Ujedinjeno Kraljevstvo

Ljubitelji esporta koriste pamet i hrabrost da kockaju pobjednike u akciji klađenja na esport u Ujedinjenom Kraljevstvu s visokim ulozima. Klađenje na esportove u Ujedinjenom Kraljevstvu (UK) nije samo legalno; vrlo je popularan među ljubiteljima sporta. Zapravo, neki od najvećih brendova u industriji igara skaču na vagonu dok esport klađenje u Ujedinjenom Kraljevstvu raste u dosegu i popularnosti.

Uz značajnu tržišnu vrijednost, klađenje na esport u Ujedinjenom Kraljevstvu i dalje uživa pažnju velikih tvrtki i igrača. Od League of Legends do Dota 2, esport igre privlače značajnu bazu obožavatelja, fenomenalan rast i rekordne nagradne fondove na turnirima.

Ujedinjeno Kraljevstvo
Stranice za klađenje u UK

Stranice za klađenje u UK

Ludilo oko toga tko će pobijediti na velikim međunarodnim natjecanjima izaziva rast esporta i potiče želju da se klađenje uključi na tržište. Evo nekoliko britanskih stranica za esport klađenje, čija je popularnost u Velikoj Britaniji sve veća

Spreadex

S 10 posto tržišta klađenja za širenje klađenja, Spreadex nudi britanskim entuzijastima u esport klađenju niz pogodnosti u okladama Live eSports Gaming.

Virgin Bet

Fleksibilnost plaćanja izdvaja ovu stranicu za klađenje od ostalih. Nudi širok izbor opcija plaćanja, uključujući PayPal za one koji preferiraju popularni digitalni novčanik.

QuinnBet

QuinnBet je popularan izbor među Britancima koji se odluče kladiti na esportove, nudeći izvrstan prijenos uživo za stotine eSports klađenja u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Korištenjem licenciranih online kladionica, Britanci se mogu legalno kladiti. Esports web stranice posvećene kockanju fokusiraju se na video igre kako bi osigurale značajan tržišni udio u industriji koja se stalno širi i razvija. U Ujedinjenom Kraljevstvu britanska industrija klađenja na esport i dalje raste za 8,5 posto godišnje, otvarajući više od 1200 radnih mjesta i pridonoseći gospodarstvu procijenjenim vrijednostima od 12 milijuna funti.

Zbog pozitivnog utjecaja, Britanci promoviraju stranice za esport klađenje u Ujedinjenom Kraljevstvu na svim razinama. Od tehnološkog napretka do regulatorne stabilnosti, rastuća industrija esporta u Ujedinjenom Kraljevstvu ima obilje korporativne i državne potpore kako bi joj pomogla da dosegne svoj najveći potencijal kako se tržište razvija od svojih skromnih početaka do snažnog angažmana obožavatelja.

Stranice za klađenje u UK
Povijest eSports klađenja u Ujedinjenom Kraljevstvu

Povijest eSports klađenja u Ujedinjenom Kraljevstvu

Esports je prošao dug put od Space Invaders turnira 80-ih do nedavnog prodora ESPN-a na tržište. U samo nekoliko desetljeća, industrija je izrasla u tržište od više milijardi funti. Još 70-ih godina prošlog stoljeća, natjecateljski esportovi zaokupljali su maštu igrača. Od tenisa do svemirskih ratova, ranije igre privukle su značajan interes sudionika turnira. Godine 1981. osnovan je prvi svjetski rekorder za igre, Twin Galaxies, koji je pratio rezultate igrača u popularnim video igrama.

Do 90-ih, igre za konzole bile su bijes među entuzijastima koji su bili uronjeni u borbe i video zabavu u pucanju u prvom licu. Tehnologija koja se razvija revolucionirala je igranje, otvarajući udaljenu grupnu igru putem lokalnih mreža (LAN).

Godine 1997. organizatori su pokrenuli profesionalnu kiberatletsku ligu, a igrači esporta uživali su u sve većoj popularnosti, a neki su zarađivali značajne količine novca igranjem i promocijama. Johnathan "Fatal1ty" Wendel jedan je od pionira koji je navodno uvukao više od pola milijuna tijekom svoje igračke karijere.

