Vijesti

February 13, 2024

Prerada Delibirdove sadašnjosti: transformacija u Pokémona za podršku

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Delibird, maskota trgovina Delibird Presents u regiji Paldea, stekao je popularnost u Pokémon Scarlet and Violet. Međutim, unatoč svojoj slatkoj i velikodušnoj naravi, Delibirdu nedostaje održivost na bojnom polju. Uz slabu statistiku i nepoželjne sposobnosti, Delibirdov prepoznatljivi potez, Present, njegov je najveći nedostatak.

Prerada Delibirdove sadašnjosti: transformacija u Pokémona za podršku

Problem sa sadašnjošću

Sadašnjost je pokret temeljen na RNG-u koji može ili izliječiti ili oštetiti metu. U borbi u kojoj je cilj nokautirati protivnike, korištenje poteza koji bi ih potencijalno mogao izliječiti je kontraproduktivno. Osim toga, osnovna snaga Present-a također ovisi o RNG-u, s najvećom šansom da ima nisku osnovnu snagu od 40. To čini Present neučinkovitim potezom u cjelini.

Potencijal prerade

Zanimljivo je da Delibird dijeli sposobnost liječenja ili nanošenja štete s Pollen Puffom, potezom koji je vrlo učinkovit u natjecateljskoj igri. Za razliku od Present-a, Pollen Puff uvijek liječi saveznike i oštećuje protivnike osnovnom snagom od 90. Ovaj prijedlog prerade AndyLaVGC-a na X-u (bivši Twitter) predlaže da Delibird's Present funkcionira slično kao Pollen Puff.

Pretvaranje Delibirda u Pokémona za podršku

Kad bi Present bio prerađen da liječi saveznike, Delibird bi mogao postati vrijedan Pokémon za podršku. U kombinaciji s drugim potezima kao što su Icy Wind, Tailwind, Fake Out i Haze, Delibird bi mogao briljirati u podršci svom timu, a ne kao napadačka sila. Međutim, loša obrambena statistika ipak bi ograničila njegov potencijal. Delibird bi mogao pronaći mjesto u snježnom timu s Aurora Veilom ili potencijalno imati koristi od evolucije i upotrebe Eviolitea.

Logika iza prerade

Predložena preinaka Present-a usklađena je s konceptom davanja dobrih darova saveznicima i manje poželjnih darova neprijateljima. Ova logika je trebala biti implementirana kada su dvostruke bitke uvedene u Gen III. Nažalost, Delibird je još uvijek opterećen lošim potezima, nepoželjnim sposobnostima i slabom statistikom. Nadamo se da će Delibird u budućnosti dobiti poboljšanja kako bi se poboljšala njegova održivost i korisnost.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti