Vijesti

December 8, 2022

5 najboljih kladioničarskih turnira u esportu 2022

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Esports se širi, a sve više natjecanja i igara uključeno je u tržišta klađenja. Nije iznenađujuće vidjeti da klađenje na esport raste u popularnosti, s obzirom na to koliko su sportska natjecanja postala popularna posljednjih godina. 

5 najboljih kladioničarskih turnira u esportu 2022

The natjecateljska esport scena brzo se širi zajedno s esport industrijom. Postoje značajna esport natjecanja s ogromnim nagradnim fondovima i mnoštvom milijuna obožavatelja. Evo odabira od pet najboljih na koje morate paziti dok druga polovica 2022. prilazi kraju.

Internacionala

International je najveći događaj na Doti 2 raspored i najpopularniji događaj klađenja na esports dostupan na gotovo svim platformama za klađenje na esportove online. S obzirom na to da je većina njegove publike rasprodana i da dio novca od nagrada dolazi od obožavatelja, ne čudi da je nagradni fond ogroman. Najbolji Dota 2 timovi diljem svijeta natječu se u ovom događaju za kraj godine.

Dok se Dota 2 posebno sviđa u Aziji, gdje Kina i Koreja konstantno dominiraju ljestvicom najboljih igrača, međunarodno klađenje provodi se diljem svijeta. Geografski položaj igrača igra veliku ulogu u određivanju najboljih međunarodnih esport kladionica.

Dota Pro Circuit

Prije Dota 2 The International održava se nekoliko natjecanja pod zastavom DPC-a. Sudjeluje 18 timova, a ostalih šest se plasiralo u runde doigravanja u Kini, Južnoj Americi, Zajednici Neovisnih Država, Sjevernoj Americi, Europi i Jugoistočnoj Aziji. Izravne pozivnice za natjecanje u The Internationalu proširene su na prvih 12 timova na DPC poretku.

18 kvalifikacijske ekipe natječu se u dvije skupine po devet momčadi. Format za sve igre je best-of-two Maps. Četiri najbolja sastava iz svake skupine nastavljaju u Gornju skupinu Glavnog događaja, dok timovi od petog do osmog mjesta napreduju u Donju skupinu.

Glavni događaj ima 16 timova koji se natječu u formatu dvostruke eliminacije. Posljednjeplasirani sastav svake skupine ispada. Osam timova natječe se u gornjoj grupi glavnog događaja, a osam dodatnih timova natječe se u donjoj grupi glavnog događaja. 

Za prvu rundu igre Lower Bracket-a koristi se best-of-one format karte. Sve ostale utakmice igraju se u formatu Karte najbolje od tri, osim Velikog finala, koje se igra u formatu Karte najbolje od pet.

Svjetsko prvenstvo u igri League of Legends

Riot Games se održavaju tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci. Turnir kulminira s Svjetsko prvenstvo u igri League of Legends, koji predstavlja vrhunske međunarodne timove. Iako natjecanje League of Legends nema najveći nagradni fond u usporedbi s drugim turnirima, ono ima najviše gledatelja od bilo kojeg esport događaja.

Kako bi se pripremili za ova natjecanja, timovi se natječu u ligama. Zaključak je da se međusobno natječu brojne ekipe iz svih regija. Milijuni ljudi gledat će ovaj događaj, a svake godine postoje mnoge igre i brojni uznemirenja za ljubitelje online klađenja da se uključe u akciju. 

Navijači u svakom kolu mogu pogoditi za koju vjeruju da će osvojiti titulu najbolje momčadi svijeta. Međutim, bit će ključno istražiti savjete za klađenje na esport kako biste donijeli informirane odluke.

CS: GO Majors

Nema mnogo igara koje se mogu pohvaliti profilom kakav ima CS:GO u raznolikom, dinamičnom svijetu esporta. Raspored CS:GO ima više događaja od bilo koje druge natjecateljske igre, uključujući IEM, ESL, ESEA i ad-hoc turnire. Svake se godine održavaju brojna natjecanja visoke razine s milijunima dolara dodijeljenih nagrada.

Čini se da dugovječno natjecanje pucačina iz prvog lica ne gubi na privlačnosti, posebno u Europi. Ova je igra jedna od igara na koje se najviše kladi u esportu na svijetu i domaćin je nekih od najvećih turnira, poput PGL CS: GO Majors. Uzbuđenje je nevjerojatno u vezi s tim koji igrač može napraviti svoj udarac na svakoj mapi.

Intel Extreme Masters

ESL i Valve zajednički proizvode natjecanje Intel Extreme Masters World Championship svake godine od 2006. Natjecanje, koje sponzorira Intel, miješa nekoliko esportova uz CS: GO. Ostali esportovi uključuju Player's Unknown Battlegrounds, League of Legends i StarCraft II. Natjecanja su imala 13 sezona i organizirana su diljem svijeta.

The Six Invitational

Nije bilo mnogo esportova koji su se srušili i preživjeli. Rainbow Six Siege je najpopularniji uspjeh te priče. Nije se očekivalo da će igra uspjeti, ali zbog predanosti kreatora i tone rada, sada je jedan od najpopularnijih esportova na svijetu. 

Six Invitational, jedan od njegovih turnira, još je jedno međunarodno prvenstvo na kojem se natječu najbolji igrači iz svake regije. Ne samo da je uzbudljivo, već podiže ljestvicu s izvrsnim timovima iz izvrsnih organizacija.

Apex Legends Global Series Championship

Apex Legends je Battle Royale koji raste najbrže od svih njih. Gleda ga više ljudi, bilo da se radi o esportu ili o samoj igri. The ALGS bio je vrhunac nekoliko natjecanja prije nego što su se najbolji svjetski timovi natjecali u finalu. 

Iako treća godina još nije proglašena, napetost ostaje kada se ponavlja prvenstvo druge godine. Nedvojbeno će sve više i više kockara pratiti sve vezano uz Apex Legends i njegov esport.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak

Najnovije vijesti

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski neuspjeh?
2024-04-13

Mega Incineroar: promjena igre ili konkurentski neuspjeh?

Vijesti