Vijesti

November 1, 2023

TI12 Dota 2 prvenstvo: gledanost, izvedba igrača, preferencije heroja i nagradni fond

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

International 2023 (TI12) Dota 2 Championship nedavno je završio i vrijeme je da istražimo neke intrigantne statistike. U ovom ćemo članku istražiti brojke gledatelja, istaknute performanse igrača, preferencije heroja i prihode od nagradnog fonda TI12.

TI12 Dota 2 prvenstvo: gledanost, izvedba igrača, preferencije heroja i nagradni fond

Broj gledatelja i ukupni broj sati gledanja

TI12 osigurao je četvrtu najbolju gledanost u povijesti Dota 2 turnira, nadmašivši statistiku TI8 u pogledu sati gledanja i najveće gledanosti. Tijekom velikog finala, TI12 je zaokupio pozornost 1,4 milijuna gledatelja, skupivši ukupno 65,4 milijuna sati gledanja. Iako nije nadmašio broj gledatelja prošlogodišnjeg događaja održanog u Singapuru, pokazao se boljim od posljednjeg sjevernoameričkog mjesta.

Istaknute performanse igrača na TI12

S Team Spiritom koji osvaja trofej na TI12, ističe se nekoliko statistika o učinku igrača. Yatoro je vodio u prosječnim ubojstvima s 11,2 ubojstva po igri, a slijedi ga Kiritych iz VP-a s 9,6 ubojstava po igri i LGD-ov offlaner niu s 9,17 ubojstava po igri. Značajna spominjanja uključuju Nightfall i gpk~ s najmanje smrti od 2,33 po karti. Što se tiče asistencija, Miposhka je bio na vrhu ljestvice s prosječnom ocjenom od 21,3, a odmah iza njega su Sayuw s 18,7 i Mira sa 17,9, obojica iz Team Spirita. Gpk~ pokazao je impresivan KDA prosjek od 8,65 po igri, dok je Yatoro imao najviše zlata po minuti (GPM), a Collapse je osigurao drugu poziciju u iskustvu po minuti (XPM). LGD-ov WhyouSm1le demonstrirao je izvanredne sposobnosti iscjeljivanja sa 154 HP-a u minuti, a Entityjev Kataomi, Collapse i Lelis dali su značajan doprinos u domeni onesposobljavanja.

Postavke heroja i izvedba

Ispitivanje preferencija heroja na TI12 otkriva neke intrigantne trendove. Samo je sedam heroja ostalo neosporeno, s Drow Rangerom, Anti-Mageom, Ursom i Marsom koji su bili zabranjeni, ali ih nijedan tim nikada nije izabrao. Storm Spirit pojavio se kao neporaženi prvak sa stopom pobjede od 100% u igrama u kojima je izabran šest puta. Slijedili su Night Stalker s 86% pobjede, te Undying i Chen sa 75% pobjede, iako u manje od deset igara. Dazzle se istaknuo u igrama s deset ili više pojavljivanja, hvaleći se winrateom od 72% na 18 mapa i bio je heroj s najviše zabranjivanja sa 101 igrom. Treant Protector i Primal Beast slijede na listi zabrana sa po 89 igara. Najviše birani junaci bili su Muerta, Grimstroke i Dark Willow. Pregled odabira i zabrana pokazao je da su Treant Protector, Kunkka i Dazzle na vrhu ljestvica, a Muerta je jedini heroj u prvih deset koji je češće biran nego zabranjen.

Zarada nagradnog fonda

Dok je Team Spirit nedvojbeno sretan nakon što su zaslužili naslov dvostrukih TI prvaka, TI12 se pohvalio nevjerojatnim nagradnim fondom. Usporedba zarada igrača Team Spirita u dva TI-a koja su osvojili otkriva značajnu razliku. Svaki igrač na Team Spiritu zabilježio je znatno veći financijski dobitak tijekom TI10 u usporedbi s TI12. Ukupni nagradni fond koji je skupio Team Spirit na TI10 iznosio je nevjerojatnih 18,2 milijuna dolara, što je oko 3,6 milijuna dolara po igraču. Nasuprot tome, ukupni nagradni fond osiguran na TI12 iznosio je 1,4 milijuna dolara, pri čemu je svaki igrač zaradio približno 284.000 dolara. Ovaj oštar kontrast naglašava evoluciju nagradnih fondova na Dota 2 turnirima i napuhane TI10 i prethodne TI nagradne fondove, zahvaljujući smiješnoj prodaji Battle Passa.

Zaključno, TI12 pokazao je impresivne brojke gledatelja, izvanredne performanse igrača, intrigantne preferencije heroja i značajnu razliku u zaradi nagradnog fonda u usporedbi s prethodnim TI-ovima. Dota 2 zajednica željno iščekuje sljedeći nastavak The Internationala, nadajući se još uzbudljivijim statistikama i rekordima.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti