Vijesti

January 6, 2022

League of Legends Svjetsko prvenstvo 2022

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

League of Legends World Championship je najprestižniji i najveći godišnji turnir u vrlo konkurentnoj League of Legends. Kako je esportsko klađenje postalo popularno, tako je raslo i zanimanje za ovaj događaj.

League of Legends Svjetsko prvenstvo 2022

Vodeće stranice za online klađenje nude tržišta u svim glavnim regijama i fazama svjetskog prvenstva, uključujući grupnu fazu, četvrtfinale, polufinale i finale.

Što je League of Legends World Championship?

League of Legends World Championship je godišnji događaj na kojem se najbolji igrači iz svake regije okupljaju kako bi se natjecali za nagradni fond od preko 2 milijuna dolara. Događaj obuhvaća više od tri tjedna natjecanja i kulminira u finalnom meču, gdje se timovi bore na Summoner's Riftu za dominaciju i pravo hvalisanja.

Riječ je o vrlo popularnom događaju za online klađenje kojem se veseli entuzijasti eSport klađenja. Nepotrebno je reći da će postojati visoka razina interesa esport stranice za klađenje, gdje ćete također dobiti mnoštvo savjeta za klađenje na eSport.

LoL World Championship 2022 okupit će najbolje igrače League of Legends na svijetu. Doći će s dobrim prilikama za online klađenje za ljubitelje esport klađenja.

Gdje će se održati LoL Svjetsko prvenstvo 2022?

Događaj će se održati u četiri različita grada diljem Sjeverne Amerike. Gradovi domaćini League of Legends Svjetskog prvenstva 2022. objavljeni su na službenim stranicama Riot Gamesa.

Prvotno je bilo planirano da se Svjetsko prvenstvo League of Legends ove godine održi u Sjevernoj Americi, ali je turnir promijenjen u Kinu. To je učinjeno kako bi se kineskim navijačima pružilo autentičnije iskustvo Svjetskog prvenstva nakon što je zemlja bila domaćin malog turnira 2020. godine.

Svjetsko prvenstvo 2021. održano je u Reykjaviku na Islandu, nakon što je prvotno bilo na rasporedu u Shenzenu u Kini. Premješten je na Island zbog okolnosti izazvanih pandemijom. Trenutno nije poznato hoće li i kada Kina u budućnosti biti domaćin još jednog LoL Svjetskog prvenstva.

Kako Riot ističe, ovo je prvi slučaj godišnjeg natjecanja koje se održava u više od jedne zemlje. To će također biti prvi put od 2016. da će biti domaćin u Sjevernoj Americi.

Događaj će započeti prvom etapom koja se održava u Mexico Cityju, a mjesto održavanja bit će natjecateljska arena Liga Latinoamerica.

Grupna faza natjecanja i četvrtfinale bit će domaćini u New Yorku, a mjesto održavanja bit će kazalište Hulu u Madison Gardenu u New Yorku.

Finale će uslijediti nakon polufinala u Scotiabank Areni u Torontu na stadionu Levi's u San Franciscu.

Dok se svijet još oporavlja od posljedica pandemije, Riot Games već gleda naprijed u 2022., kada će se Svjetsko prvenstvo održati u Sjevernoj Americi. Kao jedan od glavnih esportskih događaja za LoL online klađenje, sigurno će privući veliki interes.

Još nije poznato hoće li Svjetsko prvenstvo 2022. imati publiku uživo ili ne. Očekuje se da će više informacija o turniru biti objavljeno početkom sljedeće godine, kako se sigurnosne smjernice za tekuću pandemiju COVID-19 razvijaju.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski neuspjeh?
2024-04-13

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski neuspjeh?

Vijesti