Rani uspjesi postavili su pozornicu da popularnost esportskog klađenja u Velikoj Britaniji skoči u nebo u nadolazećim godinama. Godine 1999. pokrenut je Counter-Strike koji je postao popularan diljem svijeta. Do 2000. igrači Xboxa igrali su jedni protiv drugih na Halo 2, preteči drugim popularnim video igrama pucačina u prvom licu, poput Call of Duty.

Nedavno

S igračima koji igraju na daljinu s prijateljima i strancima na mreži, industrija nastavlja rasti. Zapravo, sveučilišta diljem Ujedinjenog Kraljevstva integriraju esport u nastavni plan i program. Evolucija esporta u obrazovanje dovela je do pokretanja tečajeva na fakultetskoj razini, obuke za karijeru i timskih natjecanja.

Nedavno se ogroman rast klađenja na esport u Ujedinjenom Kraljevstvu prelio na tradicionalne medije, a istaknute publikacije pokrivaju natjecanja i emitiraju esport programe na glavnim mrežama. Britansko tržište za klađenje na esports prešlo je u mainstream život.

Tijekom posljednjih nekoliko godina, industrija klađenja na esport u Ujedinjenom Kraljevstvu snažno je porasla i nastavlja cvjetati. S većom pokrivenošću velikih publikacija koje se emitiraju na velikim mrežama poput ESPN-a, esport je imao svoj utjecaj i prelazi u mainstream. S očekivanim prihodom od gotovo 6 milijardi dolara do 2027. u odnosu na samo 776 milijuna dolara prije deset godina, globalni rast pokazuje koliko tržište postaje utjecajno za buduće generacije.

Budućnost

Kako britanska industrija klađenja na esport i dalje privlači obožavatelje, budućnost izgleda obećavajuće. Zapravo, Legends World Championships 2021. privuklo je gotovo isto toliko gledatelja koliko i Superbowl. Stručnjaci predviđaju da će do 2023. godine tržište rasti od 15 posto godišnje. U Ujedinjenom Kraljevstvu, stranice za klađenje na esport UK potaknut će eksponencijalni rast u kreativnim i digitalnim industrijama, čineći 8 posto globalnog tržišta klađenja na esport UK.

Za ustanove za klađenje, ekstremni rast donosi znatan prihod od obožavatelja koji su željni dodati još više uzbuđenja igranju i gledanosti. Globalni brendovi donose legitimitet tržištu. Na primjer, Levi, Marvel Entertainment i Red Bull ulažu milijune u sponzoriranje timova i turnira.

S gotovo 460 milijuna globalnih i očekivanim povećanjem na gotovo 650 milijuna do 2023., popularni igrači esporta privlače baze obožavatelja željnih kladiti novac na česte pojedinačne i timske pobjednike.

Kladionici imaju niz opcija klađenja. Od jednostavnog klađenja na utakmice do složenijih oklada, kockari mogu odlučiti kombinirati mnogo oklada ili okladiti se na kupon za akumulator, što je rizičnija ponuda. Specifičnije opcije klađenja omogućuju igračima da se klade na to koji timski igrač registrira najveći broj ubojstava ili osvoji kartu u Counter Strike-Global Offensive. Promatranje utakmica uživo pomaže kladionicima da odaberu oklade za klađenje u igri.

Kako tržište klađenja ostaje u korak sa širokom popularnošću esporta, regulatori rade na osiguravanju sigurnosti za milijune Britanaca koji se klade na esport igre.

Povijest eSports klađenja u Ujedinjenom Kraljevstvu
Jesu li kockarnice legalne u Ujedinjenom Kraljevstvu?

Jesu li kockarnice legalne u Ujedinjenom Kraljevstvu?

Kladionici u Ujedinjenom Kraljevstvu moraju provjeriti licencu kladionice kako bi se uvjerili da posluje legalno. Web stranica obično pretežno prikazuje informacije o svojoj licenci za igre na početnoj stranici i odjeljku pomoći. Kako bi se osiguralo da se kladitelj zakonito kladi, ključno je locirati podatke o licenci prije otvaranja mrežnog računa kod određene sportske kladionice u UK-u.

