Vijesti

August 11, 2022

Najava sudionika za DreamHack 2022

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Prema Twin Galaxies i Guinnessovoj knjizi rekorda, DreamHack je najveći LAN party i računalni festival na globalnoj razini. Događaj predstavlja najbrži i najveći internetski promet na svijetu. Entuzijasti mogu predvidjeti nekoliko značajnih nadolazećih događaja putem online esports klađenja. Ti se turniri prenose uživo na raznim platformama.

Najava sudionika za DreamHack 2022

DreamHack Melbourne 2022

Događaj je na rasporedu u Melbourneu i Olimpijskim parkovima između 2. i 4. rujna. Counter-Strike: Global Offensive vraća se na glavnu pozornicu u Australiji na tri intenzivna dana natjecanja po prvi put nakon IEM-a 2019.

Sudjelujući timovi

Kako se natjecanje bliži, natjecatelji će biti službeni. Obično su tri tima pobjednici zatvorenih kvalifikacija, dok pet timova dobiva izravne pozivnice za događaj.

Format se sastoji od dvije dvostruke eliminacijske skupine (GSL) i grupne faze. Svaka grupa ima četiri tima, a uvodni i pobjednički mečevi su Bo1. Mečevi za eliminaciju i finale su Bo3. Prve dvije momčadi svake skupine prolaze u doigravanje.

Sve utakmice u jednoj eliminacijskoj skupini doigravanja su Bo3. Osam timova koji se natječu u Global Offensive natjecat će se offline za novčani iznos od 100.000 USD. Dobitnik glavne nagrade dobit će 50.000 dolara, a drugoplasirani 20.000 dolara. Timovi koji se plasiraju na treće i četvrto mjesto dobit će nagradu od 10.000 dolara. Nagradni fondovi za petoplasirani i šestoplasirani tim iznose 3000$, odnosno 2000$.

Ostale igre na događaju

U nedjelju, 4. rujna, DreamHack Melbourne bit će domaćin LCO Split 2 Grand Finala. Na natjecanju će sudjelovati najbolji League of Legends timovi u Oceaniji. Halo Infinite također će se igrati na DreamHacku u Melbourneu. Regionalni događaj HCS ANZ održavat će se tijekom vikenda.

DreamHack Rotterdam 2022

Vodeći događaj RTM Games Weeka bit će DreamHack Rotterdam, koji će se vratiti na Rotterdam Ahoy između 14. i 16. listopada. Nekoliko esport događaja, veliki LAN, studio za streaming, pozornice za zabavu i veliki sajam igara na kojem sudionici mogu provjeriti najnovija oprema i igre bit će dio festivala esporta i igara koji će se održati ove godine.

Sudjelujući timovi

Osam timova sudjelovat će u offline counter-strike borbi u ESL Challenger seriji. Grupna faza s dvije dvostruke eliminacijske skupine (GSL) značajka je formata. Svaka grupa se sastoji od četiri ekipe, a prvi i pobjednički mečevi su Bo1. Prva dva kluba iz svake skupine napreduju u doigravanje nakon eliminacijskih i prvenstvenih utakmica, što je Bo3. Pojedinačne eliminacijske skupine s Bo3 utakmicama čine format doigravanja.

Nakon kvalifikacija potvrdit će se sudionici. Naime, neki timovi primaju izravne pozivnice. Dobitnik glavne nagrade dobit će 50.000 dolara, a drugoplasirani 20.000 dolara. Timovi koji se plasiraju na treće i četvrto mjesto dobit će nagradu od 10.000 dolara. Nagradni fondovi za petoplasirani i šestoplasirani tim iznose 3000$, odnosno 2000$.

Kako se kladiti na DreamHack turnirima

Iako postoji mnogo kladionica DreamHack Esports, odabir najbolje za određene potrebe može biti izazovan. Igrači bi trebali provjeriti s stranica za klađenje na esport kako bi potvrdili ponuđene tečajeve za tržište na koje se žele kladiti. Većina DreamHack esports kladionica nudi izvrsne koeficijente.

Uobičajene vrste oklada na DreamHack turnirima

  • Klađenje na dan utakmice: Klađenje prije utakmice obično ima dobre koeficijente. Ovo je najpopularniji način klađenja prije natjecanja. Većina stranica za klađenje na esport postavlja objave prije utakmice koeficijenti klađenja čim završe zatvorene kvalifikacije. Većina jedinstvenih oklada dostupna je samo tijekom klađenja prije utakmice.

  • Izravno klađenje: U ovoj okladi, igrači će se kladiti na ishod cijelog turnira, a ne samo na jednu određenu utakmicu. Obično su te oklade dostupne prije početka događaja.

  • Klađenje uživo: Iskusni kockari upoznati sa sportom i strukturom kvota često biraju ovu okladu. Temeljito razumijevanje timova i pojedinačnih igrača putem savjeta za klađenje na esport potrebno je za klađenje uživo. Igrači trebaju razumjeti kako profitirati od određenih koeficijenata. Stoga ovo tržište nije najbolje za početnike.

Strategije klađenja na DreamHack turnirima

Izravni pobjednik

U ovoj jednostavnoj okladi, pojedinci će se kladiti na tim koji će osvojiti DreamHack Open u studenom. Kvote za ovu okladu na kladioničarskim stranicama DreamHack ipak malo variraju.

Skup odigranih karata

Većina DreamHack Open Qualifying mečeva su best-of-three mečevi. Najčešće prevladavaju oklade na ukupan broj odigranih mapa s hendikepom Više i Ispod 2,5. Kada igra ide na tri meča, Over oklada pobjeđuje. Slično, kada bilo koji tim pobijedi 2-0, pobjeđuje Under ulog. Neke kladionice također nude opcije klađenja na Par/Nepar uz opcije Više/Manje.

Konačni rezultat

Kladitelji mogu prognozirati konačan rezultat u serijama najbolje od tri ili najbolje od pet umjesto da samo biraju pobjednika. Ova oklada može pružiti izvrsnu vrijednost kada osoba ima sreću da točno pogodi ishod.

Ukupan broj mapa koje tim osvoji

DreamHack online kladionice nude točan konačni rezultat oklade na različite načine. Igrači moraju odabrati koliko mapa vjeruju da će svaki tim osvojiti tijekom natjecanja kako bi stavili oklade. Kladitelji mogu odabrati tim koji će osvojiti nula, jednu ili dvije karte.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti