Vijesti

April 12, 2024

Sljedeća velika promjena u Pokémon VGC-u: profesionalci zaranjaju u propis G

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Ključni zahvati

  • Legendarni Pokémon ulazi u bitku: Pravilo G uvodi pravilo koje mijenja igru ​​i dopušta jedan ograničeni legendarni Pokémon po timu.
  • Calyrex zauzima središnje mjesto: Shadow Rider Calyrex, sa svojom nevjerojatnom brzinom i posebnim napadom, uz Terastallizaciju, najbolji je odabir među profesionalcima.
  • Brojači u usponu: Očekujte porast glomaznih Pokémona tamnog tipa dok igrači rade na strategiji suprotstavljanja dominaciji Jahača sjene Calyrexa.
  • Nove legende generacije IX za gledanje: Koraidon, Miraidon i Terapagos trebaju uzdrmati meta svojim jedinstvenim sposobnostima i ulogama.
  • Raznolika metapredviđanja: Ograničenje jednog ograničenog legendarnog igrača po timu potiče raznolik i strateški sastav tima.

Pokémon Scarlet i Violet VGC sprema se za seizmičku promjenu s uvođenjem Regulative G, novog skupa pravila koji uzburkava konkurenciju dopuštajući jednom ograničenom Legendarnom Pokémonu u svakom timu. Razgovori s nekim od najboljih svjetskih igrača na Europskom međunarodnom prvenstvu (EUIC) — uključujući teškaše kao što su Jeudy Azzarelli, James Baek i Wolfe Glick — otkrivaju mješavinu iščekivanja i strateške rekalibracije dok se zajednica sprema za ovo transformativno razdoblje.

Sljedeća velika promjena u Pokémon VGC-u: profesionalci zaranjaju u propis G

Zagonetka Calyrex

Svjetlo reflektora, bez sumnje, najjače obasjava Shadow Rider Calyrex. Ovaj legendarni Pokémon, poznat po svojoj munjevitoj brzini i astronomskom posebnom napadu, spreman je redefinirati meta. Igrači su posebno uzbuđeni (i oprezni) zbog njegovog potencijala kada je uparen s Terastallizacijom, koja ne samo da krpa njegove ranjivosti, već i pojačava njegovu napadačku moć. Joseph Ugarte je istaknuo: "S Terastallizacijom... Calyrex Shadow samo postaje bolji. Ne postoji Dynamax koji bi to mogao spriječiti, a Tera Ghost može značajno povećati štetu Astral Barragea."

Ipak, za svaku radnju postoji jednaka i suprotna reakcija. Alex Gómez Berna i drugi profesionalci predviđaju protupokret, predviđajući porast glomaznih mračnih tipova dizajniranih da izdrže napad Jahača Sjene Calyrexa. Stoga se očekuje da će se natjecateljska scena razvijati, potičući dinamiku u kojoj moć provjerava moć.

Novi kandidati generacije IX

Osim Calyrexa, uvođenje Koraidona, Miraidona i Terapagosa generacije IX u VGC najavljuje nove strateške dimenzije. Svaki donosi jedinstvene sposobnosti na bojno polje, od postavljanja terena do manipulacije vremenskim prilikama, obećavajući obogaćivanje timskih sastava i dinamiku borbe. James Baek bio je oduševljen Terapagosom, istaknuvši njegov potencijal da ometa protivnike svojom sposobnošću da poništi utjecaje terena i vremenskih prilika, uz super-učinkovit potez širenja koji cilja Pokémone koristeći Terastallizaciju.

Aaron "Cybertron" Zheng, u međuvremenu, kladi se na Kyogrea da napravi senzaciju unatoč prisutnosti zastrašujućih kontra. Njegov optimizam dokaz je trajne održivosti dobro izgrađenih timova i klasičnih strategija u VGC krajoliku koji se razvija.

Čeka vas raznoliko bojno polje

Možda je najuzbudljiviji aspekt Uredbe G raznolikost koju obećava. Sa samo jednim ograničenim Legendarjem po timu, igrači se potiču da istražuju širi niz strategija i kombinacija Pokémona. Wolfe Glick uhvatio je ovaj osjećaj, predviđajući meta koja je "prilično široka, a ne vrlo centralizirana", scenarij u kojem su kreativnost i inovativnost ključni za pobjedu.

Dok se Uredba G nazire na horizontu, VGC zajednica vrvi od nagađanja, strategije i uzbuđenja natjecanja. S legendarnim snagama koje će se sukobiti, nadolazeći će mjeseci nedvojbeno biti spektakl taktičke briljantnosti i Pokémon junaštva. Bilo da ste iskusni profesionalac ili ambiciozni prvak, razvojno bojno polje Pokémon VGC poziv je na oružje, pozivajući svakog trenera da prihvati izazov.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti