oponašati Secretlabove stolce, njihov nedostatak razumijevanja iza dizajna često rezultira neuspjehom u isporuci kohezivnog proizvoda koji unapređuje dugoročnu ergonomsku udobnost.

Zaključak

Kako se približava finale Svjetskog prvenstva 2023., Secretlab će podržati i WBG i T1 sa svojim stolicama za igranje, omogućujući igračima da isporuče svoje najbolje performanse na najudobniji mogući način. Ne može se precijeniti važnost ergonomije u esportu jer ona izravno utječe na zdravlje, dobrobit i ukupnu izvedbu igrača. Secretlabova predanost pružanju iznimne udobnosti i dizajna služi kao dokaz njihove predanosti esport zajednici. Bilo da se radi o profesionalnim esport sportašima ili svakodnevnim korisnicima, Secretlabove igračke stolice nude savršen spoj udobnosti, podrške i prilagođavanja, osiguravajući optimalno iskustvo sjedenja za sve.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti