Vijesti

November 1, 2023

Gen.G protiv BLG: Clash of Titans u četvrtfinalu LoL Worlds

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Samo je 8 timova ostalo u Svjetskom prvenstvu League of Legends, a s završenom prvom švicarskom pozornicom, stvari će se zahuktati više nego ikad u četvrtfinalu. Gen.G, koji je do sada bio neporažen, ići će protiv kineskog #2 nositelja BLG-a, u revanšu od MSI-ja ranije ove godine. Hoće li se Gen.G osvetiti ili će BLG dokazati da je jači?

Gen.G protiv BLG: Clash of Titans u četvrtfinalu LoL Worlds

Razdvojimo dvije momčadi, njihov put do pobjede i postavimo naša očekivanja od utakmice.

Gen.G evolucija tijekom ljeta

Iako su Gen.G bili prvi nositelji iz LCK-a, mnogi nisu mislili da će biti dominantna sila na Svjetskom prvenstvu, s obzirom na njihov nedavni nastup na MSI-ju gdje su završili četvrti. Brzo su dokazali da su svi bili u krivu, postigavši ​​brzih 3-0 pobijedivši T1 i G2.

Uz to, još uvijek se moraju suočiti s LPL momčadima, a kako su sva četvorica prošla Swiss Stage, moralo se dogoditi da se Gen.G suprotstavi jednom od njih.

BLG je poznati protivnik protiv kojeg su igrali na MSI-ju i od kojeg su izgubili u doigravanju. Brzih 3-0 pokazalo je da je LPL puno jači u tom razdoblju. Međutim, čini se da je korejski tim evoluirao tijekom ljetnog Splita, skačući na sjajnoj rastućoj putanji.

Ne samo da je tim vrlo jasan u igranju ukupne makro igre, nego čak i igrači čine manje mehaničkih pogrešaka. Najveća slabost Gen.G-a u prvoj polovici sezone bio je Doran, koji je iskorišten u meta orijentiranom na top-lane. Iako još uvijek ima dostupnih tipki za nošenje, on je puno bolji u stabilizaciji staze. Osim toga, također je dosta napredovao, a s ostala četiri igrača koja već igraju blizu vrhunske razine, ova Gen.G postava je zastrašujuća na Svjetskom prvenstvu.

Hoće li se BLG osloniti na GigaBIN?

S druge strane, BLG je malo nazadovao u odnosu na MSI. Ne na mehaničkoj razini, ali čini se da je njihova koordinacija ponekad poremećena, dajući neprijateljima više mogućnosti za iskorištavanje.

Druga stvar je da top lane igrač Bin zapravo nije bio u mogućnosti pokazati istu razinu dominacije top lanea. Mislim da je to zbog toga što se top lane meta razvija i BLG preusmjerava svoju pozornost na bot-lane carry metu s Elkom, koji nanosi više od 33% štete cijelom timu.

Bit će uzbudljivo vidjeti hoće li BLG pokušati dati više prostora svom top linu ili se žele usredotočiti na bot lane matchup. Jungler Xun bit će ključ u ovom meču, pogotovo jer ide protiv nekoga kao što je Peanut, koji je poznat kao pokretač tijekom cijele svoje karijere.

GEN vs BLG Predviđanja

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo priuštilo nam je puno iznenađenja koja su izbacila neka od naših očekivanja. Uz to, naša LoL svjetska rang lista snaga još uvijek je donekle relevantna i točna, posebno u gornjoj polovici poretka.

Četvrtfinale Svjetskog prvenstva između GEN-a i BLG-a bit će teško predvidjeti jer obje momčadi imaju potencijal pobijediti jedna drugu, a to će uvelike ovisiti o tome kako će se dvije momčadi pokazati na dan. Na temelju onoga što smo do sada vidjeli i kako je ukupna meta, vjerojatno bih dao prednost GEN-u, posebno s obzirom na to da će imati izbor strane u igri 1.

Ipak, BLG će se moći tijesno boriti u većini igara serije i ne bih se iznenadio da barem jednom pobijede u seriji. 3-1 je ono što predviđam, ali ne bih se iznenadio da odemo na Silver Scrapes.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti