Kako se kladiti na Esports: Vrhunski vodič znanja

U ovom vodiču za klađenje na eSports saznajte sve o klađenju na elektroničke sportove. Također, ostanite s nama kako biste saznali koji su žanrovi videoigara i naslovi videoigara najbolji za klađenje, kao i savjete za klađenje na eSport. Nema sumnje da eSports industrija svjedoči eksponencijalnom rastu. S dolaskom pandemije klađenje na eSports je procvjetalo i danas je najbrže rastući oblik klađenja.

Prema izvješću Chrisa Grovea, poduzetnika iz industrije kockanja sa sjedištem u Las Vegasu za 2019., ukupni novac eSporta uložen oko velikih eSport naslova do 2020. iznosio je oko 12,9 milijardi dolara na globalnoj razini, dok je broj eSport kladioničara na globalnoj razini bio približno 6,5 milijuna. Dolazak pandemije, a posljedično i prekid utakmica uživo, mora da je eksplodirao brojke.

Kako se kladiti na Esports: Vrhunski vodič znanja
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Kako se kladiti na esports 2024

Prije nego podijelite popis najboljih Žanrovi eSport videoigara za klađenje, ovdje je vodič za početnike u klađenju na eSport. Saznajte osnove klađenja na eSport, od toga kako pronaći najbolju stranicu za klađenje, do kvota za klađenje, tržišta, strategija i više.

Kako funkcionira klađenje na esport

Klađenje na esport jednostavno je klađenje na elektroničke sportove koji se igraju na natjecateljskim razinama. Iako su prilično slični virtualnim i simuliranim igrama, eSports ima onaj ljudski dodir baš kao i tradicionalno sportsko klađenje, gdje se bore profesionalni sportaši, a ne AI i računalni simulatori. Profesionalni timovi već privlače najbolje talente iz cijelog svijeta, tako da je eSport jednako konkurentan kao i bilo koji drugi sport.

Kako se kladiti na esport

Klađenje na eSports prilično je jednostavno. Međutim, postoji nekoliko stvari koje kladioničari moraju znati.

Prvo, igrači moraju odlučiti na igru na koju se žele kladiti. Ovaj članak će podijeliti neke od najboljih žanrova za klađenje i najpopularnije igre na eSport sceni iz svakog žanra.

Kako pronaći najbolja mjesta za klađenje na esport

Nakon što se kockar odluči za određenu igru, trebao bi pronaći kladionice koje nude tržišta za igru. Napomene radi, nemaju sve kladionice klađenje na eSport.

Drugi bitan čimbenik koji treba uzeti u obzir pri odabiru kladionice je licenciranje i regulativa. Igrajte samo na registriranim i renomiranim stranicama za eSport klađenje.

Zatim pročitajte recenzije kladionica i istražite kako biste pronašli kladionice koje nude brzo i sigurno bankarstvo, i što je još važnije, sveobuhvatan popis opcija uplate i isplate. Igrači definitivno žele brzo ući u klađenje pravim novcem. Također, uzmite u obzir troškove transakcije, vrijeme obrade i, što je još važnije, prihvaćene valute.

Ključni aspekti koje treba uzeti u obzir uključuju korisničku podršku, jezike, prijenos uživo, navigacija web stranice i mobilno klađenje.

Treći aspekt na koji se treba usredotočiti su tržišta i koeficijenti klađenja na eSport. Neke kladionice imaju ogromna tržišta klađenja, dok druge nude samo osnovne mogućnosti. Prvo je ono na što bi entuzijasti klađenja na eSport trebali obratiti pozornost. Kad je riječ o izgledima, postoje dvije stvari. Prvo se pridružite stranicama za klađenje s najvećim koeficijentima. Drugo, igrači bi trebali provjeriti je li format kvota s kojim su upoznati podržan.

Također je bitno razmotriti promaknuća. Najbolje kladionice za eSport, između ostalih pogodnosti, imaju bonuse bez depozita i bonuse za depozit. Dok tražite bonuse za klađenje, ne zaboravite provjeriti zahtjeve za klađenje. Što je niži množitelj, to su veće šanse da se maksimalno iskoristi bonus za klađenje.

Strategije klađenja na esport

Kao i tradicionalno sportsko klađenje, postoje strategije klađenja na eSportove koje se razlikuju ovisno o žanru igre. Arbitražno klađenje je najpopularnija strategija. Općenito poznata kao 'arb' strategija klađenja, uključuje stavljanje oklade na sve moguće ishode pojedinačne eSport utakmice.

MOBA vodič za klađenje

Multiplayer Online Battle Arena, popularno poznata kao MOBA, jedan je od najboljih žanrova videoigara za klađenje. Ova strateška video igra uključuje dva tima koji se bore na unaprijed definiranom bojnom polju poznatom kao karta.

MOBA igre su najbolje ocijenjene, posebno u Aziji. Popularnost se može pripisati činjenici da su druželjubivi sada kada se igrači moraju udružiti s prijateljima kako bi postigli pobjedu. Neke od najboljih MOBA igara za klađenje uključuju liga legendi, DOTA 2 (Defence of the Ancients 2), Mobile Legends: Bang Bang i Smite.

Kako se kladiti na MOBA igre

MOBA klađenje postaje sve popularnije sada kada postoje neki prestižni MOBA turniri i natjecanja kao što su The International i LoL svjetsko prvenstvo. Što je više? Postoje MOBA igre na koje se možete kladiti gotovo cijele godine. Zanimljivo, MOBA igre privlače vrhunske timove i talente, ubrizgavajući konkurentnost u stratešku igru.

Okosnica klađenja na MOBA igre je razumijevanje različitih tržišta klađenja. Kladionici se mogu kladiti na tržišta pojedinačnih MOBA utakmica, tržišta MOBA turnira/natjecanja/pobjednika lige ili tržišta karata. Neke od najboljih oklada uključuju pobjednika meča, pobjednika mape, ukupni zbroj na karti, prvo ubojstvo, broj rundi, ukupan broj ubojstava/izglede ili čak hendikep, itd. Vjerojatnost svih ovih događaja predstavljena je omjerima.

Za klađenje na MOBA igre prvo pronađite mjesto za klađenje s MOBA eSport tržištima i budite u toku s nadolazećim MOBA natjecanjima. Kladitelji također trebaju biti svjesni različitih formata koji se koriste na turnirima MOBA igara.

Na kraju, igrači bi trebali malo istražiti kako bi otkrili koje su najbolje MOBA igre eSport timovi. Trenutačno poznata imena su Team Spirit, PSG.LGD, Invictus Gaming i Team Secret, između ostalih. Također bi bilo mudro provjeriti nedavnu formu momčadi na koju kladioničari stavljaju svoj novac.

Battle Royale vodič za klađenje

Battle royale igre su fantastične online igre za više igrača koje imaju igranje do posljednjeg čovjeka i taktike preživljavanja, istraživanja i čišćenja. Oni uključuju desetke do stotine igrača koji se bore za slavu na sve manjoj mapi. Ovisno o formatu, igrači mogu biti sami ili u timovima.

Danas Battle Royale igre dominiraju eSport scenom. Neke od najvećih Battle Royale igara uključuju Fortnite, Call of Duty: Warzone, Apex Legends, PUBG: bojna polja, i Fall Guys Ultimate Knockout da spomenemo samo neke.

Kako se kladiti na igre Battle Royale

Klađenje na igre Battle Royale među najpopularnijim je oblicima eSports klađenja. Popularnost ovih igara može se pripisati činjenici da igre Battle Royale privlače stotine natjecanja najviše razine i znatne novčane nagrade. Dva od najznačajnijih Battle Royale turnira su Apex Legends Global Series (Apex Legends) i The Fortnite World Cup (Fortnite). Zanimljivo, Svjetsko prvenstvo u Fortniteu 2019. privuklo je nagradni fond od 30 milijuna dolara.

Klađenje na igre Battle Royale prilično je jednostavno sve dok kladitelji pronađu najbolja mjesta za klađenje Battle Royale eSports i razumiju način igre, tržišta i kako funkcioniraju izgledi. Postoje različita tržišta na koja se možete kladiti ovisno o mjestu klađenja i, naravno, o određenoj igri Battle Royale.

Neka od uobičajenih tržišta s kojima bi igrači trebali biti upoznati uključuju izravne pobjednike mečeva, pobjednike turnira, posebne oklade, akumulacije, ukupne rezultate, pobjednike mapa, rezultate mapa, pa čak i oklade u igri, inače poznate kao oklade uživo.

Osim tržišta klađenja i koeficijenata, igrači bi trebali biti upoznati s eSport scenom igre Battle Royale na koju se žele kladiti. Saznajte koji su najbolji timovi u Fortniteu, najbolji timovi u Apex Legends i tako dalje. Također, pogledajte njihovu nedavnu formu kako biste donijeli najbolju odluku o klađenju.

FPS vodič za klađenje

Nema sumnje da je FPS (pucačina iz prvog lica) popularan žanr videoigara. Temelji se na borbi s oružjem i drugim oružjem iz perspektive prvog lica. Igrači kontroliraju protagonista u 3D prostoru. FPS igre su popularne jer uvode u onu pravu atmosferu bojnog polja zahvaljujući impresivnoj grafiki i zvuku. Također potiču timski rad i solidarnost.

FPS igre popularne su diljem svijeta. Battlefield V i Counter-Strike: Global Offensive dvije su najveće FPS igre današnjice. Ostali popularni FPS naslovi u eSportu uključuju Call of Duty, Tom Clancy's Rainbow Six Siege (R6), Valorant i Overwatch.

Kako se kladiti na FPS igre

FPS igre nisu samo velike u kumulativnim nagradnim fondovima; također dominiraju ljestvicama klađenja na eSport. Prema najnovijim statistikama, CS:GO vodi u smislu količine klađenja sada kada ih ima puno turnira kroz godinu. Također je lako kladiti se na FPS igre, a postoji širok raspon mogućnosti klađenja.

Kao i kod svih drugih žanrova videoigara, igrači koji se klade na FPS igre moraju razumjeti osnovni način igranja i pravila kako bi donosili informirane odluke o klađenju. Također je bitno razumjeti trenutno stanje FPS eSport scene. Pronađite vremena za istraživanje koji su najbolji FPS timovi. Trenutno su najbolji FPS timovi Astralis, SEN Sentinels i San Francisco Shock. Također je važno pregledati sve nadolazeće turnire i natjecanja.

Još jedna važna stvar koje kladionici moraju biti svjesni su dostupna tržišta klađenja. FPS igre mogu imati drugačiji način igre i ciljeve, ali većina opcija klađenja slična je onima koje igrači mogu pronaći u MOBA i Battle Royale eSports klađenju. Neka od najboljih tržišta za klađenje uključuju pobjednika turnira, pobjednika meča, pobjednika karte, prvu krv i klađenje uživo.

Vodič za sportske simulacije klađenja

Za tradicionalno sportsko klađenje entuzijasti, sportske simulacije eSports igre nude vrhunsko iskustvo jer prate tradicionalno sportsko klađenje. Kao što ime sugerira, igre sportske simulacije temelje se na stvarnim sportskim igrama kao što su nogomet, hokej, motorni sportovi, košarka i američki nogomet. Igre sportske simulacije ne treba brkati s virtualnim sportovima jer ih igraju stvarni ljudi.

Igre sportske simulacije popularne su diljem svijeta. Scena se može pohvaliti elitnim profesionalnim timovima, a neke sponzoriraju profesionalni klubovi. Oni prikazuju glavne lige i natjecanja i koriste najsuvremenije motore igara kako bi ponudili realističnu igru i grafiku koja oduzima dah. Uključuju neke od najboljih igara sportske simulacije za klađenje FIFA, NBA2K, PES, Madden itd.

Kako se kladiti na sportske simulacijske igre

Igre sportske simulacije privlače mnoge kladioničare, uglavnom entuzijaste tradicionalnog sportskog klađenja. To je zato što su slični konvencionalnom sportskom klađenju u smislu mehanizama klađenja. Za sada je dobro, FIFA 21 klađenje prednjači u žanru sportske simulacije u smislu količine klađenja. Dakle, što igrači trebaju znati o klađenju na sportske simulacijske video igre?

