Poredak najboljih eSport kladionica s American Express

American Express (Amex) je među 5 najprihvaćenijih kartica u svijetu. Online trgovci koji prihvaćaju MasterCard i Visu vjerojatno uzimaju American Express. Ovaj način plaćanja prevladava u turističkim destinacijama. Dok su glavne bankovne kartice specijalizirane za kreditne ponude, American Express nudi dodatne usluge kao što su putnički čekovi i osiguranje.

Posljedično, stekao je naklonost među hobistima, uključujući kockare. Mnoge platforme za klađenje na esports imaju partnerstva s Amexom kako bi služile igračima koji imaju ovu karticu. Trend je omogućio American Expressu da uđe na popis najpoželjnijih metoda transakcija za klađenje na esportove.

Poredak najboljih eSport kladionica s American Express
Luka Novak
WriterLuka NovakWriter
Fact CheckerTomas NovakFact Checker

O American Expressu

AmEx je osnovan 18. ožujka 1850. u New Yorku. Tvrtka je specijalizirana za kartično plaćanje i usluge putovanja. 1958. godine predstavili su prvu American Express karticu i od tada inoviraju svoju ponudu. Oni pružaju prepaid kartice, poklon kartice, kreditne kartice, poslovne kreditne kartice, korporativne programe, potvrde o depozitu (CD) i štedne račune.

Je li American Express popularan?

U početku je American Express surađivao s američkim online trgovcima, no danas su njihove usluge dostupne u više od 160 država i teritorija diljem svijeta. Od 2020. godine tvrtka je zabilježila oko 10,6 milijuna trgovaca samo u SAD-u. American Express nudi Platinum Card i druge vrhunske ponude kao što su usluge vratara. Tvrtka također izdaje neputničke kartice uz niske godišnje naknade. Većina Amex kartica dolazi s unosnim nagradama po potezu.

Uz reputaciju izvrsnosti, Amex se preporučuje za esport kockanje. Transakcije su zaštićene naprednom sigurnošću kartice kao što je identifikacijski broj kartice (CID). Bilo koja American Express esports stranica ponosno prikazuje AmEx logo u odjeljku blagajne.

Drugi način da saznate je li ovo način plaćanja prihvaćeno je oslanjanje na stručne prijedloge objavljene na ovoj stranici. Amex kartice zarađuju dodatne bodove za svoju mobilnu upotrebljivost. Aplikacija favorizira kladionike koji preferiraju klađenje putem svojih pametnih telefona.

Korištenje American Expressa u internetskim kladionicama

American Express Bank je isključivo online banka i dopušta povezivanje Amex kartica sa štednim računom. Vlasnici kartica mogu se povezati i s drugim vanjskim bankovnim računima. Ali povezani računi moraju biti osobni i aktivni, s istim imenom na Amex kartici.

Prilikom povezivanja na vanjski bankovni račun, korisnik će morati dostaviti svoj broj računa i broj usmjeravanja. Kockari uživaju u višim transakcijskim ograničenjima kada financiraju svoje oklade putem Amexa, omogućujući im pristup VIP ponudama koje eSport platforme redovito objavljuju.

Kako napraviti depozit putem American Expressa

Nevjerojatne brzine obrta i jednostavnost obrade idu ruku pod ruku s American Express depozitima koji se odvijaju na sljedeći način.

 1. Registrirajte se na jednoj od najboljih American Express kladionica
 2. Prijeđite na odjel za bankarstvo/plaćanja/blagajnu
 3. Potražite Amex logo među ponuđenim opcijama plaćanja i kliknite na njega
 4. Za prvi depozit, stranica će tražiti broj Amex kartice
 5. Odaberite zemlju (iz koje kladionica djeluje)
 6. Unesite iznos gotovine koji želite staviti kao depozit
 7. Slijedite upute za OTP i dvofaktorsku provjeru
 8. Kliknite Pošalji i novac će se odmah prebaciti

Prije prijenosa ključno je provjeriti limit depozita kladionice jer se razlikuje od stranice do stranice. Amex naplaćuje između 2,5% - 3,5% iznosa depozita. Vrhunske American Express kladionice ne naplaćuju naknade za depozite jer su transakcije temeljne za rast njihovih stranica.

Mnogo puta eSport operater plaća prijenos. Kladionice često nude posebne bonuse za korištenje American Expressa. To se može dogoditi ako platforma plaća niže naknade za podršku ovom načinu plaćanja.

Kako izvršiti isplatu putem American Expressa

American Express isplate u online kladionicama su prilično rijetke. Sasvim je u redu podizati dobitke putem mobilnog telefona. Evo što je potrebno za isplatu novca.

 1. Kliknite gumb za isplatu u odjeljku blagajne
 2. Odaberite American Express za isplatu
 3. Unesite koliko želite povući
 4. Dovršite provjeru
 5. Kliknite gumb za slanje

Isplate nisu trenutne, ali su relativno brže od većine kreditnih kartica. Vrijeme povlačenja razlikuje se od jedne do druge kladionice. No, novac bi trebao biti dostupan igraču u roku od 24 sata od odobrenja od strane kladionice. Naknade za isplatu određuju eSports kladionica i točna vrsta Amex kartice koja se koristi.

Ako American Express eSports kladioničar ne podržava izravna povlačenja na Amex kartice, na raspolaganju će biti različite metode. Bilo da se radi o kreditnoj kartici, e-novčaniku, eChecku ili izravnom bankovnom prijenosu, uvijek postoji prikladno rješenje. Kupci moraju otvoriti račun kod ovih pružatelja usluga i prenijeti dobitke iz kladionice.

Prednosti i nedostaci American Expressa

Od vrhunske online zaštite do putnog osiguranja, Amex kartice su poznate po velikim pogodnostima. Nude bonus bodove koji se mogu zamijeniti za gotovinu prilikom kupovine kod određenih prodavača.

Amex kreditna kartica koristi tehnologiju čipa koja se redovito ažurira. Ovo je sigurnija opcija od tipične magnetske trake ugrađene na stražnjoj strani većine kartica. S druge strane, American Express ne nudi kompletne bankovne usluge, a klijenti ne mogu otvoriti tekući račun.

Pros

 • Konkurentni interes na štednom računu
 • Bez mjesečnih naknada
 • Nema zahtjeva za ravnotežom
 • Bonus bod i povrat novca za kupovinu
 • Vrhunski sigurnosni protokoli

Protiv

 • Nedostatak opcije tekućeg računa

Postupak otvaranja American Express računa

Oni koji žele koristiti American Express za eSports klađenje trebali bi otvoriti štedni račun i financirati ga. Budući da se American Express pridržava anti-pranja novca, tvrtka traži detaljne informacije od ljudi koji žele otvoriti račun.

Prema saveznom zakonu, Amex mora pribaviti i potvrditi osobne podatke koje svaki korisnik dostavi. Svi kandidati moraju imati najmanje 18 godina. Za otvaranje računa kod American Expressa potrebne su sljedeće informacije.

 • Porezni identifikacijski broj - TIN, SSN ili ITIN
 • Fizička adresa
 • Datum rođenja
 • Podaci o zapošljavanju
 • Email adresa
 • Broj telefona

Kako postaviti račun

Online račun je zgodan za online transakcije kao što je klađenje na eSport. Svatko s Amex karticom ili štednim računom može otvoriti online račun u ovim jednostavnim koracima:

 1. Posjetite službenu stranicu American Expressa
 2. Kliknite 'napravi online račun'
 3. Navedite osobne podatke
 4. Unesite 15-znamenkasti broj prikazan na prednjoj strani kartice
 5. Unesite 4-znamenkasti ID kartice

Postoje različiti računi koje korisnici mogu otvoriti s American Expressom: štedni račun s visokim prinosom, račun s potvrdom o depozitu i individualni računi za mirovinu. Ovi računi se moraju financirati u roku od 60 dana, odnosno 30 dana nakon odobrenja. Neuspjeh u njihovom financiranju dovest će do zatvaranja.

Opcije korisničke podrške American Expressa

American Express svoje klijente stavlja na prvo mjesto i kao takvi imaju niz komunikacijskih kanala:

 • Chat uživo
 • Centar za pomoć
 • Pretraživač
 • Telefonski poziv
 • Mail

Centar za pomoć glavno je središte informacija o Amexu, gdje korisnici nalaze odgovore na većinu često postavljanih pitanja. Opsežni odjeljak pruža smjernice za otvaranje računa, pokretanje spora, zamjenu kartice i upit o kreditnom rezultatu.

Također se može razgovarati s online agentom putem značajke chata uživo, ali se trebaju prijaviti sa svojim korisničkim ID-om i lozinkom. Na dnu stranice Kontaktirajte nas nalazi se popis telefonskih brojeva za upite o različitim uslugama.

Većina njih radi 24 sata dnevno, dok je nekolicina dostupna u određeno doba dana. Štoviše, svaka Amex kartica ima telefonski broj na poleđini, a korisnik ga može birati bilo kada za pomoć.

About the author
Luka Novak
Luka Novak
About

Strastveni gamer i jezični genij, Luka iz srca Hrvatske, preoblikuje online vodiče za casine kombinirajući lokalni šarm i globalne standarde. Njegova predanost autentičnosti osigurava da svaki igrač osjeti duh Hrvatske u svakom vodiču koji dotakne.

Send email
More posts by Luka Novak