Budući da je klađenje na esport u ranoj fazi u usporedbi s drugim sportskim klađenjem, kao što su konjske utrke, nekoliko web-mjesta nudi web stranice za klađenje na esport u Ujedinjenom Kraljevstvu bez dobivanja odgovarajuće licence za rad.

Zakoni

Da bi tvrtka nudila klađenje na esport u Ujedinjenom Kraljevstvu, njezini menadžeri moraju dobiti licencu British Gambling Commission. Od 2005. Zakon o kockanju regulira komercijalno klađenje u Ujedinjenom Kraljevstvu, uključujući lutriju. Ako kladitelj ne može pronaći informacije o licenci, trebao bi istražiti druge ustanove za esport igre koje su ispravno licencirane i rade legalno.

Komisija ima stroge zahtjeve za odobrenje. Ustanove moraju dokazati da ne manipuliraju koeficijentom utakmice kako bi osigurale pošteno klađenje za sudionike. Zabranjeno je klađenje s vlasništvom sportskih kladionica, kao što su avatari. Korištenje zakonitog sredstva plaćanja osigurava da kuća ne iskoristi prednost kladitelja.

Objekti s licencom moraju provjeriti identifikaciju igrača s identifikacijskim dokumentom koji je izdao državni organ, kao što je putovnica ili vozačka dozvola. Identifikacija sprječava maloljetnike od sudjelovanja u kockanju i štiti igrače od prevaranata.

Jesu li kockarnice legalne u Ujedinjenom Kraljevstvu?
Omiljene igre igrača Ujedinjenog Kraljevstva

Omiljene igre igrača Ujedinjenog Kraljevstva

Tijekom godina, esportske igre nastavile su se razvijati. Od 2010. online borbene igre za više igrača privlače milijune sljedbenika. Stavljajući dva tima s pet igrača jedan protiv drugog, suigrači koriste strategiju, vještinu i elemente igre kako bi pobijedili protivnika. Svaki igrač kontrolira karakter koji postaje jači, surađuje s članovima tima i pokušava pobijediti neprijatelja.

Od League of Legends do Dota 2, bitke za više igrača rastu u popularnosti. S više od 115 milijuna registriranih računa igrača League of Legends je lider u igrama. Do 2019. Dota 2 je također uživala značajnu popularnost s međunarodnim nagradnim fondom od više od 34 milijuna dolara, u usporedbi s nagradnim fondom Lige od 6 milijuna dolara.

Dodatne igre koje uživaju popularnost u Velikoj Britaniji uključuju CS:GO, Rocket League, Fortnite, Overwatch i Valorant. Pojedinačno i zajedno, ove igre utječu na način na koji se igrači međusobno surađuju i potiču već popularno tržište privlačeći milijune sponzorstava i nagrada od velikih korporacija.

Kako esportski timovi i organizatori upravljaju jakim i rastućim internetskim zajednicama, digitalni streaming putem YouTubea, Twitcha i drugih platformi postaje glavni način distribucije za esport natjecanja. S gotovo 5 milijardi redovitih korisnika interneta i više od 50 milijardi tržišta online kockanja, natjecanja u esportu tek trebaju dosegnuti puni doseg, prihod i potencijal u Velikoj Britaniji.

Omiljene igre igrača Ujedinjenog Kraljevstva
Načini plaćanja u Ujedinjenom Kraljevstvu

Načini plaćanja u Ujedinjenom Kraljevstvu

Kako sve više kladioničara sudjeluje u klađenju na esport u Ujedinjenom Kraljevstvu, pouzdani načini plaćanja nude opcije za financiranje računa za sportske kladionice. Evo nekoliko opcija koje web-mjesta za esport klađenje u Ujedinjenom Kraljevstvu nude kockarima koji se klade na digitalno.

Kreditne kartice

MasterCard i Visa su vrlo cijenjeni brendovi, koji obe nude sigurne opcije plaćanja. Ustanove za klađenje na esport u Ujedinjenom Kraljevstvu dopuštaju korisnicima da uplate depozite kreditnim i debitnim karticama zbog dokazane sigurnosti i pogodnosti za klijente. Globalne sigurnosne mjere osiguravaju da su igrači zaštićeni prilikom polaganja sredstava za klađenje na esport u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Neteller

Neteller je popularan e-novčanik koji britanske esportske ustanove široko prihvaćaju za polaganje sredstava i podmirenje dugova za obveze klađenja. Poznat po trenutnim transakcijama, e-novčanik nudi obeštećeno, sigurno financiranje. Uz jednostavan postupak registracije, kladitelji mogu koristiti 22 različite valute kada sigurno polažu novac za okladu.

Skrill

Skrill je e-novčanik koji je popularan zbog svojih robusnih sigurnosnih značajki i jednostavnosti korištenja. Kladionike također privlače razumne naknade platforme, pružajući korisnicima jeftine i besplatne usluge. Slijedeći stroge propise Uprave za financijsko ponašanje, Skrill ewallet pomaže entuzijastima esporta da sigurno klade novac na internetu.

PayPal

Međunarodno priznata robna marka, PayPal nudi Britancima iste pogodnosti i funkcije koje su ewallet učinile globalno popularnim. Iako neki igrači mogu preferirati kreditne kartice, PayPal nudi kladionicima siguran način korištenja kreditne kartice bez da je daju na web-mjesto za online esport klađenje u Velikoj Britaniji. Kladionici se registriraju za PayPal dajući platformi podatke za provjeru identiteta.

Načini plaćanja u Ujedinjenom Kraljevstvu
Često postavljana pitanja

Često postavljana pitanja

Ljubitelji esporta i kladionici traže odgovore gdje i kako se kladiti. Evo odgovora na nekoliko često postavljanih pitanja. Odabir kladionice i uplata sredstava prvi je korak za kladionike koji odluče sudjelovati u klađenju na esport, jednom od najbrže rastućih svjetskih tržišta.

Što je eSports klađenje?

Budući da je esport tržište vrijedno više milijardi dolara, njegova popularnost svakodnevno raste. Kockari se pridružuju redovima esport entuzijasta. Profesionalni igrači bore svoje vještine jedni protiv drugih kako bi osvojili milijune godišnje nagradne igre.

U isto vrijeme, kladitelji se klade na to koji igrač ili tim ima najbolju mentalnu oštrinu i stručnost u igri da prevlada. Koristeći digitalni novčanik, kladitelji stavljaju novčane oklade na esports timove i pojedinačne igrače. Ako je kockar točan, može dobiti isplatu, u skladu s koeficijentom dostupnim u trenutku oklade.

Kako odabrati kladionicu?

Istraživanje licenciranih kladioničarskih ustanova najbolji je način odabira online kladionice. Većina kladionica ponudit će atraktivne poticaje za registraciju novih kladioničara. U Ujedinjenom Kraljevstvu kladionice moraju pokazati dokaz o licenciranju. Pažljivo pročitajte uvjete, kvote i promocije web stranice. Usporedite različite web stranice dok pažljivo čitate online recenzije.

Ograničenja se odnose na određene promocije. Uobičajeno je da kladionici koji ne čitaju sitna slova krivo razumiju uvjete vezane uz bonuse i poticaje. Vjerojatnije je da će licencirani objekti slijediti utvrđene zakone, pravila i smjernice. Prije polaganja sredstava provjerite je li kladionica licencirana.

Je li sigurno uplatiti novac kod eSport kladionice?

Nelicencirane kladionice nisu sigurne. Provjerite je li web-mjesto licencirano od strane Britanske komisije za kockanje. Komisija se pridržava strogih propisa u odobravanju kockarskih objekata. Licencirana platforma hrabro će prikazati dokaz licence na početnoj stranici. Ako nije siguran, kladitelj može kontaktirati Komisiju kako bi potvrdio da li UK esports klađenje zakonito posluje.

Stvara li kockanje u eSportu ovisnost?

Kao i sve aktivnosti kockanja, stručnjaci preporučuju da sudionici, koji klade novac na esport mečeve, timove, igrače i ishode, odaberu samokontrolu ponašanja u klađenju. Prepoznajte znakove upozorenja prekomjernog kockanja, uključujući nemogućnost prestanka kockanja ili klađenja više nego što si igrač može priuštiti da potroši. Licencirane stranice za klađenje na esport u Ujedinjenom Kraljevstvu mogu posjetiteljima ponuditi informacije o organizacijama koje pomažu problematičnim kockarima.

Često postavljana pitanja