Vodič za vaš Red Bull Wololo turnir 2024

Ako ste obožavatelj igrica Age of Empires, onda je Red Bull Wololo jedan od esport turnira koji želite pratiti. Privlačeći igrače iz cijelog svijeta u formatu 1v1 za ogroman nagradni fond, Red Bull Wololo spaja amatere i profesionalne igrače u potrazi za slavom.

S jedinstvenim formatom koji prelazi ravno u akciju, Red Bull Wololo je sve o vrhunskom igranju, uzbuđenju i kvalitetnoj zabavi – a ako ste obožavatelj esporta, radi se i o klađenju. S natjecanjima koja slave niz igara Age of Empires, Red Bull Wololo strateški je turnir u stvarnom vremenu koji je uzbudljivo gledati kao i natjecati se u njemu. Saznajte više o tome što ovaj turnir čini toliko popularnim i kako izvući najviše iz njega vaše Red Bull Wololo esports oklade.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Što je Red Bull Wololo?

Kako biste razumjeli Red Bull Wololo, važno je najprije razumjeti igre Age of Empires.

Što je serija igara Age of Empires?

Ova RTS (strategija u stvarnom vremenu) igra prvi put je izdana 1997. Do danas je izdano 9 igara i brojni paketi proširenja, a najnovija verzija je Age of Empires IV, objavljena u listopadu 2021.

Kreiran od strane Ensemble Studios i objavljen od strane Xbox Game Studios, Age of Empires je povijesna RTS igra koja vodi igrače kroz događaje u Africi, Europi i Aziji, krećući se kroz vremenska razdoblja od kamenog preko željeznog doba do Rimskog Carstva. Sa svakim novim izdanjem koje poboljšava svoju grafiku i igru, igra je stekla veliki broj sljedbenika i poznata je po poštenoj igri i fokusu na povijesne događaje.

Serija Red Bull Wololo

Kao što će ljubitelji serije Age of Empires znati, 'Wololo' je borbeni poklič jedinice Priest u originalnoj verziji igre – a od 2020. to je poziv igračima da se ujedine i bore jedni protiv drugih u Red Bull Wololo seriji , čiji je domaćin Red Bull Gaming.

Serijal koji je prvi put pokrenut 2020., u početku se fokusirao na Age of Empires II, s raznim online turniri koji se održava i dijeli se ukupni nagradni fond od 20.000 €. Nakon uspjeha prvog turnira, Red Bull Wololo nastavio je s više natjecanja, svako s drugačijom pričom koju igrači trebaju pratiti, od borbe za kontrolu nad dvorcem u drugoj seriji, do azijske civilizacije u trećoj i vikinških ratnika u Četvrta.

Godine 2021. Red Bull Wololo V postao je prvi značajni LAN događaj serije, privlačeći 70 000 gledatelja za finale u žestokoj borbi za nagradni fond od 100 000 dolara.

U 2022. događaj se vratio na svoj šesti turnir kao Red Bull Wololo Legacy – Red Bull Gaming proslava 25 godina serije Age of Empires koja ne sadrži jedan, već tri naslova koja se igraju istovremeno. S profesionalcima i amaterima koji su se istovremeno natjecali na turnirima Age of Empires I: The Rise of Rome, Age of Empires II i Age of Empires IV, serija je zaključena finalom u dvorcu Heidelberg u Njemačkoj.

Nudeći zajednički nagradni fond od 550.000 dolara za sva tri događaja, 2022. je bio najveći Red Bull Wololo događaj do sada, a čini se da će se serija nastaviti jednako snažno i naprijed.

Struktura Red Bull Wololo turnira

Dok se priča Red Bull Wololoa može mijenjati od događaja do događaja, ovisno o verziji igre Age of Empires koja se igra, svaki je turnir uvijek slijedio sličnu osnovnu strukturu:

 • Natjecanje počinje grupnim krugom od 8 do 16 igrača.
 • Grupni krug sastoji se od profesionalaca koji su pozvani ili amatera koji se natječu za svoje mjesto kroz otvorene kvalifikacije, kao što su preliminarne kvalifikacije Road To Wololo za Legacy 2022.
 • Događaj slijedi format 1v1, s jednom eliminacijskom skupinom.
 • Grupna faza odvija se kroz više krugova 'Najbolje od', kao što je 'Najbolje od 3' ili 'Najbolje od 5'.
 • Nakon grupne faze, pobjednici idu u doigravanje.
 • Doigravanje se održava kroz niz četvrtfinala 'Best of 5', a zatim polufinala.
 • Posljednja dva igrača nakon polufinala natječu se u finalu turnira, ovaj put u formatu 'Best of 7'.

Kako biste preskočili preliminarne faze igre i krenuli ravno u akciju, turniri slijede malo izmijenjenu verziju Age of Empires. Na primjer, u Red Bull Wololo V, igrači su se natjecali u Age of Empires II: Definitive Edition i započeli su s ekonomijom od 27 seljana koja je već bila na mjestu, kao i brojnim drugim elementima, poput kovača i baraka koji su već bili osigurani. To omogućuje da se utakmice dobiju ili izgube u prvim minutama i jamči neposrednu akciju.

Kako se kladiti na Red Bull Wololo

Klađenje na Red Bull Wololo i esports igre općenito može imati mnogo oblika i pokriva sve aspekte industrije od igranja uživo do turnira i Twitch streaminga. Iako postoji mnogo oklada na elemente kao što su fantastično klađenje, klađenje na streamere i klađenje u bazenu, jedan od najpopularnije metode klađenja na esport je klađenje pravim novcem.

Što je klađenje pravim novcem?

Klađenje za pravi novac na esport a tradicionalno sportsko klađenje slijedi isti format. Jednostavno odaberite turnir ili događaj na koji se želite kladiti, kao što je Red Bull Wololo, odaberite svoje kladioničarsko tržište, položite svoju okladu i pričekajte da se rasplete ishod.

Ono što biste htjeli uzeti u obzir kada stavljate svoju okladu je forma svakog pojedinog igrača, kakva bi mogla biti njihova strategija i koliko će biti uspješni u njenom provođenju. Hoće li neki igrači pokušati pobijediti na početku igre ili će se drugi suzdržati i igrati dužu igru?

Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir u Red Bull Wololo je da, za razliku od nekih drugih turnira, pozvani igrači sudjeluju u grupnim fazama umjesto da preskaču ravno naprijed, što može promijeniti tijek igre.

Imajte na umu sve ove točke, istražite unaprijed i tada ćete moći donijeti informirane odluke o tome koje su vrste oklada za pravi novac najbolje postaviti.

Najbolji savjeti za klađenje

Ako je klađenje uživo dopušteno, možda bi se isplatilo prvo pogledati izvedbu igrača prije stavljanja oklade, kako biste bolje razumjeli njihovu formu i stanje.

Prvo naučite kako igrati igru. Ako nikad nisi igrao Doba carstava IV prije, na primjer, nećete znati na što se kladite. Što više znate o svakoj vrsti igre prije nego što se kladite, to bolje.

Istražite igrače unaprijed, naučite njihove jake i slabe strane, au nekim slučajevima čak razmislite i o autsajderu, jer bi to moglo biti vrednija oklada. Sve se može promijeniti na dan turnira, stoga budite prisebni i kladite se pametno.

Najpopularnija mjesta za klađenje na esport

Nakon što obavite svoje istraživanje i budete sigurni u oklade koje želite položiti, morat ćete pronaći esport stranicu za kvalitetnog pružatelja usluga. Postoji niz izvrsnih esports stranica diljem svijeta koje dopuštaju klađenje na Age of Empires, uključujući:

 • 1xBet
 • 10Kladite se
 • 22Kladite se
 • Bet365
 • Betsson
 • Betwinner
 • Casumo
 • Thunderpick
 • TonyBet

Vrste oklada Red Bull Wololo

Postavljanje oklade na turnir Red Bull Wololo jednostavno je – bilo da se kladite na ishod pojedinačne utakmice ili se kladite na nekoliko ishoda kako biste pokušali umnožiti svoje dobitke, naći ćete mnoštvo kladioničarskih tržišta za odabir.

Iako će svaki turnir imati svoje različite natjecatelje i događaje, najčešće vrste esports oklada obično uključuju:

Oklade na pobjednika utakmice

Stavite okladu na pobjednika utakmice i kladit ćete se na pobjednika određene utakmice. To je jednostavna oklada koju možete napraviti u većini vrsta esport mečeva.

Izravna oklada

Ovdje ćete se kladiti na to koji će igrač u potpunosti osvojiti turnir. Obično ćete ovu vrstu oklade morati staviti unaprijed, pa ako imate dobar predosjećaj u vezi izravne oklade, pokušajte je staviti ranije.

Sustavne oklade

Sa sustavnom okladom, stavljat ćete više od jedne oklade koristeći određeni sustav. Moći ćete pobijediti samo ako su svi vaši odabiri točni, ali dobitci od sistemskih oklada mogu biti impresivni.

Oklade specifične za esport

Ovdje ćete staviti okladu koja je specifična za određeni esport, u ovom slučaju, Red Bull Wololo. Provjerite odabranu kladioničarsku stranicu bliže sljedećem turniru i pogledajte koje će vam oklade biti dostupne.

Klađenje na Red Bull Wololo Online

Zašto je Red Bull Wololo postao tako popularan esport turnir? To seže do same Age of Empires – igre koja je stekla vjerne sljedbenike otkad je prvi put objavljena. Sa svakom verzijom koja se naknadno poboljšava u odnosu na prethodnu, Age of Empires kombinira uzbudljive povijesne priče sa strategijom u stvarnom vremenu u igri koja je beskrajno zabavna i trenutno uvjerljiva. Upravo tu evoluciju odražava Red Bull Wololo, prilagođavajući se svakom svom događaju od 2020. nadalje.

Povijest turnira Red Bull Wololo

Red Bull Wololo I: 16 igrača sudjelovalo je u prvom Red Bull Wololou 2020., igrajući Age of Empires II: Definitive Edition u Empire Wars modu za nagradni fond od 20.000 €.

Red Bull Wololo II: Drugi u nizu, Red Bull Wololo II, dogodio se krajem 2020., a još 16 igrača borilo se u igri Age of Empires II, ovaj put za nagradni fond od 30.000 $.

Red Bull Wololo III: Još 16 igrača sučelit će se jedan protiv drugoga u igri Age of Empires II: Definitive Edition početkom 2021., s nagradnim fondom od 30.000 dolara.

Red Bull Wololo IV: Sredinom 2021. akcija se prebacila na Age of Empires II: Lords of the West, sa 16 igrača koji se sučeljavaju za nagradni fond od 30.000 dolara.

Red Bull Wololo V: Zaključujući sagu za 2021., 14 igrača sudjelovalo je u igri Age of Empires II za veliki nagradni fond od 100.000 $.

Red Bull Wololo Legacy: Na svom šestom turniru, Red Bull Wololo Legacy vidio je profesionalce i amatere koji su se natjecali u tri naslova istovremeno:

 • 8 igrača koji se natječu za 50.000 dolara u igri Age of Empires I: The Rise of Rome
 • 16 koji se natječu za 200.000 dolara u igri Age of Empires II
 • 16 igrača koji se natječu za 300.000 dolara u igri Age of Empires IV

Kako staviti okladu

 1. Odaberite esport operatera
 2. Otvorite račun na mreži
 3. Postavite način plaćanja i uplatite sredstva na svoj račun
 4. Istražite Age of Empires i provjerite znate li igre i igrače
 5. Odaberite i kladite se

Što više istražujete, moći ćete donositi informiranije odluke i imati ćete veće šanse za uspješan ishod.

Uspješno klađenje Red Bull Wololo

Uspješan ishod na bilo kojem esport turniru ovisi o vrstama oklada koje stavljate, a kada je riječ o Red Bull Wololo i Age of Empires posebno, popularne vrste oklada uključuju:

Pobjednik utakmice – Klađenje na pobjedu pojedinca u određenoj utakmici.

Izravno – Klađenje na pobjedu pojedinca na cijelom turniru.

Trajanje igre – Klađenje na to koliko će pojedina utakmica trajati, npr. 25 do 30 minuta, 35 do 45 minuta i tako dalje.

Posebne oklade – Klađenje na određeni element unutar igre Age of Empires, kao što je koja vrsta pobjede (1 od 3) će osvojiti igru za svog igrača.

Ostali Esportski turniri

Osim Red Bull Wololo i Age of Empires, postoji niz drugih popularnih natjecanja koja možete izabrati kada je u pitanju klađenje na esport:

Međunarodno: Globalni esport turnir za Dota 2, koji se održava svake godine od 2011. (s izuzetkom otkazivanja 2020. zbog izbijanja Covid-19).

Svjetsko prvenstvo u igri League of Legends: Godišnji turnir na kojem se najbolji LoL timovi iz cijelog svijeta natječu za naslov prvaka sezone.

PUBG Global Championship: Jedan od najvećih online esport turnira na svijetu, koji uključuje najbolje rangirane igrače igre.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Pitanja

Sve što trebate znati o kockarnicama

Što je Red Bull Wololo?

Red Bull Wololo je esports turnir Age of Empires pokrenut 2020. godine.

Kakav je format turnira?

Red Bull Wololo je 1v1 turnir koji se odvija kroz niz mečeva po skupinama, nakon čega slijede četvrtfinala, polufinala i finala.

Kako mogu prijaviti Red Bull Wololo?

Igrači mogu ući putem pozivnice ili sudjelovanjem i pobjedom u nizu otvorenih kvalifikacijskih događaja.

Kako se mogu kladiti na Red Bull Wololo?

Jednostavno odaberite esport operatera, otvorite račun, uplatite novac na svoj račun, istražite različite dostupne igrače i igre i stavite svoju okladu.

Koliko moram imati godina da bih se kladio na esport?

Imajte na umu da, iako su mnogi ljubitelji esporta mlađi od 18 godina, možete se legalno kladiti na esports samo ako imate 18 ili više godina ili ste punoljetni u svojoj zemlji.