Vijesti

October 27, 2023

Evolucija Clash Royalea: ažuriranja, Esports i rast

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Clash Royale, koji je 2016. godine izdao finski programer Supercell, bio je revolucionarni naslov u industriji mobilnih igara. Ponudio je žanrovski definirano iskustvo igranja koje je bilo jednostavno za igrati i vrlo konkurentno.

Evolucija Clash Royalea: ažuriranja, Esports i rast

Uspon Clash Royalea

Nije iznenađujuće da je Clash Royale brzo stekao popularnost, s prijavljenih 50 milijuna aktivnih korisnika dnevno u 2018. Međutim, pet godina kasnije, postoji zabrinutost oko trenutnog stanja igre.

Trenutno stanje Clash Royalea

Iako točan broj aktivnih igrača nije javno poznat, izvješća pokazuju da Clash Royale još uvijek ima preko milijun korisnika. Ipak, nije na istoj razini popularnosti kao 2018. godine.

Kontroverzna ažuriranja

Jedan faktor koji je razočarao bazu igrača su nedavna ažuriranja igre. 'Ažuriranje za gubitnike' u travnju 2023. dobilo je značajne kritike jer je igru ​​učinilo više pay-to-winom i uklonilo značajke iz omiljenog načina 2v2. Ovo ažuriranje imalo je za cilj povećati broj igrača na putu trofeja, ali je možda pridonijelo padu baze igrača.

Utjecaj ažuriranja

Dok su igrači veterani jako kritizirali ažuriranje, ono možda nije značajno utjecalo na besplatne igrače, koji čine većinu baze igrača.

Esportska scena

Esport scena igre Clash Royale pruža uvid u trenutno stanje igre. U 2018. Svjetsko finale lige Clash Royale doseglo je najveću gledanost od 361 849, što ukazuje na snažan rast igre. Međutim, između 2018. i 2020. gledanost je naglo pala. Ovaj pad može se pripisati zatvorenom franšiznom ekosustavu esporta za Clash Royale, koji je ograničio timsko sudjelovanje.

Povratak otvorenog ekosustava

Srećom, Supercell je 2021. ponovno uveo sustav otvoren za sve, omogućujući većem broju timova da sudjeluju u Clash Royale ligi. Kao rezultat toga, brojke gledatelja pokazale su rast u posljednje dvije godine, pri čemu je izdanje 2022. doseglo najveću gledanost od 228 000 i prosječnu gledanost od 58 000.

Zaključak

Iako Clash Royale možda nije tako popularan kao što je bio 2018., još uvijek ima jaku i odanu bazu igrača. Nedavna ažuriranja i promjene imale su različite učinke na igru, ali povratak otvorenog ekosustava esporta pokazao je obećavajuće znakove rasta. Subjektivno je hoće li Clash Royale umrijeti ili ne, ali jasno je da igra i dalje ima posvećene sljedbenike.

Pročitajte također: Kako doći do žetona za razmjenu u Clash Royaleu

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti