Vijesti

March 10, 2022

Počinje nova DPC sezona Dota 2

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Obožavatelji Dota 2 diljem svijeta čeka još jedna uzbudljiva godina jer počinje nova sezona Dota Pro Circuita (DPC). Sezona Valvea počela je 29. studenog 2021. U njoj će se Dota 2 timovi boriti jedni protiv drugih u regionalnim ligama, tražeći ulaznicu za The International (TI).

Počinje nova DPC sezona Dota 2

Nova sezona ima isti format kao i sezona 2021. Umjesto da timovi budu pozvani u TI, pobjednici regionalnih liga po broju bodova će se kvalificirati izravno. Međutim, male promjene dovest će do povećanja broja turnira kako bi se više momčadi pružila prilika za kvalifikacije. Održat će se tri velika, tri regionalna natjecanja i jedno posljednje natjecanje za momčadi koje su izvan kvalifikacijskih mjesta.

Što očekivati u novoj sezoni

Igrači sada imaju još jednu priliku dokazati svoju regionalnu superiornost kada se bore s timovima u svojoj regiji. Obožavatelji također imaju priliku pratiti, podržati ili čak kladiti se na Dotu 2 timovima. Ekipe koje su propustile registraciju sada imaju zastaru.

Nova borbena propusnica

Valve je dodao jedan dodatni kako bi im omogućio dva prolaza u novoj sezoni, gdje navijači i igrači dobivaju samo jedno svake godine. Ovo je odgovor na pandemiju zbog koje je posljednje izdanje The Internationala odgođeno. Ovo će biti dobrodošlo podešavanje za ljubitelje vrlo popularnog natjecanja. 

Nova propusnica bit će objavljena za regionalna izdanja sezone. Propusnica će omogućiti timovima pristup puno lijepih stvari dvaput tijekom sezone. Uobičajena kozmetika, zvona i zviždaljke će biti dostupne.

Osim toga, igra fantasy će biti češća tijekom cijele sezone. Koristeći Valve fantasy kartice, igrači mogu odabrati tjedne popise. Oni će se koristiti za prikupljanje bodova koji povećavaju šanse za dobivanje slađih i većih nagrada uz borbeni prolaz.

Teža konkurencija

S proširenim kvalifikacijskim fondom u novoj sezoni bit će još konkurentnijih momčadi. Posljednju sezonu osvojio je Team Spirit, odijelo na koje se uglavnom gledalo kao na autsajdera. Ove sezone će se očitovati divovi koji se osjećaju prema konačnim pobjednicima. To čini igre još uzbudljivijima za obožavatelje.

Ograničeno prisustvo

Iako se činilo da svijet izlazi iz ograničenja pandemije, otkriće novih varijanti znači da organizatori turnira moraju poduzeti više sigurnosnih mjera. Kapacitet ljudi koji idu na mjesta bit će značajno smanjen. Dokaz o cijepljenju može biti neophodan na nekim mjestima.

Ipak, Dota 2 lige bi trebale ponuditi odgodu u vrijeme kada pandemija želi proširiti mrak. Osim nagrada od 280.000 dolara koje se mogu osvojiti u svakoj regiji, u svakoj regiji treba paziti na uzbuđenje gledanja timova kako se međusobno bore. Obožavatelji se također mogu odlučiti pratiti neke od igara na mreži kako bi smanjili učestalost fizičkog kontakta.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Druga polovica sezone ALGS 2024: Duboko poniranje u fenomen esporta
2024-06-02

Druga polovica sezone ALGS 2024: Duboko poniranje u fenomen esporta

Vijesti