Vijesti

April 10, 2024

Raging Bolt: The New King of Pokémon VGC metagame

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Ključni zaključci:

  • Raging Bolt je porastao u popularnosti, pretekavši Fluttera Manea kao najboljeg Paradox Pokémona na Europskom međunarodnom prvenstvu.
  • Njegov jedinstveni Electric/Dragon tipkanje i svestranost čine ga strašnim protivnikom protiv prevladavajućih jezgri Trava/Vatra/Voda.
  • Raging Boltov prepoznatljiv potez, Thunderclap, nudi stratešku prednost, osobito protiv prethodno dominantnih Pokémona kao što su Tornadus i Urshifu Rapid Strike.
  • Stručnjaci vjeruju da će Raging Bolt nastaviti oblikovati metaigru, čak i uz uvođenje ograničenih legendarnih Pokémona u Uredbi G.

U svijetu natjecateljske igre Pokémon koji se neprestano razvija, pojavio se novi prvak koji je prodrmao scenu. Raging Bolt, Paradox Pokémon predstavljen u The Indigo Disk DLC za Pokémon Scarlet and Violet, brzo se popeo na ljestvici i postao dominantna sila u VGC metaigri. Kako se Europsko međunarodno prvenstvo (EUIC) odvijalo od 5. do 7. travnja, Raging Bolt ne samo da je pokazao svoju moć, već je i skinuo s trona prethodno dominantnog Flutter Manea, zaokupivši pažnju profesionalnih igrača i obožavatelja.

Raging Bolt: The New King of Pokémon VGC metagame

Uspon Raging Bolta

Uspon Raging Bolta do istaknutosti nije samo zbog njegove impresivne statistike ili njegovog jedinstvenog Electric/Dragon tipkanja. Ono što izdvaja ovog Pokémona je njegova sposobnost da "kondenzira mnogo uloga u jednog Pokémona", prema regionalnom prvaku Josephu Ugarteu. Njegova svestranost i strateška prednost u odnosu na popularne Grass/Fire/Water jezgre čine ga ključnim dodatkom svakom natjecateljskom timu.

Međunarodni prvak Alex Gómez Berna istaknuo je značaj Raging Bolta u razbijanju "najslomljenije jezgre bilo kojeg Pokémon formata". Sa svojim Electric/Dragon tipkanjem, Raging Bolt predstavlja veliki izazov uobičajenim oblicima Ogerpona, ograničavajući njihovu učinkovitost i preoblikujući borbene strategije.

Svestrani div

Izdržljivost i ofenzivne sposobnosti Raging Bolta dodatno podižu njegov status u metaigri. Njegova sposobnost da izdrži višestruke udarce i ostane u igri tijekom dužih okreta, zajedno s visokom statistikom posebnog napada i prioritetnim potezom Thunderclap, omogućuje mu da se učinkovito suprotstavi prethodno dominantnim silama poput Tornadusa i Urshifu Rapid Strike.

Kreator sadržaja i regionalni šampion James Baek naglasio je utjecaj Thunderclap-a, istaknuvši njegovu snagu protiv ključnih protivnika i njegovu ulogu u rastućoj dominaciji Raging Bolta. Aaron "Cybertron" Zheng također je istaknuo potencijalni utjecaj Raging Bolta na nadolazeći format Uredbe G, sugerirajući da bi mogao redefinirati strategije čak i u prisutnosti ograničenih Legendarnih Pokémona.

Pogled naprijed

Dok Raging Bolt nastavlja stvarati valove na VGC sceni, njegovo jedinstveno pozicioniranje i strateške prednosti već su doprinijele definiranijoj i zanimljivijoj metaigri. Njegov uspjeh na EUIC-u samo je početak, a igrači i analitičari željno iščekuju vidjeti kako će se ponašati u budućim natjecanjima i formatima.

Pojava Raging Bolta kao meta-definirajućeg Pokémona naglašava dinamičnu prirodu natjecateljske igre Pokémona. Njegov uspon na vrh svjedočanstvo je stalne evolucije strategija i beskrajnih mogućnosti koje igrači mogu istražiti i svladati.

(Prvi izvještaj objavio: Dot Esports, travanj 2023.)

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti