Najpopularnije kladionice eSporta u Turska

U Turskoj je klađenje strogo ograničeno. No, osim toga, Turci i dalje diskretno kockaju online. Online esport klađenje je privuklo sve veću pozornost posljednjih godina jer industrija video igara nastavlja rasti. Omjeri raspodjele prihoda od igara i klađenja operatera i trgovaca poboljšavaju se kako se uvode nove i jedinstvene igre i aktivnosti klađenja. Igrači bi trebali biti oprezni i istraživati kako ne bi došlo do sudara s agencijom za provođenje zakona o klađenju.

Iako igrači imaju pristup raznim tržištima klađenja, na nekim igrama nemaju pristup cijelim tržištima klađenja. Kladionici možda neće moći kladiti na regionalne igre koje se održavaju u drugim zemljama zbog nedostupnosti licenciranih pružatelja usluga. Čak i web stranice kojima je dopušteno raditi u Turskoj moraju slijediti stroga pravila, a igrači se moraju nositi s istim ograničenjima, kao što su ograničeni koeficijenti klađenja na ograničene igre.

Najpopularnije kladionice eSporta u Turska
Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserLuka NovakLocaliser

Korisnici, međutim, mogu koristiti popularne VPN usluge kako bi zaobišli ove probleme. Međutim, može se pojaviti nekoliko poteškoća prilikom pokušaja prijenosa sredstava ili povlačenja s kladionica. Savjetuje se izuzetan oprez pri rukovanju s njima. Igrači koji se klade na esport online trebali bi kao prioritet tražiti esport kladioničara koji ima vrlo jasna pravila protiv prijevara i puno enkripcija kako bi bili sigurni da su njihove transakcije sigurne i sigurne.

Section icon
Povijest klađenja na esport u Turskoj

Povijest klađenja na esport u Turskoj

Iako su se mnogi Turci protivili kockanju, niz zakonskih promjena omogućio je legalizaciju nekoliko kockarnica i klađenja na konjske utrke. Godine 1984. zastupnici su odobrili izmjene zakona koje su klađenje na konjske utrke učinile legalnim, a kockarnice su legalizirane 1990. godine.

Promjena u pozicijama zakonodavca trajala je samo nekoliko godina, a 1996. godine vlada je počela pojačavati kontrolu nad kockarnicama na kopnu. Osim toga, donesena su nova pravila koja uređuju isplatu dobitnika. Te se godine raspravljalo o ideji gašenja kockarnica, a nakon što su se mnogi složili, ideja je ponovno pokrenuta 1998. godine.

Online klađenje nije promaklo pozornost zakonodavaca, a takve su aktivnosti zabranjene 2006. Međutim, vladini napori da spriječi Turke da se klade na internetu nisu doveli do željenih rezultata. Kao rezultat toga, zastupnici su došli na ideju da pooštre kontrolu nad radom takvih kladioničara i povećaju kazne za prekršitelje.

Esports danas u Turskoj

Uz toliki broj esportskih kladionica dostupnih u 2018., postoji mnogo operatera koji pokrivaju najveće svjetske gaming događaje. Uz toliki izbor, jedan od izazova je odlučiti se za odgovarajuću stranicu za klađenje kojoj ćete vjerovati i cijeniti klađenje na Esports. Dok pregledava davatelja, među prvim stvarima koje bi igrač trebao potražiti jest ima li djelotvornu dozvolu od renomiranog regulatora. Prilikom klađenja na esport uvijek idite na najbolja web mjesta za klađenje na esport u Češkoj. Ako kladionica opslužuje zemlje koje nisu regulirane, korisnici bi se mogli suočiti s pravnim problemima nakon klađenja i podizanja ili polaganja novca.

Povijest klađenja na esport u Turskoj
Budućnost esport klađenja u Turskoj

Budućnost esport klađenja u Turskoj

Dok su kockarnice i automati za igre na sreću strogo zabranjeni u Turskoj, turska vlada regulira mnoge oblike kockanja, kao što su lutrija, konjske utrke i online sportsko klađenje. Licencni ugovori koje je izdala turska vlada reguliraju kockanje na daljinu. Ovi monopoli mogu izgledati popularni, ali često su njihov jedini izbor za turske kladioničare i sportske kladioničare.

Turska se sada pokušava uskladiti s politikama i smjernicama EU dok nastoji postati službena članica EU. Ovo je korak u pravom smjeru za turske ljubitelje esporta. Turska vlada je 2019. raspisala natječaj za rad pari-mutuel klađenja i klađenja s fiksnim koeficijentima u svoje ime. Proći će neko vrijeme prije nego što turski igrači dobiju više prava i opcija za klađenje, pa će se u međuvremenu morati osloniti na najbolje knjige o esportu, čak i ako se nalaze izvan Turske.

Ide li Turska u smjeru legalizacije ili se udaljava od nje?

Turska čini korake ka popuštanju svojih propisa o kockanju. Ministar financija rekao je novinarima u intervjuu u siječnju 2018. da će turski regulatori raditi u 2018. na izjednačavanju uvjeta za turske operatere klađenja. Međutim, odbio je dati bilo kakve konkretne prijedloge za ta poboljšanja koja bi se trebala napraviti.

Nedavno je država povećala poreznu stopu koja se primjenjuje na aktivnosti kockanja na 20%, s 10%. To ukazuje na to da vlada možda ublažava svoj stav zadržavanjem visokih poreznih stopa. Svako poboljšanje mora biti u skladu s državnim propisima. U Turskoj su financijske transakcije strogo regulirane. Bilo legalno ili ilegalno, igrači su obvezni platiti porez na svu dobit od klađenja. Turska još nije dala službenu izjavu o kriptovalutama kao što je bitcoin.

Budućnost esport klađenja u Turskoj
Jesu li kasina legalna u Turskoj?

Jesu li kasina legalna u Turskoj?

Kockanje u Turskoj je strogo regulirano. Zakonodavci su se tijekom godina mijenjali iz jedne krajnosti u drugu, s razdobljima kada je nametnuta zabrana u cijeloj zemlji, a u nekima su neke aktivnosti kockanja bile dopuštene. Građanima je dopušteno klađenje na sport prema važećem zakonodavstvu zemlje, koje zabranjuje većinu oblika kockanja, sve dok koriste usluge državne platforme za klađenje IDDAA. Nadalje, stanovnici zemlje imaju pristup raznim aktivnostima, uključujući igre na sreću. Primjeri su numeričke igre, lutrija, nagradne igre ili igre s instant dobitkom.

Tursko esportsko zakonodavstvo

Važno je napomenuti da zakonodavstvo o kockanju u zemlji ne pravi razliku između kockanja izvan mreže i online kockanja, već se koncentrira na aktivnosti klađenja općenito. Kao rezultat toga, bez obzira na to kako kladitelji radije stavljaju svoje oklade, opća definicija kockanja vrijedi u svakom trenutku.
Unatoč strogim ograničenjima, turskom narodu nije potpuno zabranjeno sudjelovati u aktivnostima kockanja. Neke vrste klađenja i kockanja nisu izričito spomenute u zakonima zemlje, ali su još uvijek regulirane njima.

Vrijedi napomenuti da su legalno i ilegalno kockanje zasebno regulirano. Igre na sreću regulirane su Uredbom br. 320, kojom se uređuje Nacionalna uprava lutrije. S druge strane, nogomet i ostali sportovi i Zakon o klađenju odnose se na dio zakona koji regulira sportsko klađenje. Također je legalno i samostalno se kladiti na konjske utrke, a Zakon o konjskim utrkama regulira ovu vrstu kockanja.

Jesu li kasina legalna u Turskoj?
Kladionice djeluju u Turskoj

Kladionice djeluju u Turskoj

Zakoni europske zemlje koji se odnose na oporezivanje, fondove i javne naknade koje se naplaćuju za igre na sreću koriste se za praćenje aktivnosti kockanja u zemlji. Ostala pravila koja reguliraju kako igre na sreću, klađenje na konjske utrke i sportsko klađenje uključuju Zakon o elektroničkim komunikacijama, Zakon o internetskom emitiranju i borbu protiv kaznenih djela počinjenih putem internetskog emitiranja.

Svi oblici kockanja su ilegalni u Turskoj osim onih koji su izuzeti i ne postoji značajna razlika između offline i online klađenja. Vrijedi napomenuti da je Turska prva zemlja koja progoni operatere koji ne samo da krše pravila pružanjem usluga diljem zemlje, već ciljaju i na njezine građane. Za osobe koje krše zakon vjerojatno će biti naplaćene novčane kazne, a bankari i ljudi koji vode kockarnice i sobe za poker mogli bi biti u zatvoru.

Zbog strogih i zabranjenih mjera donesenih 2007. godine, ljubitelji kockanja u zemlji bili su ograničeni na samo jedno mjesto za klađenje. Državna sportska kladionica, IDDAA, trenutno je jedina kladionica kojoj je dopušteno da služi građanima zemlje. Nakon što je Turska zabranila nedržavno online kockanje, neki operateri su prkosili zakonu i nastavili primati oklade od turskih državljana.

Važni zakoni i pravila o klađenju u Turskoj

Država je 2006. zabranila online kockanje. Nadalje, pooštrio je ta ograničenja 2013. kada je Turska postala među prvim zemljama koje su ciljale pojedinačne kockare. Prema ovim pravilima, osoba za koju se otkrije da koristi uslugu kockanja na mreži koja nije državna tvrtka za sportsko klađenje IDDAA riskira kaznu do tri tisuće turskih lira (600 dolara). Davatelji usluga, kao i financijske institucije koje omogućuju ove aktivnosti kockanja, mogle bi se suočiti s oštrim kaznama, koje bi mogle uključivati i zatvorsku kaznu.

Jedna velika europska kladionica izvijestila je da je Turska činila gotovo četvrtinu njenog cjelokupnog poslovanja nakon što su nove politike stupile na snagu. Sve dok zemlja nema zakon protiv toga, mnoge poznate češke kompanije za esport klađenje u drugim zemljama nastavljaju uzimati turske kockare.

Kladionice djeluju u Turskoj
Omiljene igre turskih igrača

Omiljene igre turskih igrača

Esports klađenje uključuje pojedince klađenje na ishode lokalnih ili međunarodnih natjecanja u nadi da će dobiti određeni iznos novca od pružatelja klađenja. Zbog brojnih pravila koja reguliraju industriju online kockanja u Turskoj, kockari ponekad imaju problema s polaganjem sredstava na svoje račune za esport klađenje. U većini slučajeva, kada pokušavate obaviti transakcije putem web-mjesta povezanih s klađenjem, odbijeni su popularni načini plaćanja, kao što su kreditne kartice, bankovni prijenosi i bankovni prijenosi.

Kako bi uspješno, učinkovito i pristupačno financirali svoje račune za klađenje u esportu, većina stanovnika Turske sada je prisiljena koristiti e-novčanike, pa čak i kriptovalute. Na temelju načina koji koristite za financiranje svog računa za esport klađenje, proces je obično jednostavan i brz. Igrač bi, međutim, trebao istražiti davatelja usluga koji će imati način plaćanja koji će mu odgovarati.

Raznolikost opcija klađenja

Ljubitelji mogu birati između raznih tržišta esporta. Kako bi korisnicima pružili najviše opcija za klađenje, većina popularnih esport kladionica koje nude koeficijente na esport igre pokrivat će velika esport natjecanja, manje regionalne kvalifikacije, a ponekad i male utakmice. Za početak, kladitelj bi trebao potražiti pristojnu, ovlaštenu stranicu davatelja usluga koja će nuditi klađenje na esport i, na neki način, prihvaćati turske igrače.

