Intel Extreme Masters

Intel Extreme Masters jedna je od najvećih serija esport turnira na svijetu. To je globalni fenomen koji sponzorira Intel i koji se održava u mnogim različitim zemljama diljem svijeta. U vlasništvu je Electronic Sports League (ESL), njemačkog organizatora esporta koji je poznat po tome što ima više gaming turnira pod svojim pojasom.

Ideja za njega nastala je 2006. nakon što je ESL shvatio potencijal svjetskog esport događaja. Dobio je sredstva od Intela i nazvan je Intel Extreme Masters. Natjecanje ima male događaje tijekom cijele godine koji vode do događaja "Grand Final" koji se održava na CeBIT-u u Hannoveru, Njemačka.

Sve što trebate znati o Intel Extreme Masters

Sve što trebate znati o Intel Extreme Masters

U početku je imao turnire samo za Counterstrike 1.6, ali do sada održava turnire za ukupno 11 igara, od kojih su dvije Counter-Strike: Global Offensive i StarCraft II.

Turniri Intel Extreme Masters održani su u gradovima kao što su Katowice, Toronto, Guangzhou, New York City i Dubai. Najnoviji turnir Intel Extreme Masters za Counterstrike: Global Offensive imao je glavnu nagradu od 100.000 dolara.

Sve što trebate znati o Intel Extreme Masters
Sve o CS:GO

Sve o CS:GO

Counter-Strike: Globalna ofanziva, ili CS:GO, jedan je od najgledanijih i najigranijih Intel Extreme Masters esport turnira. U 2020. godini imao je više od milijun pregleda. CS:GO je besplatna pucačina iz prvog lica (FPS) koja je objavljena 2012. godine.

Originalna igra Counter-Strike bila je modifikacija Valveove popularne igre Half-life. Danas postoje četiri igre u CS seriji.

Razvili su je Valve i Hidden Path Entertainment, a igra uključuje dva tima, Teroriste i Protuteroriste, koji se bore jedni protiv drugih u različitim načinima igre. Igra je još uvijek vrlo popularna u zajednici igrača i Valve je redovito ažurira.

Godine 2018. Valve je predstavio Battle Royale mod pod nazivom "Danger Zone". Postoji 9 drugi načini igre, a najpopularniji je "Defusal bombe". Igra je dobila nekoliko nagrada u industriji esporta, uključujući Game Awards za 2017., 2019. i 2020. godinu.

Igra je četvrta igra u CS seriji i dostupna je na WIndows, macOS, Xbox 360 i PS3. Od svog izdanja, Valve je uveo mnoštvo novih značajki, uključujući nove karte, oružja, načine igre i skinove. Skinovi su pomogli u formiranju "virtualne ekonomije" u igri što je u konačnici rezultiralo klađenjem i kockanjem na esport.

CS:GO Esports klađenje i turniri

Nazivaju se CS:GO turniri koji imaju najveće nagradne fondove Glavna prvenstva. Počeli su s nagradnim fondom od 250.000 USD i popeo se na 1.000.000 USD. Intel Extreme Masters je održao jedan od Counter Strike Majorsa od 2008. do 2012., ali to je bilo za CS 1.6.

Prije izlaska CS:GO-a, budućnost serije u industriji esporta bila je neizvjesna jer mnogi igrači diljem svijeta nisu željeli igrati CS 1.6 u natjecateljskom okruženju. Kada je CS:GO lansiran 2012., oživio je esportski duh u CS zajednici.

Dok je početna verzija igre još uvijek imala svojih nedostataka, Valve je neprestano stavljao zakrpe kako bi je poboljšao. Prvo CS:GO Major Championship financirao je Valve i održano je u Švedskoj u DreamHack Zima 2013.

Igra je ipak imala dosta kontroverzi. Otkriveno je da mnogi igrači varaju, ali im "Valve Anti-Cheat (VAC)" zabranjuje igru čim ih otkrije. Igrači za koje se otkrije da varaju na turnirima bivaju trajno zabranjeni, a ponekad i uklonjeni iz svojih timova.

Kada su uvedene maske za oružje, internetske stranice za klađenje na esport stvoreni su u svrhu klađenja na skinove. To se ubrzo pretvorilo u maloljetničko kockanje zbog čega su Valve i kockarske stranice dobile dvije tužbe.

Sve o CS:GO
Intel Extreme Masters kvote klađenja

Intel Extreme Masters kvote klađenja

Postoje tri vrste koeficijenata za klađenje:

  • Razlomci kvota
  • Decimalni izgledi
  • Moneyline izgledi

Intel Extreme Masters nudi niz opcija za one koji se žele kladiti na svog favorita ili na gubitnika. Najčešći vrsta kladioničarskih kvota koje ima Intel Extreme Masters su decimalni izgledi i izgledi na novčanoj liniji. Razlika između ova dva je u tome što se prvi koristi u Europi, a drugi u Americi.

Na turniru IEM Dallas, "Looking for Org" je ispao autsajder s kvotom 301.00. Team Vitality i Astralis imali su omjere od 18,00 što ih je činilo najsigurnijom okladom na turniru.

U tekućoj Intel Extreme Masters sezoni XVII, Astralis ima kvotu 3,82, a Natus Vincere ima kvotu 1,26.

Šanse za uspjeh su velike kada znate na koje se koeficijente kladiti. Klađenje na najvjerojatniji ishod i vaš omiljeni tim može se činiti kao najbolja opcija, ali razumnije je kladiti se na vrijednost.

Postoje različite internetske stranice za klađenje na esport gdje možete potražiti najbolje koeficijente. Nema velike razlike između vrijednosti na ovim stranicama, ali male razlike mogu se akumulirati i dati značajne povrate.

Intel Extreme Masters kvote klađenja
Zašto je Intel Extreme Masters popularan turnir za klađenje?

Zašto je Intel Extreme Masters popularan turnir za klađenje?

Svake godine milijuni entuzijasta klađenja na videoigre i videoigre iz cijelog svijeta prate Intel Extreme Masters lige. To je visoko natjecateljski turnir koji privlači globalnu publiku.

Koji je razlog njegove popularnosti? U njemu se održavaju turniri za neke od najvećih igara na svijetu. Counter-Strike: Global Offensive i Starcraft II omiljene su igre obožavatelja za klađenje.

Još jedan razlog koji privlači igrače i one koji su bolji je veliki nagradni fond. Intel Extreme Masers Katowice 2022. nije bio Major, ali je imao nagradni fond od milijun dolara. Najbolji pobjednici dobili su 400.000 dolara.

Održao je Major Championships za Counter-Strike i još jedan Counter-Strike: Global Offensive Major Championship održat će se u Rio de Janeiru u Brazilu 2022. godine, prvi ikada IEM Major koji će se održati u Brazil.

Intel je opetovano rekao da je njihov cilj donijeti tehnologije igranja u sve dijelove svijeta. Brazil Major će biti 10. Major Intel Extreme Mastera. To je jedna od najstarijih esport kompanija i naći ćete je na svakom popisu esport turnira.

Njegova globalna privlačnost jedan je od glavnih razloga zašto je danas toliko popularan.

Zašto je Intel Extreme Masters popularan turnir za klađenje?
Najbolji timovi Intel Extreme Mastera

Najbolji timovi Intel Extreme Mastera

Astralis i Natus Vincere redoviti su igrači turnira. Na turniru 2020. koji se održao u Katowicama, Natus Vincere osvojio je prvu nagradu od 250.000 dolara, dok je Astralis osvojio 3. nagradu od 40.000 dolara.

Team WE (World Elite) još je jedan redoviti igrač koji je osvojio ukupno 3 turnira od 2011. Tim je esport organizacija sa sjedištem u Kini.

Na turniru Intel Extreme Masters 2017. koji se održao u Australiji, SK Gaming uzeo trofej nakon četiri dana CS:GO-a. Tim se borio protiv FaZe klan i pobijedio u 3 od 4 utakmice.

Flash Wolves, ili FW, tajvanski esports tim koji je osnovan u travnju 2013. Njegov izvorni naziv bio je "yoe IRONMEN" i nije promijenjen u Flash Wolves do kolovoza 2013. Smatraju se jednim od najboljih timova u League of Legends i osvojio Intel Extreme Masters Season XI Svjetsko prvenstvo.

Gambit Esports je još jedna esport organizacija za koju se zna da je jedan od najboljih timova u League of Legends. To je ruski tim koji se nalazi u Ujedinjenom Kraljevstvu. Osvojili su nekoliko naslova na turniru Intel Extreme Masters od 2013. do 2014. Nisu najavili nikakve planove za sudjelovanje na budućim turnirima Intel Extreme Masters.

Najbolji timovi Intel Extreme Mastera
Intel Extreme Masters najveći trenuci

Intel Extreme Masters najveći trenuci

Bila bi loša usluga za esport industriju ne spomenuti prvi Intel Extreme Masters turnir kada su timovi iz 24 različite zemlje igrali Counter-Strike i World of Warcraft III. Nagradni fond iznosio je 160.000 eura.

Tim Pentagram sa sjedištem u Poljskoj i H2K Gaming borili su se za konačnu nagradu, a prvi je kući odnio 40.000 eura. Bila je to žestoka konkurencija u kojoj su sudjelovali i Fnatic i SK Gaming, dvije ekipe koje će se natjecati i na budućim turnirima.

Sa svakom sezonom Intel Extreme Masters se širio ne samo u pogledu igara, već i zemalja i gradova. Starcraft 2 uveden je u V. sezoni, a imao je i pozivne turnire za League of Legends što je natjeralo fanove na uzbuđenje za sljedeću sezonu.

Nakon pozivnog turnira, liga legendi konačno je predstavljen u sezoni VI. U sezoni XI, po prvi put u povijesti turnira, završni događaj održan je u Katowicama u rasponu od dva vikenda.

Intel Extreme Masters najveći trenuci
Gdje se kladiti i najbolja strategija za klađenje na IEM

Gdje se kladiti i najbolja strategija za klađenje na IEM

Postoji mnogo različitih stranica za esport klađenje na kojima se možete kladiti na turnire Intel Extreme Masters. Evo nekoliko stranica koje možete koristiti:

  • Cyber.bet
  • Betaway Sport
  • 1xBet
  • 20 Oklada

Klađenje na esports je vrlo jednostavan proces. Odabereš web mjesto koje želiš koristiti, pogledaš koeficijente i staviš okladu na tim uz koji si pristao, uplatiš svoj novac i onda čekaš da vidiš tko će pobijediti.

Najbolja strategija koju treba slijediti jest analizirati izglede. Upamtite da što su veći izgledi, to su manje šanse da tim pobijedi. Momčad s višim koeficijentima dala bi veće povrate, ali bi imala male šanse za pobjedu.

Još jedna stvar na koju treba obratiti pažnju je povijest tima. Kako su igrali u prošlim utakmicama? Ovo je nekoliko čimbenika koje biste trebali uključiti u svoju strategiju klađenja kako biste povećali svoje šanse za pobjedu.

Gdje se kladiti i najbolja strategija za klađenje na IEM