Vijesti

February 14, 2024

Razumijevanje algebarskih spirala naspram pseudo-spirala: Uočavanje varalice

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Uvod

Ako vam je sat povijesti bio izazovan u igri Persona 3 Reload, pripremite se za svoju prvu lekciju matematike s gospođom Miyaharom 27. travnja. Razlikovanje algebarske spirale od pseudospirale samo gledanjem u njih može biti prilično nezgodno. Zaronimo u ključne točke.

Razumijevanje algebarskih spirala naspram pseudo-spirala: Uočavanje varalice

Algebarske spirale protiv pseudospirala

  • Spirala A nije algebarska spirala, dok ostale tri spirale jesu.
  • Algebarske spirale mogu se nacrtati pomoću algebarskih jednadžbi, dok pseudospirale imaju jednadžbe u obliku r = as^m, gdje je r radijus zakrivljenosti, a s duljina luka.

Razumijevanje razlike

Unatoč pronalasku objašnjenja razlike između algebarskih spirala i pseudo-spirala, ono nije dalo mnogo jasnoće. Jednadžbe algebarskih spirala su algebarske s obzirom na ρ i ϕ, dok pseudospirale imaju drugačiji oblik jednadžbe.

Identificiranje varalice

Čak i uz objašnjenje, još uvijek može biti izazovno identificirati varalicu među četiri spirale. B, koja sliči Arhimedovoj spirali, je algebarska spirala, ali ostale su nejasne.

Zaključak

Iako spirale gospođe Miyahare mogu biti zbunjujuće, dobra vijest je da neće biti uključene u kolokvijume. Dakle, možete jednostavno odabrati A, zaslužiti poštovanje svojih kolega i krenuti dalje. Samo zapamtite, vrtlog od cimeta više nikada neće izgledati isto.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti