Vijesti

November 15, 2023

Najzastupljeniji Pokemon TCG špilovi za vrhunskim stolovima

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Pokemon TCG špilovi nisu svi jednaki. Gdje ima jakih špilova, bit će i slabih. Većinom će ponuda i potražnja diktirati jesu li karte skupe ili ne, ali špilovi Pokemona mogu biti relativno jeftini za izradu i osvajanje događaja. Na najvišoj razini, trendovi o tome koji dekovi uspijevaju uspostavljeni su za trenutni (u vrijeme pisanja) BST-OBF format.

Najzastupljeniji Pokemon TCG špilovi za vrhunskim stolovima

Najzastupljeniji špil za vrhunskim stolovima

Najpopularniji Pokemon špil za vrhunskim stolovima je "Lost Zone Box" špil, koji ima gotovo 20% zastupljenosti i 300 krugova razlike među sudionicima. Ovaj špil uključuje Comfeya, Sableyea i Cramoranta kao svoje zvijezde. Izgubljena zona, slična zoni Yu-Gi-Oh Banished ili Magic the Gathering's Exile, odvojena je zona od hrpe za odbacivanje gdje se ne očekuje povratak karata koje uđu u izgubljenu zonu do kraja igre. Stil igre špila Lost Zone Box fokusiran je na selektivno popunjavanje Lost Zone kartama kao što su Lost Origin Comfey i Colress's Experiment, dopuštajući Sableyeu da proširi brojače štete nakon što se izgubi 10 karata. Cramorantov snažan napad od 110 oštećenja također se može koristiti bez troškova energije zbog svoje sposobnosti.

Najbolje od ostalih

Lugia Archeops beatdown špil je sljedeći najzastupljeniji špil. Ovaj špil koristi Archeopsov Primal Turbo za brzo postavljanje energije za moćnog Basic Pokemon Lugia, omogućujući mu da izazove veliku štetu 4 energetska poteza potez za potezom. Lugia VSTAR VSTAR Power jednom po igri dodatno povećava brzinu postavljanja špila.

Još jedan miljenik obožavatelja, Charizard, također je postigao dosljedne rezultate s 11% udjela u rezultatima na vrhu tablice. Ovaj špil slijedi tradicionalniju igru ​​temeljenu na evoluciji, što ga čini jednostavnijim od energetskih turbo špilova. Glavno čudovište u Charizard špilu je Charizard ex, Pokemon tipa Dark Tera sa slabošću tipa Grass. Može se pohvaliti mnoštvom vatrenih poteza visoke štete koji postaju jači sa svakim nokautom.

Pojedinačni špili Pokemona

Gardevoir ima dobre rezultate s 13 regionalnih top 8 i 5 međunarodnih top 8 završetaka. Ovaj špil koristi evoluciju kako bi došao do svog moćnog šefa čudovišta, bivšeg Gardevoira, koji može liječiti efektima statusa. Miraidon špilovi, odmah iza Gardevoira, imaju 6 i 1 top 8 rekorda. Miraidon koristi svoju sposobnost Tandem jedinice za pretragu 2 osnovna električna pokemona, što mu omogućuje da donese 2 kopije Raikoua V na klupu za korištenje u sljedećem potezu. JW Kriewall je osvojio 1. mjesto na Regionalnom natjecanju u Torontu 2023. koristeći strategiju Miraidon.

Posljednje, ali svakako ne manje važno, Mew VSTAR špil, koji je osvojio Svjetsko prvenstvo, uglavnom se sastoji od 2 kopije jednog početnog špila. Ovaj se špil oslanja na sposobnost Mew VSTAR-a da kopira Genesectov Techno Blast, što ga čini stalnom prijetnjom.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti