Evil Geniuses

November 23, 2023

Priča se da će zli genijalci napustiti industriju esporta: potencijalni utjecaj i financijski izazovi

Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Nedavno su se pojavile tvrdnje koje sugeriraju da se Evil Geniuses, istaknuta esport organizacija, možda sprema napustiti industriju. Ove tvrdnje, koje su iznijeli 'insajderi iz industrije', objavljene su u Sports Business Journalu. Nagađanja su nastala nakon što su se Evil Geniuses odlučili povući iz LCS-a (League of Legends Championship Series). Navedeno je da je organizacija aktivno pokušavala prodati svoj esports odjel, ali do sada nijedan kupac nije pokazao interes.

Priča se da će zli genijalci napustiti industriju esporta: potencijalni utjecaj i financijski izazovi

Potencijalni utjecaj

Iako je važno napomenuti da su ove tvrdnje trenutno neprovjerene, ako su istinite, mogle bi imati značajne implikacije na esport industriju. Evil Geniuses dugo je prisutan u esportu od ranih 2000-ih i sudjelovao je u raznim esport disciplinama.

Zabrinutost za zle genije

Evil Geniuses nedavno su postigli uspjeh osvojivši turnir VALORANT Champs i osvojivši prvo mjesto, zajedno s nagradom od milijun dolara. Međutim, postoji zabrinutost oko budućnosti organizacije. Raspustio je svoj Dota 2 popis, koji je bio smješten u Južnoj Americi, a postoje neizvjesnosti oko njegovih timova u Counter-Strike 2 i VALORANT.

U članku u Sports Business Journalu nisu navedeni konkretni detalji, ali je istaknuta očita namjera Evil Geniusesa da proda svoj esports odjel, bilo u cjelini ili u dijelovima.

Financijski izazovi

Potencijalni odlazak Evil Geniusesa iz esporta mogao bi biti rezultat izazovne ekonomske situacije u industriji. Ove godine su se pojavila izvješća koja sugeriraju da se organizacija suočila s financijskim poteškoćama i da je radila s ograničenim brojem osoblja.

Utjecaj na industriju

Ako Evil Geniuses doista napusti esport scenu, to bi bio značajan udarac industriji. Ove godine već smo vidjeli brojna otpuštanja, zatvaranja organizacija i propala partnerstva. Odlazak istaknute organizacije poput Evil Geniuses dodatno bi naglasio probleme s kojima se suočava esport.

Za više ažuriranja o industriji esporta posjetite Esports.net.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Druga polovica sezone ALGS 2024: Duboko poniranje u fenomen esporta
2024-06-02

Druga polovica sezone ALGS 2024: Duboko poniranje u fenomen esporta

Vijesti