Vijesti

April 8, 2024

Ursaluna i Porygon2: Neočekivani prvaci europskog međunarodnog prvenstva

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Ključni zahvati

  • Ursaluna i Porygon2, koji se obično ne smatraju glavnim prijetnjama, odigrali su ključnu ulogu u pobjedi Nilsa Dunlopa na Europskom međunarodnom prvenstvu.
  • Unatoč popularnosti Pokémona kao što su Incineroar i Flutter Mane, Dunlopova strateška upotreba Ursalune i Porygona2 u uvjetima Trick Room-a pokazala se preokretom.
  • Uspjeh ovih Pokémona na natjecanju tako visoke razine mogao bi utjecati na buduće timske sastave i strategije.

Europsko međunarodno prvenstvo (EUIC) proteklog vikenda (od 5. do 7. travnja) pokazalo je ogromnu stratešku dubinu i nepredvidivost koju metaigra Pokémon Scarlet and Violet nudi. Dok su poznata lica dominirala VGC stranom, dva neočekivana Pokémona, Ursaluna i Porygon2, pojavila su se kao ključne komponente pobjedničkog tima, prkoseći konvencionalnoj mudrosti o tome što predstavlja kompetitivnu prijetnju.

Ursaluna i Porygon2: Neočekivani prvaci europskog međunarodnog prvenstva

Tijekom EUIC-a, činilo se da se metagame okreće u korist dobro poznatih moćnika kao što su Incineroar, Flutter Mane, Urshifu i Amoonguss. Ovi Pokémoni, u skladu sa svojim snažnim rezultatima u borbama po Pravilu F, činili su okosnicu mnogih timova s ​​najboljim učinkom. Međutim, tim Nilsa Dunlopa koji je osvojio prvenstvo sadržavao je dvije manje očekivane zvijezde: Ursaluna i Porygon2.

Ursaluna obično signalizira strategiju Trick Room zbog svoje sporije brzine. Povijesno gledano, igrači su ga uparili s Cresseliom, poznatom po svojoj sposobnosti postavljanja Trick Room-a, dopuštajući sporijim Pokémonima da prvi krenu. Ova sinergija omogućuje Ursaluni da pokrene snažne potresne napade bez ozljeđivanja svog saveznika opremljenog Levitateom, Cresselia.

Međutim, u strateškom odstupanju, Dunlop je odabrao Porygon2 umjesto Cresselije kao Ursaluninog postavljača Trick Rooma. Privlačnost Porygona2 leži u njegovoj glomaznosti kada je opremljen Evioliteom i njegovim iznenađujućim ofenzivnim sposobnostima, zahvaljujući višoj statistici posebnog napada i sposobnosti preuzimanja. Dodijelivši Porygon2 tip Flying Tera, Dunlop je osigurao da može izbjeći štetu od potresa, pokazujući pametnu prilagodbu tradicionalnim taktikama Trick Room.

Učinkovitost ovog dvojca nije ovisila o postavljanju Trick Rooma u svakoj utakmici. U finalu protiv Tima Edwardsa, Dunlopova strateška fleksibilnost omogućila mu je da osigura pobjedu sa i bez prisutnosti Ursalune i Porygona2. Ova prilagodljivost naglašava važnost raznovrsnih timskih sastava u natjecateljskoj igri Pokémona.

Dunlopov trijumf, isprekidan nenamjernom psovkom tijekom njegovog intervjua nakon pobjede, bacio je svjetlo na Ursalunin konkurentski potencijal. VGC veteranka Fiona Szymkiewicz nagađala je da bi Ursaluna mogla postati sljedeći Mystery Gift za Međunarodno prvenstvo Sjeverne Amerike (NAIC), s obzirom na novostečenu popularnost i izazov stjecanja izvan Scarlet and Violet. Takva gesta ne samo da bi slavila Dunlopovu inovativnu strategiju, već bi također potaknula igrače da istraže nove kutove natjecanja s ovim strašnim, a ipak dražesnim medvjedom.

U krajoliku kojim često dominiraju poznata lica, Dunlopov uspjeh s Ursalunom i Porygonom2 na EUIC-u služi kao podsjetnik na beskrajne mogućnosti unutar Pokémon VGC-a. Dok igrači i navijači probavljaju implikacije ove neočekivane pobjede, metagame bi mogao vidjeti pomak prema raznolikijim i kreativnijim timskim sastavima, dokazujući još jednom da inovacija može trijumfirati nad konvencijom.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti