Vijesti

November 15, 2023

Snoop Dogg se širi u tehnologiju s Death Row igrama: diversificiranje igara i osnaživanje kreatora

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Reper Snoop Dogg, poznat po uspješnoj glazbenoj karijeri, svoje je poslovne pothvate proširio i na svijet tehnologije. Zajedno sa svojim sinom, Cordellom Broadusom, Snoop je najavio pokretanje Death Row Games, studija za igre usmjerenog na pružanje prilika za različite kreatore i širenje narativa oko igranja.

Snoop Dogg se širi u tehnologiju s Death Row igrama: diversificiranje igara i osnaživanje kreatora

Diverzifikacija poslovnog portfelja

Snoop Dogg je tijekom godina izgradio raznolik poslovni portfelj, s brojnim uspješnim pothvatima. Ovog je tjedna dodao još jedno pero na svoju kapu ulaskom u tehnološku industriju. Death Row Games ima za cilj stvoriti prostor za različite kreatore u ekosustavu igara i doprinijeti procesu donošenja odluka u industriji.

Unreal Engine 5: temelj Death Row igara

Death Row Games se oslanja na Unreal Engine 5 (UE5) Epic Gamesa, platformu temeljenu na zajednici koja kreatorima omogućuje razvoj sadržaja koristeći kod otvorenog koda. Svestrani kod omogućuje stvaranje igara koje su funkcionalne na raznim konzolama, uključujući Xbox, Playstation, PC i VR uređaje. Epic Games naplaćuje naknadu od 5% za programere koji prodaju svoj sadržaj putem platforme.

Snoop Doggova uključenost u igre

Snoop Dogg već je neko vrijeme uključen u industriju igara. Bio je dio esports igračkog kolektiva FaZe Clan i čak je imao prilagođeni skin u popularnim igrama kao što su Call of Duty i Call of Duty: Modern Warfare. Godine 2019. pokrenuo je Gangsta Gaming League, vlastitu seriju turnira u esportu. Osim toga, Snoop je 2021. izdao ekskluzivnu NFT kolekciju pod nazivom 'A Journey with the Dogg'.

Snoopovi poslovni pothvati

Death Row Games pridružuje se Snoop Doggovu opsežnom popisu poslovnih pothvata, čija se neto vrijednost procjenjuje na 160 milijuna dolara. Neki od njegovih značajnih pothvata uključuju liniju proizvoda za kućne ljubimce, tvrtku rizičnog kapitala pod nazivom Casa Verde Capital, marku kanabisa Leafs by Snoop, Snoopadelic Films, liniju gina Indoggo i još mnogo toga.

Budućnost Death Row igara

Iako ostaje neizvjesno hoće li Snoop izvesti Fortnite koncert poput Travisa Scotta, on je već ostavio traga u metaverzumu igara. Snoop je ugostio virtualni nastup i izdao prilagođene NFT-ove za obožavatelje u metaverzumu igranja The Sandbox 2021. S Death Row Games, Snoop i njegov sin imaju za cilj stvoriti platformu koja prikazuje kulturu i priče različitih kreatora, posebno onih iz zajednica s nedovoljno usluga.

Zaključno, Snoop Doggov prodor u svijet tehnologije s Death Row Games označava još jednu prekretnicu u njegovoj uspješnoj karijeri. Pružanjem prilika za različite kreatore i doprinosom procesu donošenja odluka u industriji igara, Snoop ima za cilj proširiti narativ o igrama i pokazati kulturu zajednica koje su u nedostatku usluga.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti