Vijesti

December 1, 2022

Osnove kvota za klađenje na esport

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Prva stvar za svakoga tko počinje s klađenjem na eSport je naučiti kako funkcioniraju koeficijenti klađenja. Razumijevanje različitosti klađenja je ključno jer otkriva vjerojatnost da će se događaj dogoditi i, što je najvažnije, vrijednost koju nude koeficijenti. Nažalost, stvari se početnicima često čine zbunjujućima, osobito kada se suoče s dugim popisom kvota za klađenje.

Osnove kvota za klađenje na esport

Koje su kvote za klađenje na esport?

Omjeri klađenja su u biti skup brojeva koje nudi kladioničar koji predstavlja vjerojatnost određenog ishoda u nekom događaju. U većini slučajeva tečajevi koje daju različite kladionice razlikuju se. Također, Stranice za eSport klađenje imaju tendenciju drugačije prikazati izglede, što može biti zbunjujuće.

Formati kvota za klađenje na esport

Postoje tri glavne kvote koje nude online kladionice eSports. To uključuje:

  • Razlomak kvota, također poznat kao Britanske šanse su popularni među britanskim kladioničarima. Kao što naziv sugerira, ti se izgledi obično izražavaju u obliku razlomka (6/1). Za koeficijent šest prema jedan (6/1), igrač osvaja 6 USD za svaki uloženi 1 USD, plus vaše početno ulaganje. Drugim riječima, frakcijske oklade predstavljaju omjer između uloženog iznosa i dobiti od oklade.
  • Decimalne ili europske kvote nude se uglavnom na europskim, kanadskim i australskim stranicama za klađenje. Ove izglede je lako razumjeti. Iznos dobitka općenito se izračunava množenjem uloženog iznosa s decimalnim koeficijentom.
  • American ili Moneyline kvote prvenstveno se koriste u SAD-u. Kvote za favorizirani ishod često su popraćene znakom minus (-) i označavaju iznos uloga potreban za dobitak od 100 USD. S druge strane, izgledi za gubitke popraćeni su pozitivnim predznakom (+) i pokazuju mogući iznos dobitka za svakih uloženih 100 USD.

Popularne oklade na esport

Postoji mnogo vrsta oklada na eSport. Neke su oklade obično specifične za igru, dok se druge odnose na razne video igrice. Na primjer, tržišta klađenja na CS:GO mogu se razlikovati od onih koja se koriste u LoL-u. Ovdje su neke od uobičajenih vrsta klađenja koje nude eSport kladionice.

Izravna oklada

Konačne oklade nedvojbeno su među najjednostavnijim vrstama eSport oklada. Gotovo svaka kladioničarska stranica koja nudi online eSport klađenje trebala bi imati ove opcije. U idealnom slučaju, izravne oklade zahtijevaju kladioničare na izravnog pobjednika u nizu eSport natjecanja. Neke uobičajene izravne oklade koje nude internetske kladioničarske stranice uključuju oklade na pobjednika utakmice i turnira.

Više/manje oklade

Ova vrsta oklade zahtijeva od kladioničara na eSports da se klade na broj događaja u utakmici. Na primjer, to mogu biti CS:GO rezultati ili broj ubojstava u LoL-u. U većini slučajeva, kladioničarska stranica odlučuje o broju i dodjeljuje kvote na temelju odgovarajućih vjerojatnosti.

Klađenje na hendikep

Kladionice koje pokušavaju izjednačiti timove često nude ovu vrstu oklade kada postoji jasni favorit. Na primjer, kada kladioničar ekipi da hendikep od +2 boda, to u biti znači da bi jasni favoriti trebali pobijediti s više od dva boda. U protivnom, oklade na tim koji je u gubitku dobitne su.

Točan rezultat

Oklade na točne rezultate lako je razumjeti, posebno kada se kladite na nogomet. Međutim, ova se vrsta oklade može drugačije primijeniti u klađenju na eSport. Na primjer, većina stranica za klađenje na LoL nudi točnu okladu na rezultat, omogućujući igraču da predvidi hoće li momčad pobijediti 3-0, 3-1, 0 ili 3-1 i obrnuto.

Prvo ubojstvo/Prva krv

Ova vrsta oklade uobičajena je za MOBA igre kao što je CS:GO. Ova vrsta oklade omogućuje igraču da se kladi na tim ili igrača koji će najvjerojatnije prvi ubiti/proliti krv u utakmici. Od igrača se stoga očekuje da obave dubinsku analizu dotičnog odjeljka kako bi zaradili od ove oklade.

Prva karta

Ova vrsta oklade omogućuje igračima da se klade na pobjednika pojedinačne karte. Kao kod oklada First kill, korisnici s odgovarajućim znanjem o snazi momčadi ili igrača često imaju malu prednost kada su u pitanju ove vrste oklada.

Raspon oklada na eSport može biti ogroman. Kao takvi, igrači bi uvijek trebali pokušati razumjeti različite vrste oklada i, što je najvažnije, biti u mogućnosti pronaći vrijedne koeficijente.

Kako pronaći vrijedne koeficijente za Esports

Svaki bi igrač uvijek trebao raditi čudne usporedbe kada traži najbolju moguću vrijednost. Iako mnoga razmatranja dolaze u obzir kada se procjenjuju izgledi za eSport, uvijek će postojati jednostavni i učinkoviti načini da se posao obavi.

Neki se igrači oslanjaju na savjete o klađenju na eSport, ali prosudba igrača igra neprocjenjivu ulogu. Unatoč tome, evo nekoliko savjeta koji će pomoći igračima da pronađu koeficijente visoke vrijednosti:

  • Shvatite igru
  • Kupovati okolo
  • Procijenite vjerojatnosti
  • Obratite pozornost na online eSports odds checker
  • Držite emocije podalje
  • Nemojte ignorirati velike favorite

Zaključak

Esports koeficijenti se ne razlikuju od onih koji se koriste u mainstream sportovima. Svi oni služe istoj svrsi, bacaju svjetlo na vjerojatnost ishoda i mogući iznos dobitka. Kladilac može pronaći najbolju vrijednost od eSport klađenja samo oslanjajući se na svoje znanje o igri i držeći korak s trenutnim Savjeti za klađenje na eSport i vijesti.

Kada ste u nedoumici, uvijek je preporučljivo držati se jednostavnih oklada i malih uloga kako biste smanjili rizike.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Raging Bolt: The New King of Pokémon VGC metagame
2024-04-10

Raging Bolt: The New King of Pokémon VGC metagame

Vijesti