Kladite se na LCS Championships 2024

Serija League of Legends Championship, popularno LCS, vrhunska je eSports liga koja uključuje igrače League of Legends (LoL) iz SAD-a i Kanade (Sjeverna Amerika). Ovaj događaj Riot Gamesa jedan je od 12 regija u LoL natjecateljskom ekosustavu. Ovo se natjecanje obično održava dva puta godišnje u dva natjecateljska dijela koji se održavaju tijekom proljeća i ljeta, s deset franšiznih timova koji se bore za status LCS prvaka.

Sve LCS igre igraju se uživo u studijima Riot Gamesa u Los Angelesu, Kalifornija. Godine 2021. Riot Games uveo je poseban događaj poznat kao LCS Lock-In, koji se igra neposredno prije razdvajanja kako bi se timovima olakšalo i pripremilo za iskustvo na pozornici.

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Sve o League of Legends

Tijekom glavnog natjecanja, svi bodovi prikupljeni na kraju svake podjele dodjeljuju se na temelju pozicije igrača na natjecateljskoj ljestvici. Postoji $400,000 Champions Queue nagradni fond za svaku podjelu. Štoviše, veći nagradni fond, više od 2.000.000 dolara, čeka timove koji se kvalificiraju za World League of Legends Championships.

Što je liga legendi? LoL je a mrežna borbena arena za više igrača (MOBA) igra. Ovu video igru razvio je Riot Games, a službeno je objavljena 27. listopada 2009. Tijekom godina, LoL je nedvojbeno bio najpopularniji naslov u MOBA žanru i trenutno je na vrhu popisa eSports turnira ovog programera.

League of Legends može biti prilično tehnička, ali nevjerojatno zadovoljavajuća. Ovaj MOBA igra vidi timove od pet igrača koji igraju jedni protiv drugih. Igra počinje sa svakim timom na suprotnim stranama karte, blizu Nexus . Pobjednički tim u bilo kojoj utakmici uništava protivnikov Nexus.

Tijekom igre, svaki tim prolazi kroz niz tornjeva poznatih kao kupole, postavljen duž staza do svakog Nexusa. Naravno, primarni cilj je uništiti neprijateljski Nexus. Međutim, drugi glavni ciljevi uključuju uništavanje neprijateljskih struktura kao što su kupole.

Da bi se borili i održali korak s neprijateljem, igrači se također moraju držati izravnavanje. Za podizanje razine potrebno je iskustvo stečeno ubijanjem minija i neprijateljskog igrača. Zlato, dobiveno ubijanjem miniona, neophodno je za kupnju bonusa tijekom igre. Uz zlato, igrači mogu kupiti stvari poput pasivnih pojačanja oklopa ili privremenih štitova.

Načini igre

League of Legends trenutno ima dva načina igre: Classic i ARAM. Za početak, klasični način igre uglavnom je obrambeni. Tim koji koristi ovaj način rada pokušava doći do protivničkog Nexusa kroz kupole i inhibitore uz pomoć minija. S druge strane, način rada ARAM, All Random All Mid, vrlo je sličan klasičnom načinu rada, ali radnja je obično ograničena na kartu s jednom stazom.

Prvaci LCS-a

Tijekom igre svaki igrač kontrolira jednog šampiona. LoL trenutno ima 159 prvaka, svaki od njih s jedinstvenim atributima.

Na početku bilo koje igre ili bitke, svaki igrač mora izabrati prvaka koji će voditi njihovu bitku. Naime, izbor prvaka ograničen je na ono što je igrač otključao. Međutim, igrači također imaju priliku isprobati jednog od 14 šampiona koji su obično besplatni svaki tjedan kako bi ih igrači mogli isprobati bez otključavanja.

Neke kategorije prvaka koje nudi League of Legends uključuju:

 • Ubojice
 • Strijelci
 • borci
 • magovi
 • Cisterne
 • podrška

U većini slučajeva svaki prvak posjeduje tri žarišne snage, a moguće je da stječe i druge kako igra napreduje. Igrači se moraju jako zanimati za ove atribute, posebno kada formiraju tim, jer je potrebno puno više od sastavljanja pet igrača zajedno.

LoL lige

League of legends igra se i na armaturnoj i na profesionalnoj razini. Neka LoL natjecanja organiziraju razvojni programeri igre, Riot Games. Od 2021. 12 League of Legends profesionalnih liga igralo se diljem svijeta. Ove lige su uglavnom klasificirane kao Tier 1 ili profesionalne lige, liga kupovi i niže lige.

Zašto je LCS prvenstvo popularno?

League of Legends je više nego samo video igra mnogim ljudima. Milijuni igrača sjede na igraćim uređajima i igraju igru 24 sata dnevno širom svijeta. Svake godine profesionalni LoL igrači okupljaju se na najboljim eSport turnirima.

Kladionici na e-sportove uvijek su spremni staviti oklade dok se igrači bore. Posljednjih nekoliko godina bilježi se porast potražnje za klađenjem na eSport. Biti jedan od LoL-a najveći eSport turniri, LCS Championships posebno je privlačan kladioničarima.

Mnogo je razloga zašto igrači eSporta svrstavaju LCS eSport prvenstvo među glavne eSport turnire. Evo nekoliko razloga zašto je ovo eSport prvenstvo vrlo popularno u kladioničarskim krugovima.

 • Vrlo je pokriven na stranicama za klađenje na eSport
 • Klađenje na LoL obično je strogo regulirano
 • LCS prvenstva nude neprekidne akcije, čineći klađenje na eSport turnire vrlo intenzivnim i uzbudljivim.

Popularnost LoL igranja bila je fenomenalna posljednjih godina, a velike su šanse da je LCS Svjetsko prvenstvo odigralo neprocjenjivu ulogu. Zahvaljujući platformama za prijenos uživo, stranicama za recenzije igara i detaljnom izvještavanju s interneta Stranice za eSport klađenje, ovo eSport prvenstvo će se vinuti do novih visina u nadolazećim godinama.

Pobjednički timovi LCS prvenstva i najveći trenuci

Najveći trenuci

LCS Championships prikazuje neke od najbolji svjetski LoL timovi. Kao i na svakom vrhunskom događaju, bilo je nekoliko zapanjujućih udaraca, legendarnih trenutaka i nekoliko sjajnih wombo combo trenutaka (slijed snažnih napada). U svjetlu ovoga, evo jednog od 'najvećih' trenutaka viđenih na LCS prvenstvu posljednjih godina.

100 Thieves vs. Evil Geniuses - 2021 LCS Summer Playoffs, drugi krug, četvrta igra

Lol LCS pozornica imala je dosta uzbuđenja u 2021., ali ništa u usporedbi s doigravanjem drugog kruga između Zli geniji i 100 lopova. U prve 34 minute 100 Thieves je dovelo do nevjerojatne prednosti u igri, gurajući Zlog Genija do ruba. U natjecanju koje se opisuje kao jedan od najboljih prikaza osobne vještine, Zli geniji nekako pronalaze način da se vrate u igru.

Iako je 100 Thieves i dalje nosio dan jednu igru kasnije, prikaz Evil Geniusesa bio je izvanredan. A da su samo ugradili zamah, stvari su mogle biti puno drugačije.

LCS-ovi pobjednički timovi

LoL je star gotovo desetljeće. Konkurencija je uvijek bila jaka i nema većeg postignuća u igri od držanja trofeja LCS prvenstva na kraju sezone.

LoL LCS Championship, bivši North American League of Legends Championship Series, doživio je nekoliko promjena koje se tiču novčane nagrade, odredišta domaćina, natjecateljskih timova i pravila igre.

Turnir je prvi put održan 2013., a prve dvije sezone ugostilo je osam LoL timova. Od tada deset timova nastupa na svakom događaju (od 2015. nadalje).

LoL LCS pobjednici

LoL LCS prvenstvo podijeljeno je na dva dvostruka dvokružna turnira; proljetni split i ljetni split, obuhvaćajući 225 utakmica. Na kraju svake podjele, svi timovi su poredani prema postotku pobjeda. Ipak, evo popisa prošlih dobitnika LCS-a.

Proljetni pobjednici Splita

 • Oblak 9 2020
 • Tim Liquid 2019
 • Team Liquid 2018
 • Tim SoloMid 2017
 • Counter Logic Gaming 2016
 • Tim SoloMid 2015
 • Cloud 9 2014
 • Tim SoloMid 2013

Summer Split Winners

 • Tim SoloMid 2020
 • Team Liquid 2019
 • Team Liquid 2018
 • Tim SoloMid 2017
 • Tim SoloMid 2016
 • Counter Logic Gaming 2015
 • Tim SoloMid 2014
 • Cloud9 2013

Kako sada stoji, Team Liquid je nedvojbeno najuspješniji tim u LoL LCS prvenstvu, s četiri naslova. Kao takav, to je nedvojbeno tim na koji treba paziti kada se klade na eSport online turnire. Također, kladioničari mogu iskoristiti visoke koeficijente dane autsajderima, jer su poremećaji norma u natjecanju.

Gdje i kako se kladiti na LCS Championships?

Gdje se kladiti na LoL LCS Championships

Većina eSport kladionica nastoji osvojiti LCS prvenstvo, s obzirom na popularnost prvenstva. Dok kladionice mogu ponuditi velikodušni lol kvote za klađenje, bonusi i promocije uvijek bi trebali biti na vrhu popisa kada tražite internetsku stranicu za sportsko klađenje.

Vjerodostojnost kladioničara ključna je pri odabiru mjesta za klađenje. Igrači moraju ograničiti svoje mogućnosti na licencirana i regulirana mjesta za klađenje. Druga bitna razmatranja uključuju raspon i fleksibilnost opcija plaćanja, tržišta klađenja i recenzije drugih kladioničara.

Kako se kladiti na LCS prvenstvo

LCS Championships nudi nebrojene mogućnosti kladioničarima. Međutim, igrači moraju ostati strateški kada se klade. Svatko se može kladiti, ali potrebno je mnogo više da se dosljedno postavljaju dobitne oklade.

Svatko tko se kladi na eSport turnire poput LCS-a uvijek bi trebao biti oprezan prilikom klađenja. Predviđanja LCS-a i savjeti za klađenje korisni su pri odabiru bitaka. Klađenje na velika natjecanja ove veličine često otežava, čak i iskusnim kladioničarima na LoL, znati kako će se timovi međusobno suprotstaviti.

Budući da većina timova mijenja popis igrača, igrači bi uvijek trebali nastojati držati korak s timovima. Nadalje, kladioničari bi također trebali pratiti timski stil igranja, što im uvelike pomaže pri postavljanju informiranih oklada.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak