Vijesti

November 9, 2023

Activisionov tim RICOCHET predstavlja 'Splat' za borbu protiv varalica u Call of Duty

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Activisionov tim RICOCHET radi na uzbudljivim ažuriranjima za anti-cheat motor u pripremi za lansiranje Modern Warfare 3 i sljedeće generacije Warzonea. U nedavnom postu na blogu, obožavatelji Call of Dutyja obaviješteni su o novim značajkama koje dolaze u RICOCHET, s jednom posebnom mehanikom protiv varanja koja se ističe svojom urnebesom.

Activisionov tim RICOCHET predstavlja 'Splat' za borbu protiv varalica u Call of Duty

Predstavljamo "Splat"

Izuzetna značajka ažuriranja zove se 'Splat'. Ova je mehanika osmišljena kako bi igru ​​učinila neigrljivom za varalice petljajući se s njihovim igranjem na duhovit način. Kada se otkrije da igrač vara u predvorju prije igre, naći će se kako iskače iz ulazne ravnine bez padobrana. A ako se varalica otkrije nakon uspješnog postavljanja, njihova će se brzina prilagoditi, što će rezultirati padom od 10 000 stopa koji ih trenutno ubija. To je bizaran, ali učinkovit način obračuna s varalicama.

Sigurnost i učinkovitost

Tim RICOCHET je naglasio da je značajka 'Splat' sigurna i da će se aktivirati samo za otkrivene varalice. Neće se pokrenuti izvješćivanjem na temelju igrača. Ovo je jamstvo važno za održavanje povjerenja igrača u sustav protiv varanja. Zapravo, RICOCHET Anti-Cheat logo je dodan u kill feed kako bi pružio vizualnu potvrdu zaštite sustava u stvarnom vremenu.

Strojno učenje za poboljšanu detekciju

Uz značajku 'Splat', tim RICOCHET koristi strojno učenje za prepoznavanje novih načina varanja u podacima klijenta i poslužitelja. Ova im tehnologija omogućuje aktivno suprotstavljanje abnormalnom ponašanju i zaštitu zajednice od varalica. Analizirajući približno 700 isječaka igranja dnevno, tim RICOCHET radi na borbi protiv stalnog priljeva varalica u zajednicu Call of Duty. Uz pomoć novog 'Replay Investigation Tool', model strojnog učenja može automatski pregledati do 1000 isječaka dnevno, a očekuje se da će taj broj rasti.

Zaključak

Ohrabrujuće je vidjeti Activisionovu predanost rješavanju problema s varalicama u Call of Duty. Uvođenje značajke 'Splat' i korištenje strojnog učenja pokazuju njihovu predanost zaštiti iskustva igranja za legitimne igrače. Iako još ima prostora za poboljšanje, ova su ažuriranja korak u pravom smjeru. Pratite Esports.net za više vijesti o Call of Duty.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
ThunderPick
Bonus 2000 dolara

Najnovije vijesti

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu
2024-04-25

Preko 100 igrača za okršaj u TFT Setu 11, prvom EMEA Golden Spatula Cupu

Vijesti