Vijesti

October 28, 2023

Snaga marketinga za utjecajne igrače: Oblikovanje industrije i povezivanje s publikom

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Posljednjih desetljeća videoigre su postale jedna od najpopularnijih aktivnosti u slobodno vrijeme, natjecanja i kulture. Uz procvat industrije igara i predviđa se da će dosegnuti veličinu tržišta od 521,6 milijardi dolara do 2027., izdavači neprestano traže inovativne načine povezivanja sa svojim igračima.

Snaga marketinga za utjecajne igrače: Oblikovanje industrije i povezivanje s publikom

Zašto Influencer Marketing za igre?

Utjecajni marketing u igricama je u porastu, a brendovi surađuju s igračima kako bi došli do njihove goleme publike. U 2022. utjecajni marketing u igrama dosegao je više od 4,4 milijarde dolara, naglašavajući njegovu učinkovitost.

Influenceri su se pokazali boljim od brendova u izgradnji povjerenja i angažiranju publike. Gledatelji igara preko 50% su lojalniji od prosječne publike, što ih čini idealnim izborom za promociju videoigara.

Kratka povijest utjecajnog marketinga igara

Marketing utjecajnih igrača imao je izazovan početak, a izdavači su u početku bili skeptični prema plaćenom sponzoriranom sadržaju. Međutim, uspon YouTubea i Let's Plays sredinom 2010-ih otvorio je put utjecajnim igračima da podijele svoja iskustva i povećaju stope konverzije za izdavače.

Twitch, renomirana platforma za live streaming, dodatno je revolucionirala marketinški krajolik utjecajnih igara nudeći platformu za povezivanje igrača sa svojom publikom u stvarnom vremenu. Esports je također igrao značajnu ulogu u rastu marketinga utjecajnih igara, s natjecateljskim događajima u igrama koji su privukli milijune gledatelja.

Oblikovanje industrije

Popularnost sadržaja o igrama na YouTubeu i Twitchu dovela je do formiranja specijaliziranih marketinških agencija i mreža za utjecaj na igre. Te su agencije pojednostavile partnerstva i osigurale uspjeh marketinških kampanja utjecajnih osoba.

Marketing utjecajnih igara proširio se na nove platforme kao što su TikTok i Instagram, dodatno učvršćujući svoju važnost u industriji. TikTok je posebno igračima pružio jedinstvenu priliku da pokažu svoj rad i angažiraju se sa širom publikom.

Influencer marketing u igricama danas

Utjecajni marketing igara prešao je s eksperimentalnog pristupa na uobičajenu i bitnu strategiju za učinkovito dosezanje publike igara. Utjecajne igračke ličnosti kao što su Ninja i PewDiePie pokazuju doseg i utjecaj koji imaju utjecajni igrači.

Izdavači igara, od nezavisnih programera do velikih igrača u industriji, prepoznali su ključnu ulogu utjecajnih igrača u promicanju svojih izdanja igara. Partnerstva s utjecajnim osobama postala su sastavni dio njihove marketinške strategije, što je dovelo do značajnih priča o uspjehu.

Zaključno, utjecajni marketing igara promijenio je način na koji se izdavači igara povezuju sa svojom publikom. Uz moć oblikovanja krajolika igara, influenceri su postali neizostavan dio marketinga igara.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti