Kako se kladiti

U ovom vodiču za klađenje na eSport saznajte sve o klađenju na elektroničke sportove. Također, ostanite s nama kako biste saznali koji su najbolji žanrovi videoigara i naslovi videoigara na koje se možete kladiti, kao i savjete za klađenje na eSport. Nema sumnje da industrija eSporta svjedoči eksponencijalnom rastu. S dolaskom pandemije, eSports klađenje je procvjetalo, a danas je najbrže rastući oblik klađenja. Prema izvješću poduzetnika iz industrije kockanja iz Las Vegasa Chrisa Grovea za 2019., ukupni novac eSporta uložen oko velikih eSport naslova do 2020. iznosio je oko 12,9 milijardi dolara na globalnoj razini, dok je broj eSports kladioničara na globalnoj razini iznosio približno 6,5 milijuna. Dolazak pandemije, a posljedično i zaustavljanje utakmica uživo, sigurno su eksplodirali brojke.

Vodič za klađenje na esport

Vodič za klađenje na esport

Prije dijeljenja popisa najboljih Žanrovi videoigara eSporta za klađenje, evo vodiča za početnike za klađenje na eSport. Saznajte osnove klađenja u eSportovima, od toga kako pronaći najbolju stranicu za klađenje, do koeficijenata klađenja, tržišta, strategija i još mnogo toga.

Kako funkcionira klađenje na esport

Esports klađenje je jednostavno klađenje na elektroničke sportove koji se igraju na natjecateljskim razinama. Iako su prilično slični virtualnim i simuliranim igrama, eSportovi imaju taj ljudski dodir baš kao i tradicionalno sportsko klađenje, gdje se bore profesionalni sportaši, a ne AI i računalni simulatori. Pro timovi već privlače najbolje talente iz cijelog svijeta, tako da je eSport jednako konkurentan kao i svaki drugi sport.

Kako se kladiti na esport

Klađenje na eSports prilično je jednostavno. Međutim, postoji nekoliko stvari koje kladitelji moraju znati.

Prvo, igrači moraju odlučiti na koju igru se žele kladiti. Ovaj će članak podijeliti neke od najboljih žanrova na koje se možete kladiti i najpopularnije igre na sceni eSporta iz svakog žanra.

Vodič za klađenje na esport
Kako pronaći najbolje stranice za klađenje na esport

Kako pronaći najbolje stranice za klađenje na esport

Nakon što se kockar odluči na određenu igru, trebao bi pronaći kladionice koje nude tržišta za igru. Za zapisnik, nemaju sve kladionice klađenje na eSport.

Još jedan bitan čimbenik koji treba uzeti u obzir pri odabiru kladionice je licenciranje i regulativa. Igrajte samo na registriranim i renomiranim eSport stranicama za klađenje.

Zatim pročitajte recenzije kladioničara i istražite kako biste pronašli kladionice koje nude brzo i sigurno bankarstvo, i što je još važnije, opsežan popis opcija depozita i isplata. Igrači definitivno žele brzo ući u klađenje s pravim novcem. Također, uzmite u obzir troškove transakcije, vrijeme obrade i, što je najvažnije, prihvaćene valute.

Treći aspekt na koji se treba usredotočiti su tržišta i koeficijenti klađenja na eSport. Neke kladionice imaju velika tržišta klađenja, dok druge nude samo osnovne opcije. Prvo je ono na što bi entuzijasti eSports klađenja trebali paziti. Kad je riječ o koeficijentu, dvije su stvari. Prvo se pridružite stranicama za klađenje s najvišim koeficijentom. Drugo, igrači se trebaju pobrinuti da format koeficijenata koji su im poznati je podržan.

Također je bitno razmotriti promocije. Najbolje eSports kladionice imaju bonuse bez depozita i bonuse na depozit, među ostalim dobrotama. Dok tražite bonuse za klađenje, ne zaboravite provjeriti zahtjeve za klađenje. Što je množitelj niži, veće su šanse da ćete maksimalno iskoristiti bonus za klađenje.

Ostali ključni aspekti koje treba razmotriti uključuju korisničku podršku, jezike, live streaming, navigaciju web-mjesta i klađenje na mobilnim uređajima.

Strategije klađenja na esport

Baš kao i tradicionalno sportsko klađenje, postoje strategije klađenja na eSport, koje se razlikuju ovisno o žanru igre. Arbitražno klađenje je najpopularnija strategija. Općenito poznata kao strategija klađenja 'arb', uključuje klađenje na sve moguće ishode pojedinačne eSport utakmice.

Kako pronaći najbolje stranice za klađenje na esport
MOBA vodič za klađenje

MOBA vodič za klađenje

Multiplayer Online Battle Arena, popularno poznata kao MOBA, jedan je od najboljih žanrova videoigara na koje se možete kladiti. Ova strateška video igra sadrži dva tima koji se bore na unaprijed definiranom bojnom polju poznatom kao karta.

MOBA igre su najbolje ocijenjene, posebno u Aziji. Popularnost se može zahvaliti činjenici da su druželjubivi sada kada se igrači moraju udružiti s prijateljima kako bi postigli pobjedu. Neke od najboljih MOBA igara na koje se možete kladiti uključuju liga legendi, DOTA 2 (Defense of the Ancients 2), Mobile Legends: Bang Bang i Smite.

Kako se kladiti na MOBA igre

MOBA klađenje postaje sve popularnije sada kada postoje neki prestižni MOBA turniri i natjecanja kao što su The International i LoL World Championship. Što je više? Postoje MOBA igre na koje se možete kladiti gotovo cijele godine. Zanimljivo je da MOBA igre privlače vrhunske timove i talente, ubrizgavajući kompetitivnost u stratešku igru.

Okosnica klađenja na MOBA igre je razumijevanje različitih tržišta klađenja. Kladionici se mogu kladiti na pojedinačna tržišta MOBA utakmica, tržišta MOBA turnira/natjecanja/pobjednika lige ili tržišta karata. Neke od najboljih oklada za postavljanje uključuju pobjednika utakmice, pobjednika karte, zbrojeve karte, prvo ubijanje, broj rundi, ukupni broj ubojstava/izgledi, ili čak hendikep, itd. Vjerojatnost svih ovih događaja je predstavljena u koeficijentu.

Da biste se kladili na MOBA igre, prvo pronađite web-mjesto za klađenje s MOBA eSport tržištima i budite u toku s nadolazećim MOBA natjecanjima. Kladionici također trebaju biti svjesni različitih formata koji se koriste u MOBA turnirima.

Na kraju, igrači bi trebali malo istražiti kako bi otkrili koji su najbolji MOBA eSportski timovi. Trenutačno, imena domaćinstva su Team Spirit, PSG.LGD, Invictus Gaming i Team Secret, između ostalih. Također će biti pametno provjeriti noviji oblik tima u koji kladionici ulažu svoj novac.

MOBA vodič za klađenje
Vodič za klađenje Battle Royale

Vodič za klađenje Battle Royale

Battle royale igre su fantastične online igre za više igrača koje sadrže igranje posljednjeg čovjeka i taktike preživljavanja, istraživanja i čišćenja. Uključuju desetke do stotine igrača koji se bore za slavu na mapi koja se stalno smanjuje. Ovisno o formatu, igrači mogu biti sami ili u timovima.

Danas, battle royale igre dominiraju eSport scenom. Neke od najvećih battle royale igara uključuju Fortnite, Call of Duty: Warzone, Apex Legends, PUBG: Battlegrounds, i Fall Guys Ultimate Knockout samo da spomenemo neke.

Kako se kladiti na Battle Royale igre

Klađenje na battle royale igre jedan je od najpopularnijih oblika klađenja na eSport. Popularnost ovih igara može se zahvaliti činjenici da igre battle royale privlače stotine vrhunskih natjecanja i znatne novčane nagrade. Dva najznačajnija battle royale turnira su Apex Legends Global Series (Apex Legends) i The Fortnite World Cup (Fortnite). Zanimljivo je da je Svjetsko prvenstvo u Fortniteu 2019. privuklo nagradni fond od 30 milijuna dolara.

Klađenje na battle royale igre prilično je jednostavno sve dok kladitelji pronađu najbolje kladionice za battle royale eSports i razumiju način igre, tržišta i kako koeficijenti funkcioniraju. Postoje različita tržišta na koja se možete kladiti ovisno o mjestu za klađenje i, naravno, o određenoj igri battle royale.

Neka od uobičajenih tržišta s kojima bi igrači trebali biti upoznati uključuju izravne pobjednike utakmica, pobjednike turnira, posebne oklade, akumulatore, zbrojeve, pobjednike na karti, rezultate na karti, pa čak i oklade u igri, inače poznate kao oklade uživo.

Osim tržišta klađenja i koeficijenata, igrači bi trebali biti upoznati s eSport scenom igre battle royale na koju se žele kladiti. Saznajte najbolje timove u Fortniteu, najbolje timove u Apex Legends i tako dalje. Također, pogledajte njihov noviji obrazac kako biste donijeli najbolju odluku o klađenju.

Vodič za klađenje Battle Royale
FPS vodič za klađenje

FPS vodič za klađenje

Nema sumnje da je FPS (First-Person Shooter) popularan žanr videoigara. Temelji se na puškama i drugoj borbi temeljenoj na oružju iz perspektive prvog lica. Igrači kontroliraju protagonista u 3D prostoru. FPS igre su popularne jer uvode tu pravu atmosferu na bojnom polju zahvaljujući impresivnoj grafiki i zvuku. Također njeguju timski rad i solidarnost.

FPS igre popularne su diljem svijeta. Battlefield V i Counter-Strike: Global Offensive dvije su najveće FPS igre današnjice. Ostali popularni FPS naslovi u eSportu uključuju Call of Duty, Tom Clancy's Rainbow Six Siege (R6), Valorant i Overwatch.

Kako se kladiti na FPS igre

FPS igre nisu velike samo u kumulativnim nagradnim fondovima; oni također dominiraju na ljestvicama klađenja u eSportu. Prema najnovijim statistikama, CS: GO prednjači po količini klađenja sada kada ih ima dosta turnira kroz godinu. Također je lako kladiti se na FPS igre, a postoji i širok raspon opcija klađenja.

Kao i kod svih drugih žanrova videoigara, igrači koji se klade na FPS igre moraju razumjeti osnovnu igru i pravila kako bi donosili informirane odluke o klađenju. Također je bitno razumjeti trenutno stanje FPS eSport scene. Nađite vremena za istraživanje koji su najbolji FPS timovi. Trenutno najbolji FPS timovi su Astralis, SEN Sentinels i San Francisco Shock. Također je važno pregledati sve nadolazeće turnire i natjecanja.

Još jedna kritična stvar koje kladionici moraju biti svjesni su dostupna tržišta klađenja. FPS igre mogu imati različit način igranja i ciljeve, ali većina opcija klađenja slična je onome što igrači mogu pronaći u MOBA i Battle Royale eSports klađenju. Neka od najboljih tržišta za klađenje uključuju pobjednika turnira, pobjednika utakmice, pobjednika karte, prve krvi i klađenja uživo.

FPS vodič za klađenje
Vodič za klađenje na sportske simulacije

Vodič za klađenje na sportske simulacije

Za ljubitelje tradicionalnih sportskih klađenja, sportske simulacije eSports igre nude vrhunsko iskustvo budući da prate tradicionalno sportsko klađenje. Kao što samo ime govori, sportske simulacijske igre temelje se na stvarnim sportskim igrama kao što su nogomet, hokej, moto sport, košarka i američki nogomet. Sportske simulacijske igre ne treba miješati s virtualnim sportovima jer ih igraju pravi ljudi.

Sportske simulacijske igre popularne su diljem svijeta. Scena se može pohvaliti elitnim profesionalnim timovima, a neke sponzoriraju profesionalni klubovi. Oni prikazuju glavne lige i natjecanja te koriste najmodernije motore za igre kako bi ponudili realističnu igru i grafiku koja oduzima dah. Neke od najboljih sportskih simulacijskih igara na koje se možete kladiti uključuju FIFA, NBA2K, PES, Madden, itd.

Kako se kladiti na sportske simulacijske igre

Sportske simulacije privlače mnoge kladitelje, uglavnom ljubitelje tradicionalnih sportskih klađenja. To je zato što su slična konvencionalnom sportskom klađenju u smislu mehanizama klađenja. Za sada, tako dobro, FIFA 21 klađenje prednjači u žanru sportskih simulacija po količini klađenja. Dakle, što igrači trebaju znati o klađenju na sportske simulacijske video igre?

Prva stvar je pronaći pouzdane stranice za klađenje s FIFA, PES i NBA2K tržištima. Zapamtite, neće sve stranice za klađenje imati ova tržišta. Što se tiče koeficijenata i tržišta klađenja, koeficijenti su zastupljeni u jednom od tri formata klađenja, odnosno u svim formatima, dok tržišta ostaju ista kao i kod običnog sportskog klađenja.

Razlika, međutim, dolazi u timovima na koje se treba kladiti. U tradicionalnom sportskom klađenju, najbolje momčadi za klađenje su one najuspješnije u posljednje vrijeme. Međutim, u eSports klađenju, igrači ne bi trebali gledati najistaknutije momčadi u stvarnom životu. Umjesto toga, trebali bi pogledati zapisnik eSports profesionalnog igrača. Na primjer, profesionalni igrač, sa super timom kao što je PSG, sa svim zvijezdama, mogao bi izgubiti od boljeg profesionalnog igrača koji igra s prosječnom momčadi iz nižih francuskih liga.

Vodič za klađenje na sportske simulacije
RTS vodič za klađenje

RTS vodič za klađenje

RTS, također poznat kao strateška igra u stvarnom vremenu, još je jedan popularan žanr videoigara na koji se možete kladiti. Jedan od aspekata koji ove igre čine popularnima je općenito brži tempo. Razlika između RTS igara u odnosu na potezne strategije (TBS) je u tome što u RTS igrama igrači mogu istovremeno ući u akciju.

Postoji mnogo RTS igara, ali samo nekoliko značajki u natjecateljskom svijetu eSporta. Strateške igre u stvarnom vremenu uključuju StarCraft II, WarCraft i seriju Age of Empires.

Kako se kladiti na RTS igre

Iako se popularnost žanra RTS videoigara usporava, igre su još uvijek aktivne na eSport sceni. Dakle, što bi igrači trebali znati o klađenju na RTS igre?

Prva stvar je pronalaženje stranica za klađenje s tržištima klađenja RTS igara, kao npr StarCraft II i WarCraft tržišta, između ostalih. Zatim se prijavite na kladionice koje imaju puno događaja i najviše koeficijente. Igrači bi također trebali nastojati biti u toku sa svim zbivanjima u svijetu RTS igara. Prvo razumite način igranja RTS igara i osnovna pravila. Važno je upoznati se s različitim formatima turnira koji se koriste.

Na kraju, provjerite ljestvicu kako biste saznali na koje momčadi i igrače možete uložiti novac. Za zapisnik, timovi stalno mijenjaju popise, stoga svakako provjerite nedavnu formu tima kako biste donijeli ispravnu odluku o klađenju.

RTS vodič za klađenje
Završavati

Završavati

To je to; vodič o tome kako se kladiti na eSportove. Zapamtite, postoje savjeti i strategije za klađenje na eSports koje povećavaju šanse za pobjedu. Također, provjerite što stručnjaci govore u svojim predviđanjima prije nego što se kladite!

Završavati

Najnovije vijesti

Kako se kladiti na Apex Legends u 2022
2022-03-31

Kako se kladiti na Apex Legends u 2022

Apex Legends klađenje polako dobiva na snazi jer sve više i više obožavatelja battle royale hero pucačine kladi se na stotine turnira i natjecanja diljem svijeta. Ako klađenje zvuči kao ideja, ovo je pravo mjesto. Saznajte sve o Apex Legends klađenju 2022, od osnova Apex Legends online klađenje na najveća natjecanja i timove.