Vijesti

November 17, 2022

eSports, razorna sila u klađenju

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Nema sumnje da je eSports razorna sila na sceni klađenja. Sve više kladionica kladi se na eSport turnire i događaje, dok kladioničari mijenjaju stavove kako bi iskoristili potencijal eSport klađenja. Ali veliko je pitanje što nosi budućnost? 

eSports, razorna sila u klađenju

U ovom pregledu saznajte više o infiltraciji eSporta na scenu online klađenja, čimbenicima koji potiču njegov rast, najnovijim trendovima i još mnogo toga.

Povijest eSports klađenja seže otprilike u 2014. kada su neka mjesta za klađenje počela nuditi tržišta klađenja. Međutim, malo je kockara znalo za eSports, a neki su kladitelji vjerovali da su utakmice namještene.

Klađenje na eSport i eSports u brojkama

Video igre su eksponencijalno rasle u posljednjem desetljeću. Danas je to jedno od najbrže rastućih tržišta, s nedavnim studijama koje pokazuju da je globalno tržište eSporta vrijedilo oko 957,5 milijuna dolara u 2019. i da je preraslo u industriju vrijednu 1,08 milijardi dolara u 2022.

I nije samo eSport ono što raste; Klađenje na eSport također bilježi eksponencijalni rast. Prije deset godina, razgovor se više vrtio oko toga što je eSport kako se kladiti na eSport. Ali danas je klađenje na eSports popularno kao i prije. 

Prema podacima koje je objavio Business Research Insights, industrija klađenja na eSports procijenjena je na 9,749 milijuna dolara u 2021. godini i očekuje se da će rasti po ukupnoj godišnjoj stopi rasta (CAGR) od 13,7% kako bi procvjetala na tržištu od 24,190 milijuna dolara.

Gore navedene statistike jasno pokazuju da je online eSport klađenje velika industrija. Ovo postavlja pitanje, što je potaknulo sporadičan rast klađenja na eSport? Pa, nekoliko faktora stoji iza iznenadnog interesa za eSport među kladioničarima.

Prvo je činjenica da video igre imaju ogroman broj sljedbenika. Najnovija izvješća pokazuju da će do kraja 2022. biti više od 500 milijuna entuzijasta eSporta. Turniri također privlače veliku gledanost, s Free Fire World Seriesom 2021. u vodstvu nakon postavljanja rekorda od 5,41 milijuna gledatelja. Od preko 5 milijuna gledatelja, značajan broj se bavi klađenjem.

Drugi čimbenik je dostupnost operatera klađenja koji nude tržišta klađenja na eSport. Za razliku od prošlosti, mnoga mjesta za klađenje na e-igre danas nude igračima priliku da se klade na vrhunskim eSport natjecanjima i turnirima tijekom cijele godine. 

Neke su renomirane kladionice koje su dodale tržišta klađenja na eSport, dok su druge nova mjesta koja se fokusiraju samo na eSport. Također je vrijedno spomenuti da su neke kladioničarske tvrtke aktivne u ekosustavu eSporta, sponzorirajući timove za eSport.

Ima ih i mnogo turniri i natjecanja održavaju se tijekom cijele godine, tako da igrači ne mogu propustiti kladioničarska tržišta, bilo da se radi o Dota 2 kladioničarskim tržištima, Call of Duty, Valorant, League of Legends itd. Ovi turniri privlače značajne nagradne fondove na koje eSports odjeća stavlja oko.

Možda najveći aspekt koji je oblikovao industriju klađenja na eSport je pandemija. Nakon što su utakmice uživo zaustavljene kako bi se spriječilo širenje Covid-19, eSports je popunio prazninu sada kada se profesionalni sportaši mogu boriti na daljinu.

Budućnost klađenja na eSport

Kao što je ranije spomenuto, klađenje na eSports ima svijetlu budućnost. Sve projekcije pokazuju da će eSport klađenje ostati, iako ne može nadmašiti tradicionalne sportove na kladioničarskoj sceni. Ali već sada nadmašuje virtualne sportove. Dakle, koji su neki od čimbenika koji će oblikovati budućnost klađenja na eSport?

Prvo je rast eSporta. Kako eSports nastavlja rasti, tako će rasti i klađenje na eSports. Još jedan aspekt koji će oblikovati tržište klađenja na eSport jesu partnerstva između ključnih igrača u eSportu i operatera klađenja. Mjesta za eSport klađenje razvijaju inovativne strategije koje ih stavljaju u prvi red na eSport turnirima i natjecanjima.

Bonusi za klađenje na eSport također će igrati važnu ulogu u razvoju klađenja na eSport. Kako bismo ostali ispred konkurencije, eSport kladionice pripremite unosne bonuse i promocije za kladioce na eSport.

Natjecateljska priroda eSporta također će biti ključni pokretač razvoja klađenja na eSport. Danas mnogi obožavatelji eSporta imaju svoje omiljene eSports timove, na isti način na koji timovi u tradicionalnim sportovima imaju tvrdokorne obožavatelje koji ne samo da gledaju kako njihovi timovi igraju, već se i klade na njih.

Na kraju, razvoj kao što su kvote za klađenje na sebe također će potaknuti rast klađenja na eSport sada kada se obični igrači imaju priliku kladiti na sebe. Značajke prijenosa uživo izravno sa stranice za klađenje također znače da igrači mogu pratiti svu akciju, pa čak i kladiti se na utakmice uživo. S druge strane, postoje stranice sa savjetima za eSport klađenje koje nude predviđanja utakmica.

Završavati

To je to, ljudi, sažetak razvoja eSports klađenja i njegove putanje. Trenutačno je klađenje na eSport velika industrija i ne pokazuje znakove usporavanja. 

Očekujte rast industrije u sljedećih nekoliko godina, dominirajući opcije klađenja kao što su virtualni sportovi. Ali u konačnici, nema potencijal nadmašiti tradicionalno sportsko klađenje.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Raging Bolt: The New King of Pokémon VGC metagame
2024-04-10

Raging Bolt: The New King of Pokémon VGC metagame

Vijesti