Preporuča se da se igrači prijave na dvije ili više kladioničara, ako je moguće, kako bi im omogućili usporedbu koeficijenata i osigurali najbolju moguću vrijednost kada daju okladu. Postoji mnogo dobrih stranica za klađenje na esport, ali 1xBet, ComeOn, Betway i 22Bet su najbolji. Dota 2 turniri, Call of Duty, CS: GO, FIFA, Heroes of the Storm, Fortnite, League of Legends i StarCraft II vrlo su popularne esport igre za turske igrače.

Omiljene igre turskih igrača
Načini plaćanja u Turskoj

Načini plaćanja u Turskoj

Esports kladionice koje prihvaćaju Jeton i WebMoney iz Turske. Jeton je digitalni novčanik koji korisnicima omogućuje trenutne uplate i isplate bez plaćanja previsokih naknada. Također omogućuje sportskim kladionicama plaćanje bez otkrivanja svojih financijskih podataka na mreži, što objašnjava zašto je tako popularan.

WebMoney je još jedna opcija plaćanja koju mnogi turski kockari radije koriste kada se klade na esport putem interneta. Obično je dostupan i za nadopunjavanje i za isplate, što doprinosi praktičnosti ovog načina plaćanja.

Prepaid bonovi postaju sve popularniji među turskim kockarima, a to nije samo zbog ograničenog raspona opcija koje su im dostupne. Paysafecard je a način plaćanja koji morate isprobati za esports kladioničare iz raznih razloga, od kojih je jedan brzina kojom se transakcije dovršavaju.

Drugi razlog zašto ljubitelji kockanja radije koriste prepaid Paysafecard bonove je visoka razina sigurnosti koju pružaju. Imajući to na umu, vrijedi napomenuti da ovaj način plaćanja ne služi uvijek kao opcija gotovine i da je maksimalni iznos depozita obično niži.

Kada se kockate na mreži, od ključne je važnosti imati sigurne i sigurne opcije plaćanja. Većina online kladionica podržava ove isprobane i istinite metode.

Načini plaćanja u Turskoj
Često postavljana pitanja

Često postavljana pitanja

Je li klađenje zabranjeno u Turskoj?

Ne, kockanje je dopušteno u zemlji. Međutim, sve aktivnosti kockanja strogo su regulirane.

Je li legalno klađenje korištenjem kriptovaluta u Turskoj?

Zemlja tek treba zauzeti stav o kriptovalutama. Kao rezultat toga, mnoge online kladionice sada prihvaćaju Bitcoin, Ethereum i druge popularne kriptovalute kao načine klađenja.

Ima li puno klađenja na esport u Turskoj?

U zemlji je konkurentsko tržište igara eksplodiralo u popularnosti. Kupci hrle na stranice za klađenje esporta zbog svoje novostečene slave.

Mogu li se kreditne kartice koristiti za plaćanje klađenja na esport u Turskoj?

Mogućnosti polaganja i isplate za sportske kladionice su vrlo ograničene, a kreditne i debitne kartice nisu najbolji izbor za turske kockare.

Je li moguće kladiti se na esport u Turskoj putem bankovnog prijenosa?

Bankovni transferi nisu najbolja opcija dostupna kladionicima. Rizično je koristiti bilo koji od ovih načina plaćanja zbog strogih pravila Agencije za bankarstvo i nadzor (BRSA).

Je li moguće koristiti međunarodne stranice za esport klađenje u Turskoj?

Plaćanje i blokiranje IP-a su dvije metode koje koriste vlasti. To je u skladu sa zahtjevima Zakona o internetskom emitiranju i sprječavanju kaznenih djela počinjenih putem internetskog emitiranja. S druge strane, igrači bi mogli koristiti dobro poznate VPN aplikacije kako bi sami zaobišli ova ograničenja, ali bi morali riskirati.

Često postavljana pitanja