Prva stvar je pronaći pouzdane stranice za klađenje s FIFA-om, PES-om i NBA2K tržišta. Upamtite, neće sve kladioničarske stranice imati ova tržišta. Kada je riječ o koeficijentima i tržištima klađenja, koeficijenti su zastupljeni u jednom od tri formata klađenja ili u svim formatima, dok su koeficijenti isti kao i kod redovnog sportskog klađenja.

Razlika je, međutim, u timovima na koje se kladite. U tradicionalnom sportskom klađenju, najbolji timovi za klađenje su oni najuspješniji u posljednje vrijeme. Međutim, u klađenju na eSport igrači ne bi trebali gledati najistaknutije momčadi u stvarnom životu. Umjesto toga, trebali bi pogledati rekord eSports profesionalnog igrača. Na primjer, profesionalni igrač, sa super momčadi poput PSG-a, sa svim zvijezdama, mogao bi izgubiti od boljeg profesionalnog igrača koji igra s prosječnom momčadi iz nižih francuskih liga.

RTS vodič za klađenje

RTS, također poznat kao strateška igra u stvarnom vremenu, još je jedan popularan žanr videoigara za klađenje. Jedan od aspekata koji ove igre čini popularnim je općenito brža priroda. Razlika između RTS igara i naizmjeničnih strategija (TBS) je u tome što u RTS igrama igrači mogu sudjelovati u akciji istovremeno.

Postoji mnogo RTS igara, ali samo nekoliko značajki u natjecateljskom svijetu eSporta. Strateške igre u stvarnom vremenu uključuju StarCraft II, WarCraft i Doba carstava niz.

Kako se kladiti na RTS igre

Dok popularnost žanra RTS videoigara usporava, igrice su i dalje aktivne na eSport sceni. Dakle, što bi igrači trebali znati o klađenju na RTS igre?

Prva stvar je pronaći mjesta za klađenje s tržištima za klađenje na RTS igre, kao što je StarCraft II i WarCraft tržišta, među ostalima. Zatim se prijavite na kladionice koje imaju mnogo događaja i najveće koeficijente. Igrači također trebaju nastojati biti u tijeku sa svim razvojem u svijetu RTS igara. Prvo, razumite igranje RTS igara i osnovna pravila. Važno je da se upoznate s različitim formatima turnira koji se koriste.

Na kraju, provjerite poredak kako biste saznali na koje najbolje timove i igrače možete uložiti novac. Za zapisnik, timovi stalno mijenjaju popise igrača, stoga svakako provjerite nedavnu formu tima kako biste donijeli ispravnu odluku o klađenju.

Završavati

To je to; vodič o tome kako se kladiti na eSports. Zapamtite, postoje savjeti i strategije za klađenje na eSportove koji povećavaju šanse za pobjedu. Također, svakako provjerite što stručnjaci kažu u svojim predviđanjima prije nego što se kladite!

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Stvari koje treba znati o klađenju na esport u online kasinima
2023-02-09

Stvari koje treba znati o klađenju na esport u online kasinima

Ne postoji mnogo stvari koje možete učiniti, a koje donose sličnu razinu uzbuđenja kao klađenje na esport. Esport klađenje je još uzbudljivije od sportskog klađenja za obične sportske događaje jer je esport mnogo nepredvidljiviji od običnih sportova. Vidjeti da autsajder tim pobjeđuje protiv jednog od najboljih timova na esport sceni nije tako neuobičajeno.

Uvjeti eSporta i jezik koji trebate znati
2023-01-19

Uvjeti eSporta i jezik koji trebate znati

Sett je zastrašujući u kasnoj utakmici. Ova razina tenkovskog potencijala, zajedno s tako visokim DPS izlazom, može biti pogubna za timove koji nemaju AoE kontrolu gomile. Njegov potencijal prijenosa bit će grudva ako ponovno uspije ukrasti Red Buff.

Kako se kladiti na Apex Legends u 2022
2022-03-31

Kako se kladiti na Apex Legends u 2022

Apex Legends klađenje polako dobiva na snazi jer sve više i više obožavatelja battle royale hero pucačine kladi se na stotine turnira i natjecanja diljem svijeta. Ako klađenje zvuči kao ideja, ovo je pravo mjesto. Saznajte sve o Apex Legends klađenju 2022, od osnova Apex Legends online klađenje na najveća natjecanja i timove.