Vijesti

July 14, 2022

Valorant potresa tržište novim izdanjima

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Valorant je vodeća pucačina u prvom licu koju je stvorio Riot Games. Riotov neobičan marketinški plan koji koristi streamere već je postavio više Twitch rekorda. Popularnost je posljedica originalnosti igre i jedinstvene marketinške tehnike Riota zbog koje je Valorant postao izbor za online esport klađenje.

Valorant potresa tržište novim izdanjima

Riot Games cilja kako bi strateške strijelce i e-sportove učinili dostupnim početnicima. Osim toga, davatelj razvija igre kako bi privukao značajnu konkurentsku scenu. Davatelj također nastoji odgovoriti na neke od kritika koje su na žanr iznijeli profesionalni igrači.

Novi agent za igre

Posljednji hrabri agent, Neon, izašao je 2012. Prošlo je dosta vremena otkako je Riot doveo još jednog u igru. Obožavatelji traže sljedećeg lika više od dva mjeseca. Riot Games odlučio je potrošiti neko vrijeme na poboljšanje trenutnog sadržaja u igri, uključujući balansiranje oružja i agenata te ažuriranja karte.

Izvori to kažu Valorant igrači neće morati dugo čekati da vide sljedećeg herojskog agenta u akciji. Novi agent sa sobom donosi neke oštećene talente. Za sada, ovo su sve dostupne informacije o nadolazećem Valorant Agentu, Bounty Hunteru, prema cijenjenim izdavačima igara poput ValorLeaksa.

Ovaj turski lovac na glave imat će gotički i proganjajući ton. Agent će loviti strahove igrača ako ih ne pokopaju. Riotova vizija da ima lika Bounty Huntera koji bi tjeranje neprijatelja na kartama učinio "intimnijim" ostvarila se.

Mogućnosti novog agenta

Sve veća baza obožavatelja agenta također je ukazala na sposobnosti. Sposobnost Prowler poziva izviđačko stvorenje da locira obližnjeg protivnika. Kada se protivnik otkrije, postat će kratkovidni. Ovi dodaci dodaju Valorant tržišta klađenja koja se mogu uključiti na web stranice za online esport klađenje.

  • zaplijeniti: Ova sposobnost ispaljuje kuglu u nebo koja sleti na susjedne agente, vezuje ih i oglušuje ih, te uzrokuje štetu u kratkom AoE radijusu.
  • Pohađati: Ova sposobnost je identična zauzimanja. Samo se kugla vraća na nebo i pretvara se u stražara koji promatranim protivnicima pruža odbijanje traga.
  • Pad noći: Ova sposobnost proizvodi val magle koji ušutkava, prati i uništava sve neprijatelje s kojima dođe u kontakt.

Glavni događaj serije Verizon VCT Game Changers

Ljubitelji esport klađenja sudjeluju u prvenstvu. Nakon vikenda otvorenih kvalifikacija, osam najboljih timova natjecalo se u prvoj velikoj Verizon VCT Game Changers Seriji 2022. Najboljih 8 timova iz otvorenih kvalifikacija nastavilo je na glavni turnir, dvostruku eliminaciju koja je započela 6. travnja. prilika za klađenje i praćenje događaja na popularnim stranicama za esport klađenje.

Veliko finale 9. travnja bilo je najbolje od pet, a sve utakmice su bile najbolje od tri. Ekipe su se natjecale za dio nagradnog fonda i bodove prema kvalifikacijama za Game Changers Svjetsko prvenstvo. Ukupno 410 bodova bit će dodijeljeno 16 najboljih timova u svakoj Verizon VCT Game Changer Seriji.

Nagrade

Cloud9 White i 80 bodova bili su pobjednici izdanja, odnijevši kući 20.000 dolara i 80 bodova. Shopify Rebellion je bio drugi i dobio je 10.000 dolara i 60 bodova. Na trećem, odnosno četvrtom mjestu našli su se Dignitas Female i Counter Logic Gaming Red. Timovi su dobili 7.000 i 5.000 dolara te 50 i 40 bodova.

Gen.G Black i TSM X zauzeli su peto i šesto mjesto, osvojivši 3000 dolara i 30 bodova. Posljednja dva zauzela su 7. odnosno 8. mjesto. VersionX i Dart Monkeys dobili su 1000 dolara i 20 bodova za svoje rezultate.

Majstori hrabrosti

2022 VALORANT Champions Tour je događaj otvaranja tekuće sezone. Za priliku da se kvalificiraju za Masters u Reykjaviku, tisuće timova natječu se u sedam regionalnih VCT natjecanja. Pojedinci zainteresirani za klađenje na ovaj događaj mogu potražiti savjete za klađenje na esports na renomiranim online izvorima. Događaj nudi široku paletu tržišta kupcima.

Događaj je započeo grupnom igrom s dvostrukom eliminacijom u stilu GSL-a prije nego što je prešao na dvostruku eliminaciju s osam momčadi. Četiri najbolje momčadi u grupi su nositelji. ostali su podijeljeni u dvije skupine na temelju nastupa na Challenger eventima i snage svoje regije.
Dvije najbolje momčadi proći će u fazu dvostruke eliminacije, sučevši se s četiri prva nositelja. Online klađenje obično dostiže vrhunac kada igre dosegnu ovu razinu.

Nagrada

Pobjednik će dobiti novčanu nagradu od 200.000 dolara i 750 bodova. Drugoplasirani će dobiti 120.000 dolara i 500 bodova. Treće i četvrtoplasirane momčadi dobit će 85.000 dolara, odnosno 65.000 dolara, te 400 i 300 bodova. Petoplasirani i šestoplasirani timovi dobit će 40.000 dolara i 250 bodova.

Još uvijek postoji šansa za online esport klađenje jer ništa od toga nije potvrđeno jer natjecanje još uvijek traje. Tim FunPlus Phoenixa je posebno dobio 200 bodova. Zbog ograničenja putovanja izazvanih rusko-ukrajinskim ratom, nije se mogla natjecati na Mastersu.

YouTube Streamer je zabranjen

Nakon što je hrabri isječak Tirade izašao u javnost, Valorant YouTube Streamer sa 6,9 milijuna pratitelja je zabranjen. IShowSpeed, YouTuber za igranje i eksperimentalni reper, zabranjen je za Valorant i druge Riot Games naslove. Osim toga, moglo bi mu biti zabranjen pristup YouTubeu jer je degradirao igračicu u Riotovoj taktičkoj pucačini heroj.

IShowSpeed se nakon toga ispričao za svoje postupke. Tvrdio je da je imao loš dan u viralnom videu, što je, čini se, dovelo do zabrane. Iako je situacija brzo riješena, potaknula je raspravu o smeću u igri.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski neuspjeh?
2024-04-13

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski neuspjeh?

Vijesti