LCS Championships

League of Legends Championship serija, popularno LCS, vrhunska je eSports liga koja uključuje igrače League of Legends (LoL) iz SAD-a i Kanade (Sjeverna Amerika). Ovaj događaj Riot Gamesa jedna je od 12 regija u LoL natjecateljskom ekosustavu. Ovo se natjecanje obično održava svake dvije godine u dva natjecateljska dijela koja se održavaju tijekom proljeća i ljeta, s deset franšiznih timova koji se bore za status LCS prvaka.

Sve LCS igre igraju se uživo u studijima Riot Gamesa u Los Angelesu, Kalifornija. Godine 2021. Riot Games je uveo poseban događaj poznat kao LCS Lock-In, koji se igra neposredno prije podjela kako bi olakšao timove i pripremio ih za iskustvo na pozornici. Tijekom glavnog natjecanja, svi bodovi prikupljeni na kraju svakog split-a dodjeljuju se na temelju igračeve pozicije na natjecateljskoj ljestvici. Postoji nagradni fond od 400.000 $ Champions Queue za svaki split. Štoviše, veći nagradni fond, više od 2.000.000 dolara, čeka timove koji se kvalificiraju za World League of Legends Championships.

O League of Legends

O League of Legends

Što je liga legendi? LoL je a multiplayer online borbena arena (MOBA) igra. Ovu videoigru razvio je Riot Games i službeno je objavljena 27. listopada 2009. Tijekom godina, LoL je nesumnjivo bio najpopularniji naslov u MOBA žanru i trenutno je na vrhu popisa eSport turnira ovog developera.

League of Legends može biti prilično tehnička, ali nevjerojatno zadovoljavajuća. Ovaj MOBA igra vidi timove od pet igrača koji igraju jedan protiv drugog. Igra počinje sa svakim timom na suprotnim stranama karte, blizu Nexus . Pobjednički tim u bilo kojoj utakmici uništava Nexus svog protivnika.

Tijekom igre svaki tim prolazi kroz niz tornjeva poznatih kao kupole, postavljen uz putove do svakog Nexusa. Naravno, primarni cilj je uništiti neprijateljski Nexus. Međutim, drugi glavni ciljevi uključuju uništavanje neprijateljskih struktura kao što su kupole.

Da bi se borili i držali korak s neprijateljem, igrači se također trebaju držati izravnavanje. Podizanje razine zahtijeva iskustvo stečeno ubijanjem miniona i neprijateljskog igrača. Zlato, dobiveno ubijanjem miniona, bitno je za kupnju bonusa tijekom igre. Uz zlato, igrači mogu kupiti stvari poput pasivnih pojačanja oklopa ili privremenih štitova.

Načini igre

League of Legends trenutno ima dva načina igre: Classic i ARAM. Za početak, klasični način igre uglavnom je obrambeni. Tim koji koristi ovaj način pokušava doći do protivničkog Nexusa kroz kupole i inhibitore uz pomoć miniona. S druge strane, ARAM, All Random All Mid, način rada ima velike sličnosti s klasičnim načinom rada, ali radnja je obično ograničena na mapu s jednim stazom.

O League of Legends
Prvaci LoL-a

Prvaci LoL-a

Tijekom igre svaki igrač kontrolira jednog prvaka. LoL trenutno ima 159 prvaka, od kojih svaki ima jedinstvene atribute. Na početku bilo koje igre ili bitke, svaki igrač mora odabrati prvaka koji će voditi svoju bitku. Značajno je da je izbor prvaka ograničen na ono što je igrač otključao. Međutim, igrači također imaju priliku isprobati jednog od 14 prvaka koji su obično besplatni svaki tjedan kako bi se omogućilo igračima da ih isprobaju bez otključavanja.

Neke kategorije prvaka koje nudi League of Legends uključuju:

 • Ubojice
 • Strijelci
 • borci
 • Magovi
 • Tankeri
 • Podrška

U većini slučajeva, svaki prvak posjeduje tri žarišne snage, eventualno stječući druge kako igra napreduje. Igrači se moraju jako zanimati za ove atribute, posebno kada formiraju tim, jer je potrebno puno više od spajanja pet igrača.

LoL lige

League of legends igra se na armaturnoj i profesionalnoj razini. Neka LoL natjecanja organiziraju programeri igre, Riot Games. Od 2021. godine, 12 League of Legends profesionalnih liga igralo se diljem svijeta. Ove lige se uglavnom klasificiraju kao Tier 1 ili Professional League, Liga kupovi i Niže lige.

Prvaci LoL-a
Zašto je LCS prvenstvo popularno?

Zašto je LCS prvenstvo popularno?

League of Legends je više nego samo a video igra mnogim ljudima. Milijuni igrača sjede na uređajima za igranje igara danonoćno diljem svijeta. Godišnje se profesionalni LoL igrači okupljaju za najbolje eSports turnire.

Kladionici u esportu uvijek žele da se klade dok se igrači bore. Posljednjih nekoliko godina bilježi se porast potražnje za klađenjem na eSport. Biti jedan od LoL-a najveći eSport turniri, LCS prvenstvo je posebno privlačno kladionicima.

Mnogo je razloga zašto ljubitelji eSporta LCS eSport prvenstva svrstavaju među glavne eSport turnire. Evo nekoliko razloga zašto je ovo eSports prvenstvo vrlo popularno u kladioničarskim krugovima.

 • Vrlo je pokrivena na stranicama za klađenje na eSports
 • Klađenje na LoL obično je strogo regulirano
 • LCS prvenstva nude neprekidne akcije, čineći klađenje na eSport turnire vrlo intenzivnim i uzbudljivim.

Popularnost LoL igranja je fenomenalna posljednjih godina, a velike su šanse da je LCS Svjetsko prvenstvo odigralo neprocjenjivu ulogu. Zahvaljujući platformama za prijenos uživo, stranicama za pregled igara i detaljnoj pokrivenosti s interneta eSport stranice za klađenje, ovo prvenstvo u eSportu će se u nadolazećim godinama popeti na nove visine.

Zašto je LCS prvenstvo popularno?
Pobjednički timovi LCS prvenstva i najveći trenuci

Pobjednički timovi LCS prvenstva i najveći trenuci

Najveći trenuci

LCS prvenstvo prikazuje neke od najbolji svjetski LoL timovi. Kao i na svakom vrhunskom događaju, bilo je nekih zapanjujućih hitaca, legendarnih trenutaka i nekoliko sjajnih wombo combo trenutaka (slijed snažnih napada). U svjetlu ovoga, evo jednog od 'najvećih' trenutaka na LCS prvenstvu posljednjih godina.

100 Thieves vs. Evil Geniuses - 2021 LCS Summer Playoff, drugo kolo, četvrta utakmica

Lol LCS faza imala je dosta uzbuđenja 2021., ali ništa u usporedbi s doigravanjem drugog kruga između Zli geniji i 100 lopova. U prvih 34 minute 100 Thieves je postiglo zapanjujuće vodstvo u igri, gurnuvši Zlog Genija na rub. U natjecanju koje se može opisati kao jedan od najboljih prikaza osobne vještine, Zli geniji nekako pronađu način da se vrate u igru. Iako je 100 Thieves i dalje nosilo dan jednu igru kasnije, prikaz Evil Geniuses bio je izvanredan. A da su se samo ugradili u zamah, stvari su mogle biti puno drugačije.

Pobjednički timovi LCS prvenstva i najveći trenuci
Pobjedničke ekipe

Pobjedničke ekipe

LoL je star gotovo desetljeće. Konkurencija je uvijek bila žestoka, a nema većeg uspjeha u igri od držanja trofeja LCS Championshipa kada se sezona završi.

LoL LCS Championship, nekadašnji North American League of Legends Championship Series, doživio je nekoliko promjena koje se tiču novca od nagrada, odredišta domaćina, natjecateljskih timova i pravila igre.

Turnir je prvi put održan 2013. godine, a prve dvije sezone ugostilo je osam LoL ekipa. Od kada nastupa deset momčadi u svakom eventu (od 2015. nadalje).

LoL LCS pobjednici

Prvenstvo LoL LCS podijeljeno je na dva split turnira u dva kruga; proljetni split i ljetni split, obuhvaćajući 225 utakmica. Na kraju svakog split-a, sve momčadi se rangiraju prema postotku pobjeda. Ipak, ovdje je popis prošlih pobjednika LCS-a.

Proljetni splitski pobjednici

 • Oblak 9 2020
 • Team Liquid 2019
 • Team Liquid 2018
 • Tim SoloMid 2017
 • Counter Logic Gaming 2016
 • Tim SoloMid 2015
 • Oblak 9 2014
 • Tim SoloMid 2013

Splitski pobjednici ljeta

 • Tim SoloMid 2020
 • Team Liquid 2019
 • Team Liquid 2018
 • Tim SoloMid 2017
 • Tim SoloMid 2016
 • Counter Logic Gaming 2015
 • Tim SoloMid 2014
 • Cloud9 2013

Kako sada stoji, Team Liquid je nedvojbeno najuspješniji tim u LoL LCS Championships, s četiri naslova u svom imenu. Kao takav, to je nedvojbeno tim koji treba paziti na igrače koji se klade na eSport online turnire. Također, igrači mogu iskoristiti visoke koeficijente dane autsajderima, jer su uznemirenja norma u natjecanju.

Pobjedničke ekipe
Gdje i kako se kladiti na LCS Championships?

Gdje i kako se kladiti na LCS Championships?

Gdje se kladiti na LoL LCS Championships

Većina eSports kladionica nastoji osvojiti LCS prvenstvo, s obzirom na popularnost prvenstva. Iako kladionice mogu ponuditi velikodušne koeficijente, bonusi i promocije uvijek bi trebali biti na vrhu popisa kada tražite web-lokaciju za online sportsko klađenje.

Vjerodostojnost kladionice ključna je pri odabiru mjesta za klađenje. Igrači moraju ograničiti svoje mogućnosti na licencirane i regulirane stranice za klađenje. Ostala bitna razmatranja uključuju raspon i fleksibilnost opcija plaćanja, tržišta klađenja i recenzije drugih kladioničara.

Kako se kladiti na LCS Championships

LCS prvenstvo nudi bezbroj mogućnosti kladionicima. Međutim, igrači moraju ostati strateški pri postavljanju oklada. Svatko se može kladiti, ali potrebno je puno više za dosljedno postavljanje dobitnih oklada.

Svatko tko se kladi na eSport turnire kao što je LCS uvijek bi trebao biti oprezan prilikom klađenja. LCS predviđanja i savjeti za klađenje dobro su vam pri odabiru bitaka. Klađenje na velika natjecanja ove veličine često otežava, čak i iskusnim LoL kladionicima, kako će se timovi međusobno poklopiti.

S obzirom da većina timova mijenja popise, igrači bi uvijek trebali nastojati držati korak s timovima. Nadalje, igrači bi također trebali pratiti stil igre momčadi, što im uvelike pomaže pri kladenju.

Gdje i kako se kladiti na LCS Championships?